Badminton Danmark
Hvordan ser badmintonklubberne ud i fremtiden?
Jade Wittenkamp - 11-05-2019 11:32:02

Efter en velkomst af Politikens sportsredaktør Søren-Mikael Hansen bød dagens første oplæg ved Badmintonforum på spørgsmålet om foreningernes rolle i fremtiden. Det spørgsmål prøvede Charlotte Back Thomassen og Maja Pilgaard at give svar på. 

Stærkt fremmøde og spidsede ører – sådan åbnede ballet ved Badmintonforum, da først Charlotte Back Thomassen, formand for DGI, og senere Maja Pilgaard, vicedirektør i Idrættens Analyse Institut, trådte på scenen i DGI-huset i Vejle for at fortælle om foreningernes fremtid.


- Hvem er vi? Hvad vil vi med vores forening? Har vi det rigtige medlemstal? Hvordan går det med træner- og lederskare? Hvordan arbejder vi med forældrene i vores forening?, spurgte Charlotte Back Thomassen de fremmødte klubber.

Og hendes opfordringer til besvare spørgsmålene var klare. Kig på de mange unge i samfundet, der ønsker at blive frivillige og brug dem i badmintonklubberne. Og så skal klubberne overveje deres aktiviteter, formål og foreningens rolle i lokalsamfundet.

DGI-formanden pegede også på klubbernes udfordring med at fastholde medlemmer især i overgangen fra barn til voksen. Der foreslog Charlotte Back Thomassen blandt andet, at foreningerne samarbejder, så især børn kan skifte mellem idrætter.


Maja Pilgaard kom herefter med en mere videnskabelig tilgang til badminton og foreningslivet. Med tabeller og forskningsresultater pegede hun på forskellige tendenser for fremtidens foreninger. For eksempel er vi på vej ind i et metamoderne samfund, hvor stikordene er fællesskabende, kreative og relationelle fællesskaber.

Noget af det hun fremhævede overfor klubberne, var det forpligtende fællesskab. Altså et fællesskab, der giver mere end bare badminton, men også eksempelvis fællesspisning og andre aktiviteter udenfor sporten. 

Så var det ellers bare op til de fremmødte klubber at finde ud af, hvordan de vil arbejde og allerede arbejder med fremtidens foreningsliv.


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Maratonkamp mod England ender i dansk mavepuster
Fem tresætskampe og næsten syv timer efter Danmarks første Sudirman Cup-opgør blev fløjtet i gang mandag, måtte det danske landshold desværr...
Optakt: Vigtigt førsteopgør venter Danmark mandag
Mandag klokken 12.00 står Danmark over for England i danskernes første Sudirman Cup-opgør, som bliver afgørende for holdets videre chancer, ...
Søby: Landsholdet er noget jeg altid har drømt om
At spille for det danske landshold er noget ganske særligt. Derfor betyder det også meget at få lov til at spille i de rød-hvide farver. Det...
Line Kjærsfeldts bedste Sudirman Cup-minde: - Alt var imod os, men det var en fed oplevelse.
En kvartfinale, en ultratæt damedouble og en stemning på kogepunktet. Det er ingredienserne til et af de bedste Sudirman Cup-minder i den da...
Jonassen: Første træning gik perfekt i fedt setup
Den danske cheflandstræner Kenneth Jonassen og resten af det danske landshold havde første træning i henholdsvis træningshallen og Main Hall...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os