Badmintonphoto
Danmark vinder EM for blandede hold for 17. gang
Jonas Kildegaard Rasmussen - 17-02-2019 09:57:00

For 17. gang kunne Danmark løfte trofæet ved EM for blandede hold. I år blev guldmedaljerne sikret mod Tyskland med en finalesejr på 3-0, og dermed har Danmark vundet de seneste tre udgaver i træk af mesterskabet.

Danmark var klare favoritter i finalen mod Tyskland ved EM for blandede hold, og de rød-hvide levede til fulde op til den værdighed.

Efter de tre første kampe kom trofæet igen på danske hænder ved sejre til Mathias Christiansen/Christinna Pedersen, Anders Antonsen og Line Kjærsfeldt.  Det er 17. gang i EM for blandede holds historie, at Danmark står øverst på podiet – og tredje gang i træk efter guldmedaljer i 2017 og 2015.


Landsholdet indledte jagten på pokalen i mixeddouble, hvor kampen på forhånd var udråbt til at blive temmelig tæt, da det var et opgør mod nummer 14 og 18 i verden. Det blev til gengæld ikke tilfældet. For selvom der var nogle startnerver hos Mathias Christiansen/Christinna Pedersen, så blev de hurtigt hjulpet væk af et energisk dansk publikum.

De danske fans i Frederiksberg Hallerne blev på matchbolden vidne til, at tyskerne slog den ud over højre side, og dermed vandt Christiansen/Pedersen 21-12, 21-12 over Isabel Herttrich/Mark Lamsfuss. En kamp og en oplevelse, som Christinna Pedersen beskriver som en rigtig fed en af slagsen, og som bragte Danmark foran 1-0 i finalen.I 2015 var Max Weisskirchen en af Europas største herresingletalenter og seedet som nummer et ved UEM. Han var lige ved at holde sin seedning, men så kom en ung dansker ved navn Anders Antonsen på tværs i finalen og tog titlen efter tre sæt. 

I dagens finale stod de to overfor hinanden igen, og på ny var det Antonsen, der tog sejren. Denne gang helt suverænt 21-9, 21-13. Det var specielt de mange fejl fra tyskeren, som ifølge Antonsen var årsagen til, at han kunne bringe Danmark foran 2-0.


Nu var Danmarks finalesejr i ketcheren på Line Kjærsfeldt. Den nykårede danmarksmester skulle op imod Yvonne Li, som hun havde slået én gang før dagens finale. Den statistik er heldigvis stadig positiv efter Kjærsfeldt lukkede finalen til Danmarks fordel med den tredje sejr i holdkampen.

Hun slog Li med 21-16, 21-17, og så kunne hun modtage publikums hyldest, mens holdkammeraterne styrtede ind på banen, dannede en cirkel og hoppede rundt mens de sang: Hvem var det, der vandt i dag? Det var dem fra Danmark af! Helt efter bogen, når man har vundet en stor titel. 

Af klare årsager var det derfor også en glad Line Kjærsfeldt, vi interviewede efter kampen.
 

LÆS OGSÅ

Søby: Landsholdet er noget jeg altid har drømt om
At spille for det danske landshold er noget ganske særligt. Derfor betyder det også meget at få lov til at spille i de rød-hvide farver. Det...
Jonassen: Første træning gik perfekt i fedt setup
Den danske cheflandstræner Kenneth Jonassen og resten af det danske landshold havde første træning i henholdsvis træningshallen og Main Hall...
Oplev de største stjerner på dansk grund
Skal du med til Danmarks største internationale badmintonfest? Så er det nu, du skal ud af fjerene, for billetsalget til DANISA DENMARK OPEN...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os