Månedens portræt: Lars Uhre
Dato: 02-03-2011 00:00
Publiceret af : Anders Dall

Lars Uhre overtog landstrænerjobbet i august 2010
Foto: BadmintonPhoto

38-årige Lars Uhre har allerede coachet de danske badmintonspillere frem til flotte resultater ved VM og Super Series-turneringer, og det er ikke gået ubemærket hen. BT nominerede Lars Uhre til prisen som årets træner 2010, og selv om det blev ved nomineringen, så rokker det ikke ved, at den danske badmintonlandstræner på kort tid har vist, hvilke kvaliteter han kan byde ind med som landstræner. Lars Uhre gør nemlig meget ud af at snakke med spillerne og tager udgangspunkt i hver enkelt spillers kvaliteter for at finde frem til, hvordan de hver især får mest muligt ud af deres potentiale.
    ”Jeg tror, jeg er god til at se nuanceret på deres situation. Jeg hjælper dem, der hvor de er i stedet for at putte dem ind i en kasse og lave robotter ud af dem. Det er kinesermodellen at gøre alle ens, og det tror jeg ikke, er det rette for Danmark,” pointerer Lars Uhre. Han har været cheftræner i lidt over et halvt år og er godt tilfreds med sin første tid i spidsen for landsholdet.    
    ”Jeg synes det første halve år er forløbet fint, og som forventet har den største omvæltning været, at vi igen er blevet fire i trænerteamet, hvilket har fungeret rigtig godt. Mit samarbejde med assisterende landstræner Claus Poulsen var allerede rigtig godt, men ansættelsen af to nye centertrænere i skikkelse af Rikke Olsen og Kim Nielsen har bidraget væsentligt til teamets samlede styrke.”

Trænerambitioner som 14-årig
Før Lars Uhre blev ansat af Danmarks Badminton Forbund i 2006 var han blandt andet olympisk træner for Finland, og trænerlivet har altid været noget, der har tiltalt den 38-årige sydjyde. Drømmen om en trænerkarriere begyndte allerede at rumstere i hovedet på Lars Uhre i ungdomsårene, hvor han fik smag for trænerlivet i Egtved IF.
    ”Allerede i 14-16 års alderen havde jeg en idé om, at jeg gerne ville være badmintontræner,” fortæller Lars Uhre og uddyber, hvad der i dag driver hans motivation for at være landstræner. 
    ”Der er to ting i det. Dels turneringer og kampe hvor det hele bliver sat på spidsen, og vi bliver målt på det arbejde, vi går og laver, og så det med at udvikle spillerne til det maksimale af deres potentiale. Det synes jeg er meget spændende.”

Danmark dominerer stadig
At Lars Uhre går op i sit job får hans puls at mærke, når danskerne kæmper om de endelige medaljer til slutrunder og Super Series-turneringer. Her er det nemlig ikke kun spillerne, der er oppe i det røde felt, når de er ved at vinde en turnering.
    ”Så sidder jeg jo også med en puls på 180, når de er ved at vinde noget,” griner Lars Uhre.
Spørger man landstræneren, så er fremtidsudsigterne positive for dansk badminton. Europamesterskabet for hold er netop for 16. gang på danske hænder, men ligesom på seniorsiden er den danske ungdomselite også dominerende i Europa.
    ”Overordnet synes jeg, at vi er klart den bedste nation i Europa, og det viser sidste års fantastiske U-VM også,” konstaterer Lars Uhre. Han hæfter sig også ved, at de andre europæiske lande kigger efter Danmark, når det gælder udvikling.
    ”Det er os de kigger efter, og os de prøver at efterligne og indhente,” pointerer Lars Uhre.
Hans kontrakt med Danmarks Badminton Forbund udløber efter OL i London i 2012, men han håber på kontraktforlængelse.
    ”Jeg satser på at fortsætte også efter OL,” siger Lars Uhre.


Fakta:
Lars Uhre, 38 år, gift, 3 børn
Uddannelse: Bachelor i Idræt og Engelsk, Københavns Universitet 1996-2002.
DBF 2 fra Danmarks Trænerskole, Ålborg (1994/1995)
Ansættelser: Cheftræner International Badminton Academy (1999-2006)
Olympisk træner for Finland (2001-2006)
Assisterende landstræner DBF (2006-2010)
Landstræner DBF (August 2010-) 


Flere nyheder
Læs flere aktuelle nyheder, klik her 

Læs nyheder fra arkivet, klik her 


Sponsorer

 

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20
Dk-2605 Brøndby

Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
Hovednummer:
70 60 50 76

Nyheder

29.03.2011
29.03.2011
28.03.2011
28.03.2011

Leder du efter?

Cookies