Badmintonphoto
FZ FORZA/RSL DM rykker vest på: Esbjerg bliver værtsby fra 2021
Lasse Kjær Hansen - 09-02-2019 13:58:46

Fra 2021 og to år frem går turen til Esbjerg, når der er FZ FORZA/RSL DM på programmet. – Aarhus har gjort det fænomenalt, og nu ser vi frem til at komme til Sydvestjylland i 2021, siger Badminton Danmark-direktør, Bo Jensen.

Få overblik over lørdagens finaleprogram ved FZ FORZA/RSL DM 2019 her.

Aarhus har fornøjelsen igen næste år, men fra 2021 og to år frem bliver det i Esbjerg, at landets bedste badmintonspillere kommer til at stimle sammen i jagten på titlen som dansk mester.

Fra 2021 til og med 2023 skal Esbjerg nemlig agere værtsby for FZ FORZA/RSL DM, efter fem omgange i Aarhus.

Direktør i Badminton Danmark, Bo Jensen, ser frem til at komme til Sydvestjylland og Esbjerg, som senest var vært ved de individuelle danske mesterskaber i badminton for 12 år siden.  

- Aarhus Kommune, de lokale samarbejdsklubber og frivillige har gjort et fænomenalt stykke arbejde med afviklingen af FZ FORZA/RSL DM i Aarhus, som har været vært for mesterskaberne siden 2016. Næste år har Aarhus æren for sidste gang i denne omgang, inden vi må takke af for fem gode mesterskaber i Østjylland og levere faklen videre til Esbjerg. Senest Esbjerg var vært for et individuelt senior-DM var i 2007. Dengang løb Peter Gade og Tine Baun med guldmedaljen i henholdsvis herre- og damesingle. Hvem, der løber med titlerne, når FZ FORZA/RSL DM kommer til Esbjerg, kan ingen sige noget om endnu. Til gengæld er vi i Badminton Danmark overbeviste om, at Esbjerg Kommune og samarbejdspartnere kommer til at levere nogle fremragende rammer for mesterskaberne, og vi glæder os til at komme til Sydvestjylland i 2021, siger Bo Jensen. 

I Esbjerg er borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) begejstret for det kommende værtskab, og han er sikker på, at tre år med DM i byen vil bidrage til udbredelsen af badminton i det sydvestjyske.

- I Esbjerg Kommune glæder vi os meget over, at værtskabet for DM i Badminton tilfalder Esbjerg. Spillere og gæster kan se frem til at nyde godt af de fremragende faciliteter centralt i Esbjerg. Efterhånden har vi en god tradition for med succes at afvikle store mesterskaber i byen, og DM i Badminton bliver ingen undtagelse. Badmintonsporten er jo kendt for at levere store publikumsoplevelser, og et DM vil helt sikkert inspirere flere unge i vores område til at prøve kræfter med sporten, siger Jesper Frost Rasmussen.

Skal du med til EM for blandede hold i uge 7? Køb din billet her. 

Netop udbredelse er et af nøgleordene i Badminton Danmark, som arbejder for at stimulere interessen for badminton nationalt, regionalt og lokalt. Blandt andet på den baggrund er direktør Bo Jensen glad for, at DM-værtskabet fra 2021 lander i Esbjerg.

- En af Badminton Danmarks målsætninger er, at badminton skal spilles og udbredes i hele landet. Med Denmark Open beliggende i Odense, et forestående EM for blandede hold på Frederiksberg, Thomas & Uber Cup i 2020 i Aarhus og et Individuelt VM i 2023 i København når vi løbende rundt rigtig mange steder i landet, siger Bo Jensen.

Det individuelle senior-DM har været afholdt hvert år siden 1931, og Esbjerg får derfor fornøjelsen af at afvikle det halvfemsindstyvende af slagsen.

FZ FORZA/RSL DM har været afholdt i Aarhus siden 2016. Hidtil da skiftede mesterskaberne værtsby fra år til år. I dag laver Badminton Danmark som udgangspunkt aftaler tre år i forlængelse af hinanden.

Læs også: Muligt hattrick, nye danmarksmestre og kåringer på finaledagen af FZ FORZA/RSL DM 2019.

Husk at du altid kan følge med på Badminton Danmarks sociale medier:
Facebook: /badmintondk
Instagram: @Badmintondenmark
Twitter: @baddk
Youtube: Badmintondk
LinkedIn: Badminton Danmark
#dm2019 #baddk #vielskerbadminton #fzforza #rsl 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Vi holder lukket på fredag
Pga. firmaarrangement holder Badminton Danmark lukket på kontoret og for telefon- og mailhenvendelse fredag den 21. juni 2019. Vi er tilbage...
Bliv Vært/Værtinde til Danmarks største badminton begivenhed
Brænder du for badminton i verdensklasse og har du lyst til at være en del af Danmarks største internationale badmintonevent i 2019. Badmint...
En af Norges største klubber søger ny cheftræner
Med sine cirka 200 medlemmer er Moss Badmintonklubb en af Norges største badmintonklubber, og sidste sæsons tredjeplads placerer også klubbe...
BadmintonPlayer er i luften: Det nye BadmintonPeople er åbent
BadmintonPeople er blevet til BadmintonPlayer, og på BadmintonPlayer.dk kan du nu tjekke den nye hjemmeside ud, hvor al konkurrenceaktivitet...
Lodtrækningen til European Games 2019 er klar
De danske spillere fik i dag deres lodtrækning til European Games 2019 at vide, da Badminton Europe fra i formiddags foretog lodtrækningen t...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os