Tine Bay, Højbjerg Badminton

Badmintonligaen er atter vendt på hovedet: – Jeg havde slet ikke regnet med, at vi ville vinde

november 27, 2019 06:58 Skrevet af

Alle Badmintonligaens otte hold var i aktion tirsdag aften. Ligesom det har været tilfældet i de tre første holdkampsrunder, bød den fjerde også på et par overraskelser. De to førerhold før fjerde holdkamp fejlede begge, og det betyder, at der er vendt op og ned på stillingen i Badmintonligaen.

 

Fangelegen mellem Badmintonligaens otte mandskaber fortsætter ufortrødent, og ingen af ligaholdene ønsker at give fortabt. I dette års Badmintonliga er der dog ikke langt fra top til bund, og førstepladsen skifter ofte ejermand.

Det var endnu engang tilfældet efter en forrygende badmintonaften, hvor Højbjerg spillede sig op på førstepladsen i Badmintonligaen.

SE HERUNDER – hvordan et kampråb lyder, når man lige har sikret sig førstepladsen!

Det midtjyske mandskab var fyr og flamme fra start i deres kamp mod Vendsyssel, der før tirsdagens kamp lå på andenpladsen i Badmintonligaen og dermed rangerede en plads over Højbjerg.

Én af dem, der bidrog til Højbjergs gode start, var unge Amalie Schulz. Schulz, der sidste år var finalist ved Ungdomseuropamesterskabet i damesingle, slog Vendsyssels Debora Jille med cifrene 21-12, 21-19.

Den 18-årige dansker fandt ligeledes storspillet frem i sin damedoublekamp, hvor hun sammen med holdkammeraten Natasja P. Anthonisen trak en kanin op ad hatten, da de slog Christinna Pedersen/Cheryl Seinen i to sæt foran hjemmebanepublikummet.

Netop sejren over den tidligere OL-medaljevinder Christinna Pedersen var Amalie Schulz rigtig glad for efter kampen.

– Det er virkelig nice. Jeg havde slet ikke regnet med, at vi ville vinde. Vi tænkte før kampen, at vi bare skulle gå ind og spille frit og se, hvor lang tid vi kunne være med, og da vi står på banen, så sidder spillet bare lige i skabet, siger Schulz.

– Vi spillede fantastisk, så det var en virkelig fed følelse. Selvom man godt ved, at Christinna Pedersen måske ikke er på sit topniveau lige nu, så er det stadigvæk stort at vinde over hende, siger den stolte vinder.

Klik her for at få overblik over stillingen og alle resultater fra tirsdagens kampe i Badmintonligaen

Opgøret mellem de to tophold bød også på to direkte singleopgør mellem spillere, der figurerer i verdens top 40. Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Vittinghus krydsede klinger i en kamp, hvor Jan Ø. Jørgensen aldrig rigtigt fandt fodfæste. Det udnyttede Vittinghus, og han snuppede derfor en sikker sejr i to sæt, og Vendsyssel var dermed sat under maksimalt pres.

Kort forinden stødte Kirsty Gilmour og Line Kjærsfeldt sammen. Kjærsfeldt har notorisk set haft det svært mod skotten, og tirsdag aften var ingen undtagelse, eftersom en velspillende Gilmour vandt komfortabelt i to sæt.

Gilmours sejr ændrede imidlertid ikke på holdkampens udfald. Højbjerg vandt på hjemmebane med 6-3 over nordjyderne, der som følge deraf måtte vinke farvel til andenpladsen. Vendsyssel kan trøste sig med, at de trods nederlaget fastholder sin position i top fire.

Læs også: Etter taber til nummer sjok: Tætte og spændende udfald i Badmintonligaens tredje runde

Højbjergs sejr betyder, at de nu topper Badmintonligaen, da Skovshoved, der var førerholdet før tirsdag aften, tabte til sidste års ligafinalister fra Greve. Greve vandt kampen med 6-3

Førstepladsen giver selvsagt forhåbninger om en plads i det sjove selskab.

– Jeg ser gode muligheder for, at vi kan komme i Final 4, nu hvor vi har leveret så godt indtil videre, siger Amalie Schulz.

Efter fjerde holdkampsrunde er der formentligt ingen hold, der har forliste final 4-drømme. De foreløbigt spillede kampe har vist, at alting kan ændres med et fingerknips. Ét af de hold, der kan skrive under på det, er Aarhus AB. To sejre i træk har medført, at der igen er håb for AB.

Klubben vandt tirsdag aften ligesom i sidste runde en 5-4-sejr. Denne gang gik det ud over de forsvarende DM-vindere fra Team Skælskør-Slagelse. Aarhus AB formåede trods manglen på deres indiske førstesingle Lakshya Sen samt englænderne Ben Lane og Jessica Pugh at slå Team Skælskør-Slagelse, der dog ligeledes manglede et par profilerede spillere.

Den århusianske klub lå før forrige runde på sidstepladsen, men nu flirter klubben derimod med en placering i top fire.

Læs også: Samarbejdsklub om ny netværksmodel: – Vi glæder os utrolig meget

Sidst men ikke mindst var der lagt op til et tæt opgør mellem Værløse og Solrød Strand. Det blev immervæk ikke så tæt en affære som ventet. Solrød Strand satte mere eller mindre ikke en fod forkert i holdkampen, og Værløse fik en overraskende stor lussing på hele 8-1.

Værløse er efter nederlaget at finde på sidstepladsen i tabellen. Stillingen er dog fortsat umådeligt tæt, og der resterer fortsat tre grundspilskampe for hver enkelt hold.Tags: , , , , ,
Kategori: , , , , ,