Badmintonphoto
Momota tog hele armen i semifinaleopgør med Axelsen
Lasse Kjær Hansen - 13-04-2019 15:12:41

Efter en ellers stor dansk føring i andet sæt af lørdagens semifinalekamp ved Singapore Open blev det desværre Kento Momota, som kunne tilføje endnu et hak i bæltet i opgørsstatistikken med Viktor Axelsen. 

Det så ellers ud til, at det kunne blive i dette semifinaleopgør, at Viktor Axelsen for anden gang i karrieren skulle tage en skalp fra verdensetteren Kento Momota.

Desværre smed danskeren i sidste ende sin 10-points-føring på 16-6 i titanopgørets andet sæt, og således udmundede kampen på ærgerlig vis i japansk triumf. 

Ifølge elitecenter Thomas Stavngaard forløb sidste del af sættet, blandt andet som det gjorde, fordi japaneren ”blev givet en lillefinger”.

- Og når man giver Momota en lillefinger, og han kan smage, at han kan få hele armen, så tager han den, siger Thomas Stavngaard og uddyber:

- Ved 16-6 begynder Momota at lede efter længden frem mod et tredje sæt, og den finder han rigtig hurtigt. Det medfører, at Viktor ikke kan komme igennem med sine angreb. Samtidig mangler han tålmodighed og overskud, og da Momota ser, at han måske kan lukke kampen i to sæt, så tænker han selvfølgelig, at det skal han da gøre, fortæller elitecentertræneren. 


Fra kampens spæde var det da også den japanske verdensmester, som tog overhånden med en vedvarende føring på to-fire point frem mod første ophold. 

Imidlertid lykkedes det Axelsen at presse japaneren ud i flere fejl og overhale sin modstander ved at tage fem point i rap til føringen 11-9 i dansk favør. 

- Ad flere omgange i kampen viste Viktor faktisk gode takter. Der var flere perioder, hvor Momota ikke kunne komme igennem Viktor med sine angreb. Det kunne Viktor omvendt godt, når Momota havde besvær med at finde længderne, fortæller Thomas Stavngaard. 

Oven på opholdet kom Momota til gengæld stærkest ud af starthullerne og snuppede fire point i streg, inden Axelsen atter tilførte et point på kontoen. 

Mange flere af dem blev det desværre ikke til for Viktor Axelsen i første sæt, da Momota tilsyneladende fandt momentum og inden for kort lukkede tid sættet 14-21.


I andet sæt var det til gengæld Axelsen, som først og fremmest fandt momentum med en drømmestart og føring på 6-0, før Momota tog sit første point. Med skarpt spil på nettet tog japaneren dernæst tre i streg og gjorde det til stillingen 6-4 i dansk favør.

Uden at tøve styrtede Axelsen sidenhen i den anden retning og lagde fem point ned på stribe til stillingen 11-4 og siden 16-6, før tingene begyndte at gå direkte den anden vej. 

På trods af at japaneren var nede med 10 point, kastede han ikke håndklædet i ringen, tværtimod. I stedet kravlede han op et point ad gangen, indtil det pludselig stod 17-17.

Det genvundne greb, japaneren havde om sin modstander, gav han ikke fra sig siden, men lukkede kampen 18-21. 

- Viktor skød med det, han havde at spille med i dag, men jeg tror, at han var lidt stiv i leddene, og hvis man skal slå Momota, skal man have lidt mere overskud, end Viktor havde i dag, lyder det fra Thomas Stavngaard. 
 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Vi holder lukket på fredag
Pga. firmaarrangement holder Badminton Danmark lukket på kontoret og for telefon- og mailhenvendelse fredag den 21. juni 2019. Vi er tilbage...
Bliv Vært/Værtinde til Danmarks største badminton begivenhed
Brænder du for badminton i verdensklasse og har du lyst til at være en del af Danmarks største internationale badmintonevent i 2019. Badmint...
En af Norges største klubber søger ny cheftræner
Med sine cirka 200 medlemmer er Moss Badmintonklubb en af Norges største badmintonklubber, og sidste sæsons tredjeplads placerer også klubbe...
BadmintonPlayer er i luften: Det nye BadmintonPeople er åbent
BadmintonPeople er blevet til BadmintonPlayer, og på BadmintonPlayer.dk kan du nu tjekke den nye hjemmeside ud, hvor al konkurrenceaktivitet...
Lodtrækningen til European Games 2019 er klar
De danske spillere fik i dag deres lodtrækning til European Games 2019 at vide, da Badminton Europe fra i formiddags foretog lodtrækningen t...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os