Badminton Danmark
Dansk U15-triumf i Holland: Holdguld ved 8 Nations 2019
Lasse Kjær Hansen - 22-02-2019 14:56:54

Med en 6-3-sejr over Frankrig sikrer det danske U15-landshold sig på fornem vis guldet ved 8 Nations 2019. – Det betød noget derinde for spillerne i dag, og de er rigtig glade, lyder det fra U15-gruppetræner.

Oven på fire stærke landskampssejre på stribe kan det danske U15-landshold nu kalde sig vinder af 8 Nations 2019.

Fredag besejrede det danske mandskab Frankrig 6-3 i finalen, og dermed var det en flok stolte unge badmintonspillere, som kort efter fik hængt guld om halsen på øverste podieplads i Haarlem, Holland.

- Spillerne er rigtig glade, og sejren i dag betyder i den grad noget for dem. For mange af dem var det rigtig stort, og det har fyldt meget at skulle stå derinde i dag, hvilket også gav udslag i spillet, fortæller U15-gruppetræner Thomas Nielsen.  

Se alle resultater fra dagens finale ved 8 Nations 2019 holdturneringen her. 

Finalekampen var ad flere omgange præget af dansk nervøsitet, og sejren var da også nær faldet ud til fransk fordel - blandt andet oven på en uheldig kampstart, lyder det fra gruppetræneren.

- Vi kommer fra kampens start bagud 0-2 efter nederlag i første- og anden herresingle. Til gengæld vinder Lærke (Thomsen, red.) og Norah (Jeppesen, red.) henholdsvis første- og anden damesingle, som de kæmper sig igennem trods nervøsitet. Dernæst taber vi dog den første herredouble, som er præget af for mange bløde bolde og for lidt arbejde fra vores side i forhold til franskmændene. Så det gik faktisk hen og blev en ret spændende kamp i dag, som vi var lige ved at smide på gulvet, siger Thomas Nielsen.

Få overblik over den danske U15-landsholdstrup her. 

Ikke desto mindre var det i sidste ende de danske tropper, som viste sig stærkest med fire afsluttende triumfer i rap.

- På de afgørende tidspunkter i de sidste kampe begynder spillerne at turde spille badminton og holde sig til det koncept, vi har aftalt, og det blev afgørende for udfaldet, siger Thomas Nielsen.

Læs også: U15-landsholdet spiller sig overlegent i finalen ved 8 Nations 2019

De danske spillere får dog ikke længe til at hvile på de gyldne laurbær. Den individuelle 8 Nations-turnering blev nemlig skudt i gang kort efter præmieceremonien for holdturneringen.

Her har gruppetræneren høje forventninger til de danske guldtagere.

- I mixeddouble og damedouble tror jeg på, at vores spillere kan gå hele vejen, mens vi i herresingle og damesingle er en smule mere udfordret. Ikke desto mindre tror jeg på, at der er chancer for, at vi kan spille med om medaljerne, men vi er ikke favoritter, siger Thomas Nielsen.

Skal spillerne drage hjem med flere guldmedaljer end den, de hver især besidder oven på dagens finale, skal de finde et vedvarende og højere tempo i deres spil frem.

- Det er nogle af de ting, vi har snakket om efter holdturneringen. Tempoet har været lidt for svingende. Der skal spillerne i højere grad kunne holde det samme høje gear hele vejen igennem. Desuden skal de være mere direkte i deres spil og tappe bolden i gulvet, når chancen er der, frem for at lave den fine stopbold, lyder det fra gruppetræneren. 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
To spændende semifinaler sender Greve og TSS i Badmintonligafinalen
Spændingen var semifinalerne værdig i aftenens udgave af Badmintonligaen. Med kolde nerver og storspil blev det Greve og Team Skælskør-Slage...
Mathias Christiansen og Alexandra Bøje indleder nyt samarbejde i mixeddouble
I kølvandet af Christinna Pedersens internationale karrierestop i sidste uge indleder Mathias Christiansen nu nyt samarbejde i konstellation...
- En på papiret positiv lodtrækning: Her er Danmarks Sudirman Cup-modstandere
Verdensmesterskaberne for blandede hold, Sudirman Cup, spilles for 16. gang til maj. Her render Danmark i første omgang ind i Indonesien og ...
I aften skal Badmintonligafinalisterne findes
Badmintonligaen lukker op for 2018/2019-sæsonens semifinaler i aften klokken 19-00 i Solrød og Greve Idrætscenter. Her tager hjemmeholdene i...
KBK’s Kirsten Hede er årets fjerde talentpriskandidat
Ulig størstedelen af de hidtil nominerede til Badminton Danmarks Talentpris kan Kirsten Hede ikke bryste sig af en titel som træner. I årevi...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os