Badmintonphoto
Optakt: Vigtigt førsteopgør venter Danmark mandag
Lasse Kjær Hansen - 20-05-2019 09:45:27

Mandag klokken 12.00 står Danmark over for England i danskernes første Sudirman Cup-opgør, som bliver afgørende for holdets videre chancer, efter England søndag tabte til Indonesien. Historisk set har Danmark glædeligvis haft et godt tag på englænderne.   

Om end det er første kamp, de danske landsholdsspillere skal udkæmpe mandag middag, så venter der en yderst afgørende en af slagsen. 

Søndag tabte dagens modstanderhold, England, nemlig til gruppens tredje hold, Indonesien, og det betyder, at Danmark med en sejr i dag kan sikre sig en plads i kvartfinalen. 

Inden det kan blive en realitet, skal vi se følgende danske spillere i kamp mod England:

Herresingle: Viktor Axelsen
Damesingle: Mia Blichfeldt
Herredouble: Kim Astrup/Anders Skaarup
Damedouble: Sara Thygesen/Maiken Fruergaard
Mixeddouble: Mathias Christiansen/Sara Thygesen

Se Englands holdopstilling og kamprækkefølgen her.

I gårsdagens kamp mellem England og Indonesien lykkedes det kun englænderne at snuppe én sejr - i mixeddouble. Her var det Gabby/Chris Adcock, som tog en skalp fra indoneserne. 

Den stærke, engelske mixeddouble er imidlertid ikke at finde på holdkortet i opgøret med Danmark, hvor hverken Chris eller Gabby Adcock florerer. 

Det var de omvendt for fire år siden, hvor England og Danmark senest stod over for hinanden ved verdensmesterskaberne for blandede hold, Sudirman Cup 2015.

Her vandt Danmark 4-1 i en kamp, som kun bød på dansk nederlag i mixeddouble mellem Mads Kolding/Sara Thygesen over for Chris/Gabby Adcock. Derudover tog Danmark tre tosætssejre og en tresætssejr i damedouble.

Læs også: Søby: Landsholdet er noget, jeg altid har drømt om. 

Alt i alt har Danmark hidtil haft god tradition for at klare sig godt imod England.

I år er der gået 30 år, siden historiens første Sudirman Cup så dagens lys - i 1989. Det skulle dog først blive ved den tredje Sudirman Cup, i 1993, at Danmark rendte ind i den europæiske stormagt for første gang.

Her blev det til dansk storsejr på 5-0, og så var barren ellers sat. Siden har de to landshold nemlig mødtes ved seks Sudirman Cup, og samtlige opgør har Danmark vundet.

Dermed har Axelsen, Astrup, Blichfeldt, Christiansen, Thygesen og de øvrige danske landsholdsstjerner i dag mulighed for at skyde Sudirman Cup 2019 i gang med den ottende danske sejr over England i Sudirman Cuppens historie.

Det kræver dog, at danskerne slår sig igennem spillere som Marcus Ellis/Chris Langridge, Toby Penty og Chloe Birch/Lauren Smith.

Læs også: Jonassen: Første træning gik perfekt i fedt setup.

Dagens kamp mellem Danmark og England begynder klokken 12.00, og du kan følge med live på TV 2 Sport.

Husk at du kan følge det danske landshold tæt på vores sociale medier:
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube 


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Vi holder lukket på fredag
Pga. firmaarrangement holder Badminton Danmark lukket på kontoret og for telefon- og mailhenvendelse fredag den 21. juni 2019. Vi er tilbage...
Bliv Vært/Værtinde til Danmarks største badminton begivenhed
Brænder du for badminton i verdensklasse og har du lyst til at være en del af Danmarks største internationale badmintonevent i 2019. Badmint...
En af Norges største klubber søger ny cheftræner
Med sine cirka 200 medlemmer er Moss Badmintonklubb en af Norges største badmintonklubber, og sidste sæsons tredjeplads placerer også klubbe...
BadmintonPlayer er i luften: Det nye BadmintonPeople er åbent
BadmintonPeople er blevet til BadmintonPlayer, og på BadmintonPlayer.dk kan du nu tjekke den nye hjemmeside ud, hvor al konkurrenceaktivitet...
Lodtrækningen til European Games 2019 er klar
De danske spillere fik i dag deres lodtrækning til European Games 2019 at vide, da Badminton Europe fra i formiddags foretog lodtrækningen t...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os