Al spænding er intakt i Badmintonligaen: Vendsyssel og Greve snupper sejr i sjette runde

januar 29, 2020 05:00 Skrevet af

Topbraget mellem Høbjerg/ViaBiler og Greve faldt tirsdag aften ud til Greves fordel, mens Vendsyssel på hjemmebane slog Solrød Strand. Sidstnævnte sejr var enormt vigtig for nordjyderne. – Det var en sindssyg fed kamp og en virkelig vigtig sejr for os. Alle på holdet leverer bare, og der bliver kæmpet for hver eneste bold, udtaler VEB-træner Christian Thode.

 

Vendsyssel og Greve er to mandskaber, der uomtvisteligt vil være godt tilfredse med udbyttet af tirsdag aften. Begge hold gjorde deres ypperste for at spille sig i en favorabel position forud for syvende og sidste runde i Badmintonligaen, og det lykkedes. Greve vandt 6-3 over førerholdet Højbjerg/ViaBiler, mens Vendsyssel besejrede Solrød Strand 7-2.

Stillingen er tæt forud for sidste runde i Badmintonligaen. Tjek tabellen her

Trods sejren skal Vendsyssel snart rette fokus mod næste kamp. På mandag skal holdet op imod Skovshoved, og den kamp afgør, hvorvidt VEB kommer i semifinalerne eller ej.

– Det er en altafgørende kamp. Vi ser det som en kvartfinale. Det bliver utroligt spændende, og vi glæder os helt vildt til kampen, siger VEB-træner Christian Thode.

Mandagens kamp virker allerede til at rumstere i trænerens hoved, og det er ikke utænkeligt, at den store lommeregner skal findes frem, når det skal gøres op, hvem der kommer i Badmintonligaens top fire. VEB-træneren har da også allerede gjort sig nogle tanker om de mulige scenarier.

– Vi skal som minimum formentligt spille 4-5 imod Skovshoved for at spille os videre til semifinalerne eller også skal vi have en 5-4-sejr, siger Thode.

Find kampprogrammet for sidste runde i Badmintonligaen og se yderligere tirsdagens kampresultater

Forud for sådan en vigtig holdkamp skulle man fristes til at tro, at Vendsyssel-holdet skulle træne en masse sammen, men det er ikke tilfældet.

– Flere af vores udenlandske spillere rejser hjem de næste dage, fordi de skal spille nationale mesterskaber, så vi får ikke mulighed for at træne så meget sammen inden mandagens holdkamp. Her de næste dage skal vi forberede os på den kamp ved at se noget video, og så satser på vi at stå knivskarpt, siger Thode.

Vendsyssels hollænderkoloni Robin Tabeling, Cheryl Seinen og Debora Jille er blandt dem, der skal spille nationale mesterskaber. Derudover skal holdets ungarer Laura Sarosi og kroatiske Zvonimir Durkinjak ligeledes jagte national hæder.

De to sidste kampe i Badmintonligaens sjette runde blev spillet tirsdag aften. Holdkampenes betydning var ikke til at tage fejl af. Højbjerg/ViaBiler kunne for alvor med en sejr distancere de øvrige tophold og konsolidere sin position i ligaen. Greve, VEB og Solrød Strand havde ligeledes alt at spille for, og de tre mandskaber kunne med en sejr enten spille sig i eller fastholde deres position i Badmintonligaens top fire.

Køb billetter til DM, der spilles fra den 5.-8. februar

Aftenens største sejr tilfaldt Vendsyssel, der på hjemmebane vandt 7-2 over Solrød Strand. Lidt over 400 tilskuere var mødt op for at støtte det nordjyske mandskab, der var uden Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl.

VEB fik en overordentligt god start på holdkampen, eftersom de vandt begge mixeddoubleopgør. Begge af disse kampe måtte ud i tredje sæt, og særligt anden mixeddouble var tæt til det allersidste, men VEB formåede at trække det længste strå.

Herefter slog Solrød Strand tilbage. Danske Mia Blichfeldt vandt i suveræn stil første damesingle over VEB’s bulgarske Laura Sarosi, og herefter fulgte Solrød Strand-spilleren Frederikke Lund trop, da hun vandt anden damesingle.

Herefter stod der Vendsyssel på resten af holdkampen. Jan Ø. Jørgensen og Victor Svendsen vandt henholdsvis første og anden herresingle. Ikke nok med det så vandt VEB også samtlige doubekampe, hvorfor opgøret endte 7-2.

Læs hvordan det gik i de to øvrige ligakampe, der blev spillet i sidste uge

I topbraget mellem Højbjerg/Via Biler og Greve blev mixeddoublekampene også udslagsgivende. De to mixeddoublekampe var på forhånd spået til at være to tætte opgør. Anden mixeddouble levede op til denne spådom, eftersom kampen mellem parrene Mathias Bay-Smidt/Natasja Anthoniesen og Nicklas Nøhr/Amalie Magelund blev afgjort med 19-21 i tredje sæt til sidstnævntes fordel.

Første mixeddouble vandt Greve også, og Badmintonligaens førerhold var dermed en smule rystet. Det blev ikke bedre, da et af Højbjergs måske sikreste kort tabte. I første damesingle vandt Isra Faradilla over ingen ringere end Line Kjærsfeldt, og det betyder, at den unge Greve-spiller fortsat er ubesejret i denne sæson i Badmintonligaen.

Efter indoneserens sejr vandt Greve yderligere tre kampe, hvilket betød kampen sluttede 6-3 til Greve. Sidste års DM-vindere er dermed ét sølle point efter Højbjerg/ViaBiler, der bevarer førstepladsen i den samlede stilling.

Allerede mandag og tirsdag i næste uge er der mere spændende badminton på programmet. Her færdigspilles grundspillet i Badmintonligaen, og det skal derfor blive spændende at se, hvilke klubber der spiller sig i turneringens semifinaler. Alt er fortsat åbent.

 Tags: , ,
Kategori: , , , ,