Lars Møller, Badminton Danmark
Finaleoverblik fra FZ FORZA/RSL DM 2019
Jade Wittenkamp - 09-02-2019 22:24:35

Fem fremragende finaler er nu færdigspillet ved FZ FORZA/RSL DM 2019. Og turneringens slut betyder også kroning af danmarksmestrene, kåring af årets komet og årets spiller. Iblandt de nye titelbærere finder vi både favoritter og overraskelser.

Finaledagen åbnede med damedouble mellem overraskelsen Julie Finne-Ipsen/Claudia Paredes og Alexandra Bøje/Sara Lundgaard. Efter to sæt og god fight strakte de undertippede Finne-Ipsen/Paredes armene i vejret. De vandt deres første DM-titel med 21-16, 21-17. 

- Det føles fuldstændig fantastisk, det sitrer helt i kroppen, og man ryster lidt, sagde en glad Claudia Paredes efter sejren. Efter damedoublefinalen blev årets komet kåret i Ceres Park & Arena. Den ære tog den fremadstormende, unge damesingle Line Christophersen. 


De nye danmarksmestre i herredouble blev Mathias Bay-Smidt/Lasse Mølhede, der og guldet efter en tosætssejr over David Daugaard/Frederik Søgaard med 21-15, 21-16. Jeg havde aldrig troet det skulle ske, lød det fra Lasse Mølhede. 


Titlen som årets spiller blev uddelt efter herredoublen, den gik til Anders Skaarup/Kim Astrup. Sidstnævnte var ikke til stede, men med sig havde Skaarup i stedet sin søn, da han fik overrakt prisen. 


Et brag af en damesingle blev vi vidne til i dagens første tresætter. Opgøret stod mellem den topseedede Mia Blichfeldt og bundseedede Line Kjærsfeldt, og i sidste ende trak Kjærsfeldt fra og jublede, da hun vandt sit trejde DM-guld med 8-21, 21-16, 21-16.Overraskelsen i herresingle Steffen Rasmussen prøvede at spille sin chance mod Anders Antonsen i finalen. Men hjemmebanefavoritten Antonsen lavede et DM-hattrick med publikum i ryggen, så han beholdte guldet efter sejren med 21-14, 21-10. 

- Jeg sætter stor ære i at være dansk mester, så at kunne være det tre år i streg, synes jeg er vildt fedt, fortalte danmarksmesteren.
En sidste overraskelse fik vi leveret i mixeddouble, hvor Danmarks bedste par Mathias Christiansen/Christinna Pedersen stod i deres første DM-finale sammen mod Rikke Søby Hansen/Mathias Bay-Smidt. 

Bay-Smidt spillede sig til sit andet DM-guld i dag, da han og makkeren slog favoritterne med 21-15, 21-19.

- Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg ikke havde regnet med at nuppe to på forhånd, sagde Bay-Smidt efter finalesejren.


Vi takker af fra dette års udgave af FZ FORZA/RSL DM 2019, og glæder os til at se jer alle sammen igen næste år i Århus! 

Husk at du altid kan følge med på Badminton Danmarks sociale medier:
Facebook: /badmintondk 
Twitter: @baddk 
Youtube: Badmintondk 
LinkedIn: Badminton Danmark 
#dm2019 #baddk #vielskerbadminton #fzforza #rsl


 

LÆS OGSÅ

Billetsalget til RSL/FZ FORZA Ligafinalen 2019 er åbnet
Kulminationen på Badmintonligaen 2018/2019 står for døren, og nu er det muligt at skaffe sig adgang til årets finalebrag mellem Greve og Tea...
Tredje år i træk: Badmintonsporten vokser igen
DIF og DGI har tirsdag offentliggjort idrættens medlemstal for 2018, og Badminton Danmark og DGI Badminton kan for tredje år i træk glæde si...
Få hele overblikket: Vinderne ved RSL/FZ FORZA UDM 2019
Endnu et spændende og talentfuldt ungdomsdanmarksmesterskab er nu blevet afviklet i Greve Idræts Center. Få hele overblikket her over hvem ...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os