Badminton Danmark
Stærke badmintonspillere i spidsen for dansk European Games-hold
Lars Hestbech, DIF - 13-05-2019 13:13:26

En række stærke badmintonspillere er blevet udtaget til næste måneds European Games, der både skal kaste medaljer og olympisk erfaring af sig.

De første danske atleter er udtaget til den anden udgave af European Games, som begynder den 21. juni i Minsk, Hviderusland. Blandt de udtagne atleter er Danmarks bedste badmintonspillere med Viktor Axelsen i spidsen.

For badmintonspillerne har European Games stor betydning. European Games giver point til verdensranglisten, og det betyder også, at der er vigtige point på spil i forhold til kvalifikationen til OL i Tokyo i 2020.

- Jeg ser frem til European Games. Jeg er forsvarende europamester, og den titel kunne jeg godt tænke mig at forsvare. Desuden er det altid sjovt og inspirerende at deltage i en sportsbegivenhed sammen med andre danske atleter fra forskellige sportsgrene, siger Viktor Axelsen.

Stærkere trup en sidst
For fire år siden ved det første European Games i Baku stillede Danmark med nogle meget unge spillere, da badmintonturneringen dengang hverken havde status som EM eller var en del af OL-kvalifikationen. Det er anderledes denne gang, og European Games er derfor en meget vigtig begivenhed, understreger sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom.

- Derfor stiller vi også med en stærk trup. European Games er et meget vigtigt skridt på vejen med Tokyo 2020. Desuden har vi også nogle unge spillere med, som kommer til at høste vigtig erfaring i forhold til at deltage i en begivenhed, der på rigtig mange måder minder om OL.

Vejen til Tokyo
Jakob Ovesen er chef de mission for den danske delegation ved European Games, og han ser frem til at følge de danske atleters præstationer.

- Siden det første European Games for fire år siden er der foretaget en række ændringer i formatet for at gøre det mere attraktivt, og kvalifikationen til OL i Tokyo spiller nu en central rolle. Det er medvirkende til, at vi kan stille med nogle atleter på højeste niveau, og jeg glæder mig til at se dem i aktion, siger Jakob Ovesen.

Ud over badmintonspillerne er danske atleter i idrætsgrenene judo, boksning og trampolin blevet udtaget. 

-  Det er nogle unge, spændende navne, der er udtaget i de tre andre idrætsgrene. Og de er alle interessante i et OL-perspektiv, og jeg tror på, at de vil klare sig godt og høste masser af værdifuld erfaring i Minsk, siger Jacob Ovesen.

I den nærmeste fremtid vil resten af det danske hold blive udtaget, og forventningen er, at det danske hold vil blive på i alt cirka 60 atleter.

Udtagne danske atleter:
Badminton:
Viktor Axelsen (herresingle), Anders Antonsen (herresingle), Mia Blichfeldt (damesingle), Line Kjærsfeldt (damesingle), Kim Astrup/Anders Skaarup (herredouble), Majken Fruergaard/Sara Thygesen (damedouble) Sara Thygesen/Niclas Nøhr (mixed double)

Judo:
Lærke Marie Olsen (-63 kilo)
Emilie Sook (-70)

Trampolin:
Benjamin Salo Kjær

Boksning:
Ditte Ajaaja Frostholm (-60 kilo)
Frederik Lundgaard Jensen (-64 kilo)

Om European Games
Afvikles 21.-30. juni i Minsk, Hviderusland
50 nationer og 4.000 atleter deltager
15 forskellige idrætsgrene (heraf 13 olympiske)
I tre sportsgrene er European Games også officielt EM (badminton, boksning og judo)
Konkurrencerne i 8 af de 15 idrætsgrene er en del af kvalifikationen til Tokyo 2020 (kvotepladser og ranglistepoint).
201 sæt medaljer skal uddeles
Arrangør: EOC (sammenslutningen af de europæiske olympiske komitéer)
DR har erhvervet sig rettighederne og sender fra European Games.

For yderligere oplysninger kontakt:
Jakob Ovesen, EG-chef de mission, jov@dif.dk, 43 26 20 47
Lars Hestbech, kommunikationskonsulent DIF, lhe@dif.dk, 23 32 37 84 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Maratonkamp mod England ender i dansk mavepuster
Fem tresætskampe og næsten syv timer efter Danmarks første Sudirman Cup-opgør blev fløjtet i gang mandag, måtte det danske landshold desværr...
Optakt: Vigtigt førsteopgør venter Danmark mandag
Mandag klokken 12.00 står Danmark over for England i danskernes første Sudirman Cup-opgør, som bliver afgørende for holdets videre chancer, ...
Søby: Landsholdet er noget jeg altid har drømt om
At spille for det danske landshold er noget ganske særligt. Derfor betyder det også meget at få lov til at spille i de rød-hvide farver. Det...
Line Kjærsfeldts bedste Sudirman Cup-minde: - Alt var imod os, men det var en fed oplevelse.
En kvartfinale, en ultratæt damedouble og en stemning på kogepunktet. Det er ingredienserne til et af de bedste Sudirman Cup-minder i den da...
Jonassen: Første træning gik perfekt i fedt setup
Den danske cheflandstræner Kenneth Jonassen og resten af det danske landshold havde første træning i henholdsvis træningshallen og Main Hall...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os