Badmintonphoto

To danske semifinalenederlag: Gemke presser verdensetter, mens Antonsen aldrig finder sit vanlige niveau

november 9, 2019 15:41 Skrevet af

Drømmescenariet forud for lørdagens semifinaler var en ren dansk herresinglefinale i Fuzhou China Open. Sådan gik det desværre ikke trods et opløftende første sæt fra Rasmus Gemke mod Kento Momota: – Både Rasmus og vi skal være meget stolte af den måde, som han spiller første sæt på, siger landstræner Jakob Høi.

 

Det var en opportunistisk og uimponeret Rasmus Gemke, der gik ind til dagens semifinaleopgør mod verdensetteren Kento Momota. Danskeren viste senest i DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR, at han godt kan volde japaneren problemer.

Thomas & Uber Cup bliver spillet på dansk grund i 2020. Fang din billet her

Den selvtillid tog Aarhus-drengen med ind til dagens kamp, hvor han kom flyvende fra start. Ved opholdet i første sæt var Gemke foran 11-7. Danskeren havde dygtigheden til at vinde flere af de lange og udmarvende dueller, som Momota ellers er notorisk kendt for at vinde.

Gemke turde at stille sig langt frem på banen, og så havde han ovenikøbet stor succes med at bryde igennem Momotas stærke defensiv.

Landstræner Jakob Høi var også ovenud tilfreds med Gemkes præstation i store dele af første sæt, hvor danskeren fulgte taktikken til punkt og prikke.

– Han var godt nok god. Når Momota møder os, så skal det bare gøre ondt. Vi skal ikke lægge os ned, og det gjorde Rasmus ikke. Rasmus kæmpede rigtigt godt, og han åbnede ikke for tidligt. Både Rasmus og vi skal være meget stolte af den måde, som han spiller første sæt på, siger Jakob Høi.

Læs også: Jesper Hovgaard bliver ny assisterende landstræner

Ved stillingen 18-12 lignede det da også, at Gemke var på vej til at tage en kæmpe stor skalp i første sæt.

Det er dog ikke tilfældigt, at Kento Momota ligger nummer et på verdensranglisten. Den hurtige japaner skruede op for tempoet i sættets afslutning, og det betød, at der kom et par uheldige fejl fra Rasmus Gemkes ketcher.

– Det eneste Momota ændrer er, at han bevæger sig en smule hurtigere på banen. Og så er han bare god. Han kommer måske lidt under huden på Rasmus, da det bliver tæt. Spillet ændrer lidt karakter til sidst, hvor Rasmus begynder at slå mere nedad end opad, og han får ikke gjort banen lige så stor, som han ellers har haft succes med tidligere i sættet, forklarer Jakob Høi.

Trods fabelagtigt spil af Gemke vinder Momota første sæt 21-19.

Begyndelsen på andet sæt stod i skærende kontrast til første sæt. Nu buldrede Momota af sted, og danskeren var måske en anelse mentalt ramt, efter han havde været så tæt på i første sæt. Derudover havde Gemke lidt fysiske problemer, som han allerede havde pådraget sig tidligere i turneringen, og derfor blev andet sæt aldrig helt spændende. Kento Momota vandt sættet 21-8 og er dermed videre til søndagens finale.

Læs også: Badminton Danmark og DGI Badminton vil de store fællesskaber

I den anden semifinale med dansk deltagelse var der lagt op til en neglebidende tæt kamp mellem Anders Antonsen og Chou Tien Chen. En fifty-fifty-kamp. Anders Antonsen fandt dog aldrig spillet i første sæt, selvom danskeren flere gange prøvede at geare sig selv op.

Det lignede, at det i danskerens hoved var en af de dage, hvor banen bare føles kolossal, og benene føles som betonklodser. I hvert fald havde Antonsen svært ved at finde de rette løsninger, og de hvide linjer på badmintonbanen legede kispus med VM-sølvmedaljevinderen.

Landstræner Jakob Høi havde efter kampen også svært ved at give en simpel forklaring på, hvorfor det ikke lykkedes for Antonsen at finde sit spil.

– Vi leder også efter forklaringen på det. Mentalt fandt han aldrig retningen. Vi er alle sammen skuffede, i særdeleshed Anders selv. Det var en rigtig dårlig dag på kontoret, og det var langt under Anders’ bedste niveau, også i forhold til i går hvor han var verdensklasse i kampen mod Jonatan Christie.

Første sæt tabte Antonsen 10-21. I andet sæt forsøgte danskeren at kæmpe sig tilbage i kampen, men Chou Tien Chen lukkede ham aldrig ind. Andet sæt vandt Chou Tien Chen 21-12, og det betyder, at søndagens finaler bliver uden dansk deltagelse. I herresinglefinalen venter der en lækkerbisken mellem verdens nummer et og to, der i dag besejrede henholdsvis Gemke og Antonsen.

Nu rejser danskerne mod Hong Kong efter en turnering i det kinesiske, som bød på masser af godt dansk badmintonspil. Allerede tirsdag skal danskerne i aktion igen.

Inden da er det dog muligt at se søndagens finaler i Fuzhou China Open på TV 2 Sport.Tags: , ,
Kategori: , , ,