Artikelbillede - Anders Antonsen - Indonesia Open 2019
Badmintonphoto

Kenneth Jonassen om Antonsen-finale: Det var verdensklassebadminton

juli 21, 2019 14:21 Skrevet af

Anders Antonsen måtte desværre se sig slået i karrierens største kamp, da han tabte Indonesia Open-finalen med 18-21, 26-24, 15-21 til Chou Tien Chen, der er nummer tre i verden. – Anders spiller verdensklassebadminton og laver comeback, efter comeback, efter comeback i den her finale, og det er meget imponerende, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

I januar kunne Anders Antonsen smide sin svedvåde trøje ud til Istora Senyan-publikummet i ren eufori over at have vundet karrierens største titel ved at slå Kento Momota i Indonesia Masters-finalen. I dag kunne den 22-årige dansker overgå den bedrift i selv samme hal.

Her stod han nemlig en Super 1000-finale ved selveste Indonesia Open. Men desværre for danskeren udeblev eventyret om at gentage triumfen fra januar, få sin første sejr ud af fem mulige mod Chou og blive den blot anden europæiske herresingle til at vinde Indonesia Open.

Antonsen havde store udfald i alle tre sæt, hvilket var forårsaget af uprovokerede fejl, og det blev afgørende, da Antonsen af flere omgange kæmpede sig tilbage, mener cheflandstræner Kenneth Jonassen.

– Der er en del faktorer, som selvfølgelig spiller ind på sådan en finale her, men der var for mange uprovokerede fejl i specielt tredje sæt fra Anders’ side. Men når jeg siger uprovokerede fejl, er det ment på den måde, at Chou får for mange nemme point, men det er langt hen ad vejen også hans fortjeneste. Men Anders (Antonsen, red.) spiller verdensklassebadminton og laver comeback, efter comeback, efter comeback i den her finale, og det er meget imponerende, siger Jonassen og fortsætter.

– De to herrer byder op til verdensklassebadminton. Skarpt offensivt spil og imponerende defensiv. Det var en rigtig flot finale. Jeg er exceptionelt stolt af Anders’ præstation gennem turneringen. Han er inde i en god fase, og han modner sig dag for dag.

I andet sæt formåede aarhusianeren dog på flot vis at komme tilbage mod Chou, og fra midten af andet sæt var der kontakt. Efter fem sætbolde kunne Antonsen lukke sættet med 26-24 efter en hawk-eye-kendelse på baglinjen, som han endte med at forsone sig med i forhold til første sæt.

– Vinden tog lidt mindre imod i dag, og så er tempoet fra Chou højere, så man får kortere tid til at styre vinden, og derfor kommer der fejl, men ellers synes jeg stadig, at Anders styrer forholdene exceptionelt under så svære betingelser, som der er i Istora Senyan, siger Kenneth Jonassen.

Selvom Anders Antonsen må se sig besejret, er der ingen tvivl om, at den unge herresinglespiller har taget et stort skridt frem i sin udvikling og karriere. Antonsens præstation vækker derfor også stor glæde hos Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom.

– Det er ærgerligt, at Anders (Antonsen, red.) ikke får sejren i dag, men uanet dagens finale, har han leveret et imponerende resultat. Han er gået fra at lave enkeltstående resultater til nu at kunne sætte en flot turnering sammen med flere gode kampe. Det gjorde han også ved Indonesia Masters, Spain Masters og senest ved European Games, og det er et klart bevis på, at han er i gang med en rigtig flot sæson og har taget et skridt opad, siger Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom.

Indtil dagens finale havde danmarksmesteren vundet alle sine kampe i to sæt – bortset fra andenrundekampen mod Shi Yuqi, hvor kineseren måtte udgå med en grim skade i første sæt – og det imponerer sportschefen.

– Jeg glæder mig meget på Anders’ vegne over den positive proces, han er inde i, efter hans sæson i 2018 var hæmmet af migræne og kramper. Det har han fået bugt med, og han er blevet en mere moden person, der lever sit liv som atlet på en disciplineret og professionel måde. Det lover godt for hans videre karriere og udvikling, selvom det stadig kræver masser af hårdt arbejde og dedikation, før han kan indfri sit mål om at blive verdens bedste, siger Jens Meibom.

Anders Antonsen får 42,500 USD og 10.200 point for at blive nummer to ved Indonesia Open. Det betyder, at han går forbi Nishimoto på verdensranglisten og sætter sig på tiendepladsen.

I aften (Indonesisk tid) rejser Kenneth Jonassen og Anders Antonsen videre til Japan Open, hvor resten af den dansk lejr allerede er ankommet.

Jan Ø. Jørgensen er den eneste danske herresingle, som tidligere har vundet Indonesia Open. Det var i 2014, hvor også Joachim Fischer/Christinna Pedersen vandt turneringen.

Indonesia Open er rangeret på højde med China Open og All England som en BWF World Tour Super 1000-turnering. Kun VM, OL og Sæsonfinalerne rangerer højere. DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR er en Super 750-turnering, hvilket er niveauet lige under Super 1000.Tags: , , ,
Kategori: , ,