Badmintonphoto
Fire semifinalesejre ved Spain Masters giver to rent danske finaler
Jade Wittenkamp - 23-02-2019 16:07:40

Fem kampe med dansk deltagelse var på semifinaleprogrammet i dag ved Spain Masters. Med fire sejre ud af fem mulige må dagen siges at være ”godkendt”.  

Det har været en god danskerdag i sangriaens land. I Barcelona vandt hele fire danske spillere deres semifinale, det betyder rent dansk opgør i herre- og damesingle i finalen.

- Det er klart en over godkendt dag, vi havde ikke forventet at vinde begge damesingler, så det er godkendt. Det er dejligt at have to danske finaler i morgen, fortalte landstræner Thomas Stavngaard.


Den ene deltager i herresingle bliver Viktor Axelsen, der vandt sin semifinale. Danskeren spillede et overlegent første sæt og slog Ren Pengbo fra Kina med 21-9. Så fandt kineseren ellers nogle tricks frem fra badmintontasken, og Axelsen tabte andet sæt med 17-21. En ulykkelig afgørelse sluttede kampen, da kineseren blev skadet og trak sig ved 5-4 i tredje sæt.

- Viktor (Axelsen, red.) kommer dårligt fra start i andet sæt, så han bliver lidt stiv og laver nogle uprovokerede fejl. I første sæt har han god kvalitet på, så kineseren ikke kommer igennem defensiven, og det fungerer ikke ligeså godt i andet på løftene især, sagde Stavngaard.


Modstanderen i finalen bliver Anders Antonsen, der med kuldegys-indgydende flot badminton tog første sæt i sin semifinale mod Zhao Jungpeng med 21-7. Andet sæt gik ikke ligeså godt, og danskeren tabte 9-21. Et hårdt, lige og flotspillet tredje sæt faldt til danskeren fordel med 21-17.

- Anders (Antonsen, red.) startede egentlig rigtig fint i andet sæt, men kineseren spillede også gode dueller. Så i stedet for at spille ham rundt, så stressede Anders, og det ville kineseren gerne have, udtalte Stavngaard.


Iskolde nerver og et flot comeback viste Line Kjærsfeldt i kampen mod kinesiske Han Yue. Selvom Kjærsfeldt tabte første sæt med 18-21, spillede hun fejlfrit og med tempo, og vandt andet sæt med 21-15. 

Danskeren fik ikke en drømmestart på tredje sæt, men formåede med fart i benene og kolde nerver at lukke tredje sæt jublende med 22-20. Modstanderen i morgen bliver Mia Blichfeldt, der slog kineseren Cai Yanyan med 21-16, 13-21, 21-13. 

- At de to damesingler vinder er megaflot, det er første gang en af dem kommer til at vinde en Super 300-turnering, så det er højt niveau og to rigtig gode sejre, fortalte landstræneren. 

Den danske herredouble Mathias Boe/Carsten Mogensen var også i kamp, men tabte desværre med 16-21, 26-24 til taiwanesiske Lee Yang/Wang Chi-Lin. 

Finalerne ved Spain Masters kan du se i morgen på TV 2 Sport. Vi glæder os til to danske finaler!


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
To spændende semifinaler sender Greve og TSS i Badmintonligafinalen
Spændingen var semifinalerne værdig i aftenens udgave af Badmintonligaen. Med kolde nerver og storspil blev det Greve og Team Skælskør-Slage...
Mathias Christiansen og Alexandra Bøje indleder nyt samarbejde i mixeddouble
I kølvandet af Christinna Pedersens internationale karrierestop i sidste uge indleder Mathias Christiansen nu nyt samarbejde i konstellation...
- En på papiret positiv lodtrækning: Her er Danmarks Sudirman Cup-modstandere
Verdensmesterskaberne for blandede hold, Sudirman Cup, spilles for 16. gang til maj. Her render Danmark i første omgang ind i Indonesien og ...
I aften skal Badmintonligafinalisterne findes
Badmintonligaen lukker op for 2018/2019-sæsonens semifinaler i aften klokken 19-00 i Solrød og Greve Idrætscenter. Her tager hjemmeholdene i...
KBK’s Kirsten Hede er årets fjerde talentpriskandidat
Ulig størstedelen af de hidtil nominerede til Badminton Danmarks Talentpris kan Kirsten Hede ikke bryste sig af en titel som træner. I årevi...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os