Badmintonphoto
Anders Skaarup/Kim Astrup besejret af japansk storspil i World Tour Finals
Jade Wittenkamp - 15-12-2018 14:35:11

Den danske herredouble Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen måtte se sig slået i semifinalen af World Tour Finals. De stærke japanere Hiroyuki Endo/Yuta Watanabe slog danskerne 21-19, 21-13 med godt defensivt spil og mirakelredninger.

Som de eneste danske repræsentanter i World Tour Finals gik Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen ind til semifinalen mod japanske Hiroyuki Endo/Yuta Watanabe. De to par ligger henholdsvis nummer 7 og nummer 8 på verdensrangslisten, så der var lagt op til et brag af en kamp. 

Den danske herredouble har haft en hård start på turneringen, da de landede i en stærk gruppe blandt verdensmestre, French Open-mestre og verdensettere, mon de kunne hive endnu en god sejr op af hatten?


Danskerne kom godt fra start i den spændende semifinale. Med solidt offensivt spil og smash direkte i gulvet havde danskerne fundet opskriften til at slå igennem den japanske defensiv. Danskerne holdte en god fejlfri stime frem mod ophold, hvor de var foran 11-5.

Efter opholdet kom japanerne mere i gang med deres spil, og satte en mur af en defensiv op med mirakelredninger og kast efter bolden. Det gjorde det sværere for danskerne at vinde point. Samtidig begyndte danskerne også at lave flere uprovokerede fejl, så japanerne halede ind på dem.

Begge sider leverede lækker badminton, hvor der blev kæmpet for pointene, og ingen af parrene havde let til point. I slutningen af første sæt blev det rigtig spændende, da japanerne udlignede til 19-19 og bragte sig foran for første gang med 20-19. Desværre kunne danskerne ikke modstå presset og tabte sættet 19-21.


I andet sæt kom japanerne bedst ud af starthullerne, og de fik hurtigt en stor føring på 7-2. Japanerne satte noget godt spil sammen, hvor især Watanabe fløj rundt og fik mange bolde over på dansk side. Danskerne nåede aldrig at bide sig fast før ophold, hvor de en smule frustrerede var bagud 6-11. 

Den gode stil fortsatte på den japanske side af nettet, og faktisk var tre af de syv danske point ved stillingen 16-7 grundet japanske servefejl – det vidnede altså om japanernes storspil i semifinalen. Forskellen mellem første og andet sæt var især, at japanerne hævede deres spil, og ikke lod Astrup/Skaarup komme ind med smash i gulvet. 


Selvom de danske støtter forsøgte at bakke den doublen op med tilråb som ”Let’s go Danmark, Let’s go!”, så kunne herredoublen ikke stå imod den fantastiske badminton som japanerne spillede. Til sidst måtte danskerne se sig slået med 13-21 i andet sæt efter to uprovokerede fejl.

Kom igen drenge! Et ærgerligt nederlag i årets sidste turnering, men flot spillet af den danske herredouble henover hele ugen.


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Indstil din kandidat til Badminton Danmarks Talentpris 2019
Sidste år blev Badminton Danmarks Talentpris uddelt for blot tredje gang. Nu er det igen blevet tid til at indstille de kandidater, som I sy...
Cathrine Rosengren nomineret til Årets para-atlet 2018
Parasport Danmark har nomineret Cathrine Rosengren til Årets para-atlet 2018. Onsdag den 23. januar 2019 kl. 14.00 i DGI Huset i Vejle afgør...
STEM: Hvem skal være Årets Badmintonspiller 2018?
Badminton Danmark og TV 2 SPORT kårer Årets Badmintonspiller 2018 ved FZ FORZA/RSL DM 2019. 2018 bød på en masse flotte danske badmintonpræs...
Akkreditering
Nu er det muligt at sikre sig sin akkreditering til danmarksmesterskaberne i badminton og Badminton Danmark vil gerne invitere dig med til a...
- En øjenåbner: Specialkursus gav erfarne trænere nye indsigter
Selv om de to tidligere topspillere Line Kruse og Thomas Laybourn har arbejdet som badmintontrænere i en årrække, var det først i begyndelse...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os