Lars Møller, Badminton Danmark
Badmintonsporten øger medlemsmassen for tredje år i træk
Lasse Kjær Hansen - 09-04-2019 09:14:47

DIF og DGI har tirsdag offentliggjort idrættens medlemstal for 2018, og Badminton Danmark og DGI Badminton kan for tredje år i træk glæde sig over, at der er grønne tal på medlemskontoen. For andet år i rap er det blandt andet teenage-aldersgruppen, som især har snøret badmintonskoene. 

- Jeg går til badminton.

En kort, men herlig sætning, som flere danskere glædeligvis kunne ytre i 2018 end året før.

Ved udgangen af 2018 kunne 119.912 danskere nemlig svare ja til, at de er medlem af en dansk badmintonklub eller -forening. Det er 503 flere end året før, hvor der var 119.409 medlemmer i dansk badminton. 

Dermed er det tredje år i streg, at badmintonsporten har fremgang, og det glæder direktør i Badminton Danmark, Bo Jensen.

- Vi er rigtig glade for, at de seneste års positive takter er fortsat i 2018 med flere medlemmer tilført dansk badminton. På vegne af landets klubber og det driftige arbejde, som lægges i dem, luner det også at se, at det blandt andet betaler sig i form af en fortsat fremgang på medlemsfronten. For mig er tallene samtidig en god indikation på, at mange af de initiativer, som vi i samarbejde med DGI står bag, fungerer, siger Bo Jensen og nævner blandt andet tiltag som Badminton i skolen, fælles træneruddannelser, Styrk Klubbens Træningsmiljø, MiniTon og projektet Vi elsker badminton.

Læs også: Lennart Engler er årets vinder af Badminton Danmarks Talentpris. 

I DGI er man tilsvarende godt tilfredse med de stadigt stigende medlemstal. Afdelingsleder i DGI Badminton Lars Uhre hæfter sig især ved den positive udvikling, som er at finde i de yngre aldersgrupper. 

- Det tyder på, at badminton er blevet endnu mere populært blandt de unge. Ligesom året før har vi i 2018 fået flere medlemmer i aldersgruppen 13-18 år. Det er rigtig dejligt at se badmintonsporten gro i en af de aldersgrupper, som ellers traditionelt set har været kendetegnet ved frafald, siger Lars Uhre.

Han håber, at tendensen med flere teenagere i dansk badminton kommer til at fortsætte. 

- I samarbejde med Badminton Danmark øger vi indsatsen på ungdomsfronten yderligere i år, hvor vi blandt andet sætter fokus på badminton i studiemiljøer. Det vil forhåbentlig bidrage til at åbne endnu flere unge danskeres øjne for vores sport, siger Lars Uhre og tilføjer:

- Generelt er vi stolte over, at vi for tredje år i træk tiltrækker flere medlemmer i dansk badminton. Det motiverer os til fortsat at gøre alt, vi kan for at videreudvikle badmintonmiljøer i hele landet med udgangspunkt i hver enkelt klub, siger Lars Uhre.

Læs også: Få hele overblikket: Vinderne ved RSL/FZ FORZA UDM 2019. 

I 2016 og 2017 steg antallet af badmintonmedlemmer i Danmark med henholdsvis 1.980 og 1.260 nye af slagsen. Badminton Danmark-direktør Bo Jensen lægger på den baggrund ikke skjul på, at der trods fremgangen i 2018 altid vil være plads til yderligere forbedringer.

- Vi skal altid sigte højt og blive ved med at forbedre os og udvikle vores sport, organisationer og tilbud. Det gælder også, når det kommer til at fastholde og tiltrække medlemmer i badmintonsporten. Det vil vi fortsat have fokus på i de kommende år, også selv om vi trods alt og glædeligvis bliver ved med at vokse, siger Bo Jensen.  

Klik her for selv at gå på opdagelse i DIF og DGI's medlemstal for 2018.   


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Vi holder lukket på fredag
Pga. firmaarrangement holder Badminton Danmark lukket på kontoret og for telefon- og mailhenvendelse fredag den 21. juni 2019. Vi er tilbage...
Bliv Vært/Værtinde til Danmarks største badminton begivenhed
Brænder du for badminton i verdensklasse og har du lyst til at være en del af Danmarks største internationale badmintonevent i 2019. Badmint...
En af Norges største klubber søger ny cheftræner
Med sine cirka 200 medlemmer er Moss Badmintonklubb en af Norges største badmintonklubber, og sidste sæsons tredjeplads placerer også klubbe...
BadmintonPlayer er i luften: Det nye BadmintonPeople er åbent
BadmintonPeople er blevet til BadmintonPlayer, og på BadmintonPlayer.dk kan du nu tjekke den nye hjemmeside ud, hvor al konkurrenceaktivitet...
Lodtrækningen til European Games 2019 er klar
De danske spillere fik i dag deres lodtrækning til European Games 2019 at vide, da Badminton Europe fra i formiddags foretog lodtrækningen t...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os