Badmintonphoto

Tidligere OL-bronzevinder stiller til start i nyt dansk turneringsformat: – Jeg vil gerne vise den respekt

oktober 9, 2019 04:54 Skrevet af

Det er ikke hr. hvem-som-helst, der snører skoene og gør klar til kamp ved Li-Ning Skovshoved Senior Grand Prix. OL-bronze i 2012 i London samt to gange VM-bronzevinder. Joachim Fischer har meldt sin ankomst i turneringen, og dét er der en særlig grund til: – Der er nogle mennesker, der bruger en masse tid på at få turneringen til Skovshoved, og dem vil jeg gerne vise den respekt at stille op, siger Joachim Fischer.

 

Første udgave af Grand Prix Circuit blev spillet i Aarhus i slutningen af august og i starten af september. Nu venter anden omgang.

Det kan kun gå for langsomt! Find billetter til DANISA DENMARK OPEN 2019 – presented by VICTOR

Det er et stærkt felt af spillere, der stiller til start ved Li-Ning Skovshoved Senior Grand Prix i denne weekend. Én deltager har immervæk et pokalskab, som de øvrige endnu ikke kan udfylde.

Navnet på dén spiller er Joachim Fischer, der mest af alt huskes for sin store ærgerrighed, vilje og vindermentalitet på badmintonbanen.

Netop vindermentaliteten har den pensionerede badmintonspiller på internationalt plan ikke lagt på hylden – heller ikke på lørdag klokken 10, når han går i aktion.

– Som det er med så meget andet. Når jeg stiller op, så spiller jeg, hvad jeg kan, og så er det for at vinde, men det er mest af alt for at bakke op om turneringen, siger Joachim Fischer.

Se Programmet for turneringen HER

Turneringen afholdes i Skovshoved. Det er dén klub, som badmintonveteranen repræsenterer til dagligt i Badmintonligaen. Her har Joachim Fischer allerede snuppet et par sejre i holdets første holdkampe, og det er ikke utænkeligt, at han kan drage nytte af hjemmebanefordelen i weekenden.

Læs også: Grand Prix Circuit: Unge stjerne stjæler showet i Aarhus

De fleste af Joachim Fischers konkurrenter i turneringen har med garanti trænet betydeligt mere end ham selv, og de kommer formentligt også ind til turneringen med friskere ben. Den 13-dobbelte Super Series-vinder har dog ikke lagt ketsjeren helt på hylden efter stoppet på internationalt niveau.

– Jeg spiller badminton et par gange om ugen, og så holder jeg mig i form. Det er med et håb om, at jeg kan holde mig på et rimeligt niveau, men mine prioriteter ligger også et andet sted, nu hvor badminton ikke er mit levebrød længere, siger han.

Sådan gik det i første udgave af Grand Prix Circuit. Her kan du finde resultaterne

Trods en fortidig karriere som singlespiller, før han blev mixeddoublespiller, har fyrreårige Fischer en makker ved sin side i Li-Ning Skovshoved Senior Grand Prix.

Det er ingen ringere end den dobbelte OL-deltager Kati Tolmoff, som han tilmed har et tættere forhold til end som så.

– Vi er kærester til dagligt, så det er derfor, at vi stiller op sammen. Vi har ikke de store ambitioner, andet end vi stiller op, og så tager vi den derfra. Forhåbentligt kan vi hygge os lidt med at spille sammen, siger den dobbelte VM-bronzevinder, inden han endnu engang understreger, at han spiller for at vinde, når han først går på banen.

Læs også: Han har et riv af en anden verden: Se spillernes doublefavoritter til Grand Prix Circuit

Hvorvidt Fischer og Tolmoff kan holde trit med de yngre og sultne kombattanter, får vi svaret på inden længe.

Turneringen indledes fredag med en kvalifikationsrunde, mens hovedturneringen starter lørdag. Søndag spilles der semifinaler og finaler. Tuneringen afholdes på Krøyersvej 5, 2930 KlampenborgTags: , , ,
Kategori: , , ,