Badmintonphoto
Fire semifinalesejre ved Spain Masters giver to rent danske finaler
Jade Wittenkamp - 23-02-2019 16:07:40

Fem kampe med dansk deltagelse var på semifinaleprogrammet i dag ved Spain Masters. Med fire sejre ud af fem mulige må dagen siges at være ”godkendt”.  

Det har været en god danskerdag i sangriaens land. I Barcelona vandt hele fire danske spillere deres semifinale, det betyder rent dansk opgør i herre- og damesingle i finalen.

- Det er klart en over godkendt dag, vi havde ikke forventet at vinde begge damesingler, så det er godkendt. Det er dejligt at have to danske finaler i morgen, fortalte landstræner Thomas Stavngaard.


Den ene deltager i herresingle bliver Viktor Axelsen, der vandt sin semifinale. Danskeren spillede et overlegent første sæt og slog Ren Pengbo fra Kina med 21-9. Så fandt kineseren ellers nogle tricks frem fra badmintontasken, og Axelsen tabte andet sæt med 17-21. En ulykkelig afgørelse sluttede kampen, da kineseren blev skadet og trak sig ved 5-4 i tredje sæt.

- Viktor (Axelsen, red.) kommer dårligt fra start i andet sæt, så han bliver lidt stiv og laver nogle uprovokerede fejl. I første sæt har han god kvalitet på, så kineseren ikke kommer igennem defensiven, og det fungerer ikke ligeså godt i andet på løftene især, sagde Stavngaard.


Modstanderen i finalen bliver Anders Antonsen, der med kuldegys-indgydende flot badminton tog første sæt i sin semifinale mod Zhao Jungpeng med 21-7. Andet sæt gik ikke ligeså godt, og danskeren tabte 9-21. Et hårdt, lige og flotspillet tredje sæt faldt til danskeren fordel med 21-17.

- Anders (Antonsen, red.) startede egentlig rigtig fint i andet sæt, men kineseren spillede også gode dueller. Så i stedet for at spille ham rundt, så stressede Anders, og det ville kineseren gerne have, udtalte Stavngaard.


Iskolde nerver og et flot comeback viste Line Kjærsfeldt i kampen mod kinesiske Han Yue. Selvom Kjærsfeldt tabte første sæt med 18-21, spillede hun fejlfrit og med tempo, og vandt andet sæt med 21-15. 

Danskeren fik ikke en drømmestart på tredje sæt, men formåede med fart i benene og kolde nerver at lukke tredje sæt jublende med 22-20. Modstanderen i morgen bliver Mia Blichfeldt, der slog kineseren Cai Yanyan med 21-16, 13-21, 21-13. 

- At de to damesingler vinder er megaflot, det er første gang en af dem kommer til at vinde en Super 300-turnering, så det er højt niveau og to rigtig gode sejre, fortalte landstræneren. 

Den danske herredouble Mathias Boe/Carsten Mogensen var også i kamp, men tabte desværre med 16-21, 26-24 til taiwanesiske Lee Yang/Wang Chi-Lin. 

Finalerne ved Spain Masters kan du se i morgen på TV 2 Sport. Vi glæder os til to danske finaler!


 

LÆS OGSÅ

Danisa Denmark Open 2019 presented by Victor
Billetsalget starter 6. marts 2019.
Optakt: Vigtigt førsteopgør venter Danmark mandag
Mandag klokken 12.00 står Danmark over for England i danskernes første Sudirman Cup-opgør, som bliver afgørende for holdets videre chancer, ...
Søby: Landsholdet er noget jeg altid har drømt om
At spille for det danske landshold er noget ganske særligt. Derfor betyder det også meget at få lov til at spille i de rød-hvide farver. Det...
Line Kjærsfeldts bedste Sudirman Cup-minde: - Alt var imod os, men det var en fed oplevelse.
En kvartfinale, en ultratæt damedouble og en stemning på kogepunktet. Det er ingredienserne til et af de bedste Sudirman Cup-minder i den da...
Jonassen: Første træning gik perfekt i fedt setup
Den danske cheflandstræner Kenneth Jonassen og resten af det danske landshold havde første træning i henholdsvis træningshallen og Main Hall...
Et år til Thomas & Uber Cup i Danmark skydes i gang
Denne torsdag er der akkurat ét år til, at Thomas & Uber Cup fløjtes i gang - for første gang nogensinde på dansk grund. Allerede i dag har ...

HOVEDSPONSOR:

Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20, DK-2605 Brøndby
Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315
70 60 50 76
Privatlivspolitik

Kontakt os

Skriv til os, hvis du spørgsmål til:
Turneringer og events
Badmintonpeople og holdturnering
Ranglister og point
Badminton Danmark

Følg os