Badminton Europe/Mark Phelan.
Første sejr i hus: Rosengren jagter titelforsvar ved Para EM i Frankrig
Lasse Kjær Hansen - 31-10-2018 15:03:38

Tre danske damer var onsdag i kamp ved Para EM 2018 i Frankrig, hvor forsvarende mester i damesingle, Cathrine Rosengren, elegant sikrede sig sin første sejr. 

Europas skarpeste parabadmintonspillere er i denne uge samlet i Rodez i Frankrig for at duellere om medaljerne og titlen som Europas bedste. 

Og onsdag blev EM i parabadminton 2018 officielt skudt i gang, hvor danske Cathrine Rosengren tog sit første skridt i retning mod et titelforsvar.

Den topseedede danske damesingle, som vandt mesterskabet for to år siden i SU 5-klassen, besejrede på overlegen vis sin portugisiske modstander, Beatriz Monteiro, i sin første singlekamp i eftermiddags. 

Blot 17 minutter tog det danskeren at ondulere modstanderen med cifrene 21-8, 21-8.


Tidligere på dagen var Rosengren desuden også i kamp i mixeddouble i konstellation med skotske Colin Leslie, med hvem hun sikrede sig en plads videre fra gruppespillet oven på en sejr over landsfællen Julie Thrane og hendes engelsk makker, William Smith. Rosengren/Leslie vinder 21-18, 21-16.

Sejrherrerne i den kamp går dog blot videre som toer fra gruppen, i kraft af at de i den efterfølgende gruppespilskamp måtte lide et nederlag mod franske Meril Loquette/Coraline Bergeron, 17-21, 18-21.

Følg Badminton Danmark på Instagram, hvor de danske Para EM-deltagere i disse dage har takeover!

Tilsvarende tabte Julie Thrane/William Smith snævert deres kamp mod selvsamme franske par, 11-21, 21-7, 19-21. Chancen for en sejr var ellers til stede i dag, fortæller Team Manager Nicolaj Knudsen.

- Efter at have tabt første sæt relativt stort får Julie og William ændret spillet i andet sæt. De spiller taktisk klogere, og det fortsætter de langt hen ad vejen med ind i tredje sæt. De kommer blot bagud én gang i sidste sæt; ved 19-20, hvor jeg tror, at der går nerver i den, siger Nicolaj Knudsen.

Julie Thrane spiller sin første damesinglekamp i morgen, torsdag, hvor hun ifølge Team Manageren får sin sag for.  

- Julie kommer på prøve i morgen, men jeg tror helt bestemt på, at hun har chancen. Hun skal kæmpe for det, men muligheden for sejr og dermed også for medaljer er der, siger Nicolaj Knudsen.

Læs også: Badminton Danmark åbner regionalt talentcenter i Kolding. 

Foruden Julie Thrane og Cathrine Rosengren var tredje danske medaljebud ved Para EM 2018, Simone Emilie Meyer Larsen, også på banen onsdag.

Desværre bød dagen ikke på sejr i hverken mixeddouble eller damesingle, men torsdag får hun muligheden på ny i både damedouble og damesingle.

Tilsvarende skal Cathrine Rosengren torsdag spille sin første damedoublekamp, mens Julie Thrane skal prøve kræfter med hollandske Megan Hollander i sin første damesinglekamp.

Vi ser frem til at følge de danske Para EM-håb i deres videre færd!

Du kan se alle resultater fra Para EM i Rodez her. 


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Indstil din kandidat til Badminton Danmarks Talentpris 2019
Sidste år blev Badminton Danmarks Talentpris uddelt for blot tredje gang. Nu er det igen blevet tid til at indstille de kandidater, som I sy...
Cathrine Rosengren nomineret til Årets para-atlet 2018
Parasport Danmark har nomineret Cathrine Rosengren til Årets para-atlet 2018. Onsdag den 23. januar 2019 kl. 14.00 i DGI Huset i Vejle afgør...
STEM: Hvem skal være Årets Badmintonspiller 2018?
Badminton Danmark og TV 2 SPORT kårer Årets Badmintonspiller 2018 ved FZ FORZA/RSL DM 2019. 2018 bød på en masse flotte danske badmintonpræs...
Akkreditering
Nu er det muligt at sikre sig sin akkreditering til danmarksmesterskaberne i badminton og Badminton Danmark vil gerne invitere dig med til a...
- En øjenåbner: Specialkursus gav erfarne trænere nye indsigter
Selv om de to tidligere topspillere Line Kruse og Thomas Laybourn har arbejdet som badmintontrænere i en årrække, var det først i begyndelse...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os