Badmintonphoto

Optakt til abc Aalborg Senior GPC: Året skydes i gang med blændende badmintonspil

januar 3, 2020 21:25 Skrevet af

 

Der er rigeligt at se frem til. En DM-finalist, DM-vindere og vitale point i kampen om at sikre sig en billet til det fine finaleselskab i Svendborg.

2019 er akkurat gået på hæld. Det forgangne år bød på tre Grand Prix Circuit-turneringer. I denne weekend udspilles år 2020’s første Grand Prix Circuit-turnering, der samtidigt er den fjerde og sidste inden finalestævnet i Svendborg.

Denne gang finder turneringen sted i Aalborg. Badmintonklubben abc Aalborg har påtaget sig værtsrollen, og weekendens kampe skal udspilles en spytklat fra Aalborg Portland Park, der er de bolsjestribedes, nærmere bestemt AaB’s, hjemmebane i fodbold.

Se de 10 mest sete videoer i 2019 på tværs af Badminton Danmarks platforme

I Stadionhallen er der rigeligt med tilskuerpladser, så de fremmødte kan glæde sig over at have et godt udsyn over banerne.

Det er dog ikke kun tilskuerne, der har lidt at glæde sig over. Abc Aalborg har lejet badmintonbaner udefra, så spillerne kan derfor se frem til at konkurrere på baner af internationalt format.

Fredag aften spilles der kvalifikationsturnering, mens det for alvor går løs lørdag og søndag på Harald Jensens vej nummer 9 i Aalborg. Der venter adskillige spændende kampe i de fem kategorier. Læs mere om det herunder.

Dan dig et overblik – Her er turneringens program

Herresingle:

I herresingle er Grand Prix Circuit-vinderen fra Lillerød atter en gang til start. Victor Svendsen har måske endda en lille fordel, da han i ungdomsårene har trænet regelmæssigt i Stadionhallen. Nordjyden skal dog forvente kamp til stregen. Den overraskende DM-finalist fra 2019, Steffen Rasmussen, er også at finde i turneringen.

Derudover skal flere af deltagerne i herresinglerækken levere gode resultater, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at spille sig videre til Grand Prix Circuits finalestævne i Svendborg, der spilles i midten af marts.

Sådan ser den samlede stilling ud i Grand Prix Circuit

Top otte i Grand Prix Circuit-stillingen sikrer sig direkte adgang til finalestævnet. I herresinglerækken kan samtlige deltagere med en god præstation spille sig i top otte, men særligt Søren Toft Hansen, Magnus Johannesen, Martin Bundgaard, Sebastian Bugtrup, Mikkel Enghøj og Mads Thøgersen er ikke langt fra at kunne spille sig blandt de otte bedste i turneringsformatet.

Damesingle:

Damesinglerækken er meget åben, og én ting ligger fast. Der skal findes en ny vinder. De tre første Grand Prix Circuit-turneringer har Line Christophersen og Julie Dawall fordelt mellem sig. Ingen af de to er til start i denne turnering, hvilket må give flere spillere håb om en mulig sejr.

Irina Amalie Andersen, der spillede sig i finalen i Lillerød, har mulighed for at træde et trin højere op på podiet. Det kræver imidlertid sejre over flere dygtige spillere, der øjner en plads i top otte. Kun fire af de deltagende damesingler er på nuværende tidspunkt i top otte i den samlede GPC-stilling.

Tag et kig på Badminton Danmarks 10 mest læste artikler fra 2019

Herredouble:

I herredouble stiller flere nye par til start. Ikke mindst David Daugaard/Frederik Søgaard, der må betegnes som favoritter. Derudover er der to brødrepar til start i form af Joel og Joshua Eipe samt Rune og Thor Christtreu. De skal alle forsøge at vippe de forsvarende mestre Mikkel Stoffersen og Mads Vestergaard af GPC-tronen, da de to vandt forrige Grand Prix Circuit-turnering i Lillerød.

Damedouble:

Ligesom damesinglerækken ser damedoublerækken også meget åben og interessant ud. Unge Amalie Schulz/Christine Busch er topseedet, men vejen mod triumf er snarere snørklet end lige ud ad landevejen. Værtsklubben abc Aalborg stiller op med hele tre par, mens Odense OBK har to sultne par til start.

Læs her hvordan det gik i Grand Prix Circuit i Lillerød

Mixeddouble:

Sidst men ikke mindst venter mixeddoublekategorien. Denne kategoris mest prominente navn, bedømt på resultater, er de forsvarende DM-vindere, Mathias Bay-Smidt og Rikke Søby Hansen. Intet er dog givet på forhånd, selvom det stærke par på papiret ligner klare favoritter i mixeddoublerækken.

Tuneringen kan lørdag og søndag streames på abc Aalborgs Facebookside eller på Youtube.Tags:
Kategori: , , ,