Badminton Europe/Mark Phelan.
Første danske medalje i sigte ved Para EM 2018
Lasse Kjær Hansen - 01-11-2018 18:25:43

To danske sejre af fire mulige var, hvad det blev til torsdag til Para EM i Rodez, Frankrig. Og med en tosætstriumf i damedouble kan Simone Emilie Meyer Larsen nu øjne metal, vurderer Team Manager Nicolaj Knudsen.

To kampe havde danske Simone Emilie Meyer Larsen på sit torsdagsprogram til Para EM 2018. 

I SS 6-klassen stod hun i dag for først et nederlag i damesingle, men siden en triumf, som kan vise sig at blive altafgørende, når det kommer til medaljeuddelingen i weekenden. 

I damedouble lykkedes det nemlig Larsen i konstellation med sin russiske makker, Irina Borisova, at besejre polske Maria Bartusz og skotske Deidre Nagle med cifrene 21-19, 23-21.

Læs også: Billetsalget til EM for blandede hold 2019 begynder 6. november.

SS 6-klassen omfatter til mesterskaberne fire damedoubler i én gruppe, og dermed er der i lyset af dagens sejr gode chancer for at hive metal med hjem, forklarer Team Manager Nicolaj Knudsen. 

- Med sejren i to sæt i dag har Simone og makker i al fald gjort, hvad de kunne for at stå med det bedst mulige udgangspunkt. Simone spiller med en makker, som ikke har deltaget i turneringen før, men de får snakket rigtig godt sammen i dag og holder taktikken kampen igennem, siger Nicolaj Knudsen.

I den anden halvdel af gruppen er et engelsk par og et polsk par, og begge bliver ifølge Team Manageren en hård nød at knække. 

- Begge par ser rigtig stærke ud. Englænderne er klare favoritter, og de slog også polakkerne stort i dag. Omvendt ser jeg også polakkerne besejre de modstandere, som Simone og Irina vandt over i dag. Men som sagt står vi med det bedste udgangspunkt efter i dag, og så må vi se, hvad vi kan gøre i morgen, siger Nicolaj Knudsen. 

Læs også: Første sejr i hus: Rosengren jagter titelforsvar ved Para EM i Frankrig.

Også Cathrine Rosengren stod i dag model til en overordentlig sejr i damedouble i SU 5-kategorien. 

Den forsvarende mester i damesingle og hendes franske makker, Coraline Bergeron, udtværede kort sagt dagens modstandere med cifrene 21-5, 21-3. 

For den tredje danske dame, der deltager i mesterskaberne, Julie Thrane, bød torsdag desværre ikke på nogen sejr, selv om det blev tæt i dagens singlekamp, der endte 23-25, 13-21. 

Ikke desto mindre har Thrane stadig en chance for at lande sig en plads på EM-podiet, hvis hun lykkes med at sejre i sin single fredag og potentielt ende som toer i puljen. Det kræver dog, at hun leverer en skarp indsats mod andendseedede Zehra Baglar fra Tyrkiet. 

- Det er to meget tætte modstandere, så selvom hun møder den andenseedede damesingle, er en dansk sejr slet ikke urealistisk, siger Nicolaj Knudsen. 

- Men det kræver, at Julie løfter niveauet en lille smule fra i dag, hvor hun ellers spillede klogt, men havde problemer med at holde bolden inden for stregerne, siger han. 

Fredag venter desuden Cathrine Rosengren en kamp i damesingle, som tilsvarende kan garantere en medalje til Danmark. Chancerne skulle være gode i kampen, der står mod ukrainske Ivanna Redka, forklarer Nicolaj Knudsen.  

- Cathrine er klar favorit, og det er en kamp, hun skal vinde - men det er jeg også overbevist om, at hun gør, siger Nicolaj Knudsen. 

Du kan se alle hidtidige resultater ved Para EM 2018 i Rodez her.  

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Indstil din kandidat til Badminton Danmarks Talentpris 2019
Sidste år blev Badminton Danmarks Talentpris uddelt for blot tredje gang. Nu er det igen blevet tid til at indstille de kandidater, som I sy...
Cathrine Rosengren nomineret til Årets para-atlet 2018
Parasport Danmark har nomineret Cathrine Rosengren til Årets para-atlet 2018. Onsdag den 23. januar 2019 kl. 14.00 i DGI Huset i Vejle afgør...
STEM: Hvem skal være Årets Badmintonspiller 2018?
Badminton Danmark og TV 2 SPORT kårer Årets Badmintonspiller 2018 ved FZ FORZA/RSL DM 2019. 2018 bød på en masse flotte danske badmintonpræs...
Akkreditering
Nu er det muligt at sikre sig sin akkreditering til danmarksmesterskaberne i badminton og Badminton Danmark vil gerne invitere dig med til a...
- En øjenåbner: Specialkursus gav erfarne trænere nye indsigter
Selv om de to tidligere topspillere Line Kruse og Thomas Laybourn har arbejdet som badmintontrænere i en årrække, var det først i begyndelse...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os