Badmintonphoto
Mads Conrad-Petersen tager en selvvalgt pause fra eliteprogrammet
Jonas Kildegaard Rasmussen - 23-11-2018 13:12:41

30-årige Mads Conrad-Petersen har selv valgt at tage en pause på ubestemt tid fra eliteprogrammet, da han ønsker at genfinde lysten til badminton og kunne bruge mere tid sammen med sin familie.

En af Danmarks bedste herredoublespillere gennem de seneste år Mads Conrad-Petersen har valgt at tage en pause på ubestemt tid fra Badminton Danmarks eliteprogram i Brøndby, også kaldet landsholdstræningen. 

- Jeg har været sindssygt glad for min tid her på landsholdstræningen. Der er ingenting, jeg på nogen måde fortryder, og det har derfor også været en svær beslutning at tage. Men i de sidste ti år har badminton fyldt alt i mit liv, og det har jeg kunne mærke i lang tid, at jeg har brug for en pause fra. Min datter er 2,5 år, og når man lægger mine rejsedage sammen for den periode, svarer det til, at jeg ikke har været der i et år af hendes liv, og det er hårdt. Nu håber jeg, at jeg ved at prioritere min familie og mig selv, kan komme tilbage på eliteprogrammet på et tidspunkt med fornyet energi. Det er forhåbentlig et skridt tilbage, men to skridt frem for fremtiden, siger Mads Conrad-Petersen. 
Den nemmeste beslutning ville ifølge den tidligere europamester være at fortsætte som om intet var hændt, men for ham er det centralt, at han vier sit liv til badminton af de rigtige grunde. 

- Jeg skal være herinde af de rigtige årsager. Det skal ikke være på grund af økonomi eller venskaber, men fordi jeg har lyst og et begær for at nå det, jeg gerne vil, og det mind-set håber jeg, at jeg kan finde frem igen ved at tage den her pause. Det hele bunder jo i, at hvis man vil være en del af eliteprogrammet, så skal man ville det 110 procent. Men jeg har ikke glædet mig til at skulle på banen det sidste lange stykke tid, når vi har været ude at spille. Jeg har i højere grad nydt turene på grund af det sociale, for jeg kan rigtig godt lide at være omkring de her folk, som er herude; spillere, trænere, fysser og forbundet. Jeg har det rigtig godt med alle, og det betyder rigtig meget for mig, og det vil jeg komme til at savne, siger Conrad-Petersen. 

Der er heller ingen tvivl om, at Badminton Danmark vil komme til at savne Mads Conrad-Petersen.

- Conrad (Mads Conrad-Petersen, red.) har været en fremragende repræsentant for Danmark og for badmintonsporten. Han er utroligt vellidt blandt alle - både spillere og trænere - og vi har haft et rigtigt godt samarbejde med Conrad. Han har bidraget til vores træningsmiljø med sin badmintonevner, men i lige så høj grad med sit positive væsen og tilgang til træningen. Vi kommer i den grad til at savne ham på det Nationale Træningscenter i Brøndby. Når det er sagt, så støtter vi selvfølgelig hans beslutning 100 procent – man skal have en grundlæggende glæde og motivation til elitebadminton for at stå op hver morgen og træne hårdt og være væk fra familien i over 100 dage om året. Den glæde og motivation håber vi, at Conrad kan genfinde på et tidspunkt, så vi igen kan få gavn af hans kompetencer, siger Badminton Danmarks sportschef Jens Meibom.  
Med den 30-årige herredoublespillers uforudsete pause, betyder det, at Badminton Danmark nu skal kigge nærmere på de konstellationer, som der skal satses på i fremtiden.

- Det er ingen hemmelighed, at vi i den sidste tid har overvejet de fremtidige konstellationer i herredouble, og vi havde også en plan klar. Med Mads’ pause står vi i en ny situation, og derfor skal vi bruge lidt mere tid på herredoublekategorien igen, før vi kan melde noget ud om de fremtidige konstellationer i herredouble, siger Jens Meibom.

Conrad-Petersen har været en del af eliteprogrammet siden 2009. 

Han har gennem sin karriere vundet EM i 2016, EM-sølv i 2018, 2017 og 2014 sammen med sin faste herredoublemakker, Mads Pieler Kolding. Sammen har de også opnået andenpladser ved nogle af verdenens største turneringer Hong Kong Open, French Open og India Open, ligesom han blev nummer to ved Malaysia Open med Jonas Rasmussen. ”Conrad” var også en del af det historiske Thomas Cup-hold, som vandt VM for herrehold i 2016, hvor han spillede fem ud af seks kampe inklusiv finalen. 

Mads Conrad-Petersen har sidste træning i Brøndby Hallen i denne omgang mandag den 26. november. I den nærmeste fremtid vil han holde sig fit og badmintonskarp i sin klub, Skovshoved, og han vil fortsætte med at spille i Badmintonligaen.

For yderligere information:
Jens Meibom, sportschef i Badminton Danmark: 40272326
Jonas Kildegaard, presse- og kommunikationsmedarbejder i Badminton Danmark: 27853642


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Vi holder lukket på fredag
Pga. firmaarrangement holder Badminton Danmark lukket på kontoret og for telefon- og mailhenvendelse fredag den 21. juni 2019. Vi er tilbage...
Bliv Vært/Værtinde til Danmarks største badminton begivenhed
Brænder du for badminton i verdensklasse og har du lyst til at være en del af Danmarks største internationale badmintonevent i 2019. Badmint...
En af Norges største klubber søger ny cheftræner
Med sine cirka 200 medlemmer er Moss Badmintonklubb en af Norges største badmintonklubber, og sidste sæsons tredjeplads placerer også klubbe...
BadmintonPlayer er i luften: Det nye BadmintonPeople er åbent
BadmintonPeople er blevet til BadmintonPlayer, og på BadmintonPlayer.dk kan du nu tjekke den nye hjemmeside ud, hvor al konkurrenceaktivitet...
Lodtrækningen til European Games 2019 er klar
De danske spillere fik i dag deres lodtrækning til European Games 2019 at vide, da Badminton Europe fra i formiddags foretog lodtrækningen t...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os