Badminton Danmark
Bedre overgang mellem årgangene: U13-årgangen får færre rækker
- 11-04-2019 12:17:44

Badminton Danmark og DGI Badminton vil forbedre overgangen fra U11 til U13, så den niveaumæssigt bliver mere præcis. Derfor indsnævres antallet af rækker i U13 fra seks til fem fra og med sæsonskiftet. Således udgår E-rækken, mens M-rækken bliver højeste niveau i årgangen.

Når spillere fra årgang U11 rykker op i U13, kommer der, som det er i dag, to ekstra rækker at konkurrere i, eliterækken og mesterrækken.

Det betyder også, at spillere fra de fire rækker, der findes i U11 (A-B-C-D) skal fordeles ud på samlet set seks rækker (E-M-A-B-C-D).

Det kan dog være lettere sagt end gjort, har Badminton Danmark og DGI Badminton erfaret gennem efterhånden en lang årrække, og derfor har de to organisationer besluttet fra og med sæsonskiftet at korte antallet af rækker i U13 ned til fem rækker (M-A-B-C-D) med henblik på at give spillerne en bedre overgang fra U11 til U13.

Læs også: Sådan løfter du medlemstruppen i din klub.

Forventningen er, at en overgang fra fire rækker til fem rækker frem for til seks rækker vil stemme markant bedre overens med den enkelte spillers niveau, særligt for dem på højeste niveau af U11.

Det vil alt andet lige medføre et bedre flow i overgangen mellem årgangene og på sigt betyde, at der ikke skal justeres manuelt ved hvert sæsonskifte.

I betragtning er også taget, hvor mange spillere der faktisk er i de enkelte årgange, og ændringen i navngivningen af rækkerne vil desuden være i tråd med Badminton Danmarks nye talentudviklingsstrategi, hvor der først udtages ungdomslandshold i U15-årgangen.
I praksis får ændringerne ikke nogen direkte betydning for den enkelte spiller. Hvad angår sæsonplanen er den eneste ændring i praksis, at nogle af de bogstaver, man har fået godkendt til sæsonstart, ændrer navn.

For turneringsarrangører vil man stadig skulle afvikle en turnering for de bedste, hvis man har fået godkendelse til dette. I den forbindelse er det alene rækkenavnet, som eventuelt ændrer sig.

Ikke desto mindre vil der i så fald være god grund til som arrangør at holde sig opmærksom på, at en turnering kan få nyt bogstav og dermed nyt navn.

Læs også: Få hele overblikket: Vinderne ved RSL/FZ FORZA UDM 2019. 

Når det kommer til UDM og DMU, vil der ikke blive foretaget ændringer. De bedste spillere i U13, U15, U17 og U19 vil fortsat konkurrere ved et fælles mesterskab (UDM). Og U11 A og U11A* vil fortsat konkurrere ved DMU.

Det er kun i E-rækkerne, der sættes maksimum på antal deltagere. Som udgangspunkt er der i dag ikke nogen M-rækker med maksimum på antal deltagere, da alle M-rækker tager udgangspunkt i et pointinterval. Således vil det med al sandsynlighed blive ved med at være.

Skal du med til RSL/FZ FORZA Ligafinalen 2019. Så klik her for at finde billet.
 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Line Kjærsfeldt dansk fanebærer ved European Games
Forsvarende European Games-guldvinder i damesingle, Line Kjærsfeldt, skal stå i spidsen for den danske delegation ved European Games og bære...
Astma og allergi tvinger Axelsen til European Games-afbud
Kraftige astmagener fra græspollenallergi tvinger badmintonspilleren Viktor Axelsen til i sidste øjeblik at melde afbud til European Games, ...
Vi holder lukket på fredag
Pga. firmaarrangement holder Badminton Danmark lukket på kontoret og for telefon- og mailhenvendelse fredag den 21. juni 2019. Vi er tilbage...
Bliv Vært/Værtinde til Danmarks største badminton begivenhed
Brænder du for badminton i verdensklasse og har du lyst til at være en del af Danmarks største internationale badmintonevent i 2019. Badmint...
En af Norges største klubber søger ny cheftræner
Med sine cirka 200 medlemmer er Moss Badmintonklubb en af Norges største badmintonklubber, og sidste sæsons tredjeplads placerer også klubbe...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os