Badminton Europe/Mark Phelan.
Første sejr i hus: Rosengren jagter titelforsvar ved Para EM i Frankrig
Lasse Kjær Hansen - 31-10-2018 15:03:38

Tre danske damer var onsdag i kamp ved Para EM 2018 i Frankrig, hvor forsvarende mester i damesingle, Cathrine Rosengren, elegant sikrede sig sin første sejr. 

Europas skarpeste parabadmintonspillere er i denne uge samlet i Rodez i Frankrig for at duellere om medaljerne og titlen som Europas bedste. 

Og onsdag blev EM i parabadminton 2018 officielt skudt i gang, hvor danske Cathrine Rosengren tog sit første skridt i retning mod et titelforsvar.

Den topseedede danske damesingle, som vandt mesterskabet for to år siden i SU 5-klassen, besejrede på overlegen vis sin portugisiske modstander, Beatriz Monteiro, i sin første singlekamp i eftermiddags. 

Blot 17 minutter tog det danskeren at ondulere modstanderen med cifrene 21-8, 21-8.


Tidligere på dagen var Rosengren desuden også i kamp i mixeddouble i konstellation med skotske Colin Leslie, med hvem hun sikrede sig en plads videre fra gruppespillet oven på en sejr over landsfællen Julie Thrane og hendes engelsk makker, William Smith. Rosengren/Leslie vinder 21-18, 21-16.

Sejrherrerne i den kamp går dog blot videre som toer fra gruppen, i kraft af at de i den efterfølgende gruppespilskamp måtte lide et nederlag mod franske Meril Loquette/Coraline Bergeron, 17-21, 18-21.

Følg Badminton Danmark på Instagram, hvor de danske Para EM-deltagere i disse dage har takeover!

Tilsvarende tabte Julie Thrane/William Smith snævert deres kamp mod selvsamme franske par, 11-21, 21-7, 19-21. Chancen for en sejr var ellers til stede i dag, fortæller Team Manager Nicolaj Knudsen.

- Efter at have tabt første sæt relativt stort får Julie og William ændret spillet i andet sæt. De spiller taktisk klogere, og det fortsætter de langt hen ad vejen med ind i tredje sæt. De kommer blot bagud én gang i sidste sæt; ved 19-20, hvor jeg tror, at der går nerver i den, siger Nicolaj Knudsen.

Julie Thrane spiller sin første damesinglekamp i morgen, torsdag, hvor hun ifølge Team Manageren får sin sag for.  

- Julie kommer på prøve i morgen, men jeg tror helt bestemt på, at hun har chancen. Hun skal kæmpe for det, men muligheden for sejr og dermed også for medaljer er der, siger Nicolaj Knudsen.

Læs også: Badminton Danmark åbner regionalt talentcenter i Kolding. 

Foruden Julie Thrane og Cathrine Rosengren var tredje danske medaljebud ved Para EM 2018, Simone Emilie Meyer Larsen, også på banen onsdag.

Desværre bød dagen ikke på sejr i hverken mixeddouble eller damesingle, men torsdag får hun muligheden på ny i både damedouble og damesingle.

Tilsvarende skal Cathrine Rosengren torsdag spille sin første damedoublekamp, mens Julie Thrane skal prøve kræfter med hollandske Megan Hollander i sin første damesinglekamp.

Vi ser frem til at følge de danske Para EM-håb i deres videre færd!

Du kan se alle resultater fra Para EM i Rodez her. 


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Nu kan du læse RSL/FZ FORZA DM Ungdom 2019 Badminton Magazine
Selv om der går lidt endnu, inden mesterskaberne skydes i gang, kan vi allerede nu præsentere vores RSL/FZ FORZA DM Ungdom 2019 Badminton Ma...
Ét gyldent sæt kan blive altafgørende i aftenens Ligakvalifikation
Der venter et topbrag i næstsidste runde af Ligakvalifikationen, som spilles i aften. Her møder de to mastodonthold, Højbjerg og Værløse, hi...
Matchfixing og betting-adfærd: Bliv klogere på Badminton Danmarks politik og praksis på området
Matchfixing og uetisk betting-adfærd er hverken lovligt eller i orden. Derfor holder Badminton Danmark løbende fokus på at oplyse spillere, ...
Gylden runde i Ligakvalifikationen sikrer Højbjerg og Værløse topplaceringer
Tre intense opgør med to af dem afgjort i hver sit Golden Set var, hvad en flammende fjerde runde af Ligakvalifikationen bød på torsdag afte...
Årets femte og sidste talentpriskandidat: Lennart Engler
I tæt på 30 år har Lennart Engler været badmintontræner, men han er ingenlunde stoppet med at udvikle hverken sig selv, sine spillere eller ...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os