Optakt til kvartfinaledagen ved RSL DM 2020: Unge kometer kolliderer med de store kanoner

februar 6, 2020 11:31 Skrevet af

Det er torsdag og dermed kvartfinaletid. Dagen byder på ketcherkamp mellem flere af de upcoming danske talenter og de store etablerede stjerner. Axelsen, Blichfeldt og flere andre indtræder i turneringen, mens unge stjerneskud som Amalie Schulz, Christine Busch og Magnus Johannesen tørster efter at skabe den helt store overraskelse.

 

Der er rigeligt med spænding i vente, når kvartfinaledagen ved RSL DM 2020 skydes i gang i grænselandet mellem sen eftermiddag og tidlig aften. Torsdag klokken 17 betræder de første spillere halvgulvet i kampmæssig øjemed, og herefter venter der 20 hæsblæsende kampe.

Du kan stadigvæk nå at købe billetter til RSL DM 2020

Én af de kampe, de danske badmintonfanatikere kan se frem til, er opgøret mellem den unge og talentfulde Magnus Johannesen og den tredobbelte forsvarende DM-vinder, Anders Antonsen. Dét er en kamp, som den spirende Magnus Johannesen, ser frem til.

– Det bliver en superfed kamp. Jeg har aldrig spillet mod Anders Antonsen før, så det bliver rigtig fedt. Jeg glæder mig, og jeg vil give alt, hvad jeg har for at spille en god kamp. Jeg skal finde noget ekstraordinært frem, udtalte Magnus Johannesen efter gårsdagens andenrundesejr over Mads Juel Møller.

Se onsdagens resultater ved RSL DM 2020 her

I damedouble clasher Amalie Schulz/Christine Busch sammen med sidste års DM-vinder Julie Finne-Ipsen, der ved dette års nationale mesterskaber danner makkerpar med Mai Surrow. Her håber kvartfinalisterne fra Ungdoms-VM at få revanche.

– Vi ser rigtig meget frem til den kamp, og vi kunne godt tænke os lidt revanche. Vi tabte rimelig stort sidst, vi mødte dem, så vi håber på en bedre kamp i kvartfinalen, hvor vi skal ind at vise, at vi kan være med, udtalte den unge duo efter deres kvartfinalesejr i går.

Har du før set cheflandstræner, Kenneth Jonassen på dybt vand? Nu får du muligheden i Badminton Danmarks første podcast

Kvartfinaledagen byder også på indbyrdes slag mellem spillere, der deler blod. Familiesammenhold og titlen som søstre er dog for en kort stund glemt, når Ditte Søby Hansen og Rikke Søby Hansen ramler sammen.

De to søstre står overfor hinanden i mixeddouble. Lillesøster Ditte Søby Hansen spiller sammen med Sebastian Bugtrup, og der venter makkerparret noget af en mundfuld, da storesøster Rikke Søby Hansen er forsvarende DM-mester sammen med makkeren Mathias Bay-Smidt.

Har du fået læst DM-magasinet? Det er muligt at kigge igennem på det link

Modsætningsvis står Mathias Boe og William Kryger Boe på samme side af nettet, når deres kvartfinalekamp skal udspille sig. Kampen er speciel for onkel og nevø på hver sin måde. Unge William Kryger Boe står i sin første Senior-DM-kvartfinale, mens Mathias Boe møder sin vanlige makker Mads Conrad-Petersen. Håneretten er derfor på spil, og betydningen af kampen er ikke til at tage fejl af.

– Det er selvfølgelig en rigtig vigtig kamp. Jeg håber, at servedommeren er med os, fordi Conrads serv er meget høj, udtalte Mathias Boe efter tirsdagens andenrundesejr efterfulgt af et grin.

– De er seedet, så favoritværdigheden må vel ligge hos dem, mens vi er underdogs. Men det bliver da skidesjovt at møde dem, fortsætter Mathias Boe, inden nevøen William Kryger Boe afslører, hvordan han sørger for, at onklen er klar til kamp.

– Vi skal hjem at have en lur. Han har allerede sovet sindssygt meget i dag, men vi skal hjem at hvile os igen, siger det blot 17-årige talent.

Klik og se torsdagens kampprogram

Det er imidlertid langt fra den eneste interessante herredouble, der spilles torsdag aften. Anders Antonsen/Mathias Christiansen møder hård modstand i kvartfinalen, når de skal op mod to rutinerede ræve i form af Joachim Fischer/Carsten Mogensen. Tilsammen har de fire spillere hele 11 DM-guldmedaljer. I DM-kapløbet fører Fischer/Mogensen, da de tilsammen har syv guldmedaljer, mens Antonsen/Christiansen har fire. Hvis sidstnævnte par vil udligne den statistik, så kræver det en sejr. Duoen har da også taktikken klar.

–  Vi skal gøre de ting, som vi er gode til.  Bevæge os en masse og spille hurtigt. Derudover skal vi se, om vi kan få Fischer lidt ud af balance, så vi får hans store bevægelser at se. Det kunne være meget sjovt, jokede Antonsen efter gårsdagens sejr mod Jeppe Bay/Mikkel Mikkelsen.

Du kan følge kampene live via badmintonlive.dk lige her

To klubkammerater skal ligeledes i krig. Jan Ø. Jørgensen og Victor Svendsen tørner begge ud for Vendsyssel Elite Badminton, og tirsdag aften afslørede Victor Svendsen, at de to kompagnonger har set frem til det mulige opgør.

– Jeg glæder mig utrolig meget til den kamp. Vi har trashtalket lidt med hinanden, siden DM-programmet kom ud, og vi har snakket om, at det kunne være fedt at få en kamp mod hinanden, siger han.

Publikummet i Ceres Arena i Aarhus kan ydermere glæde sig til at se Viktor Axelsen i aktion. Fynboen skal stå ansigt til ansigt med Mads Christophersen, der vandt to drabelige tresætskampe på førstedagen ved RSL DM 2020. Kim Astrup/Anders Skaarup indtræder også i turneringen, og det samme gør Sara Thygesen/Maiken Fruergaard samt Mia Blichfeldt.

Nåede du ikke at følge med i, hvordan det gik på førstedagen af RSL DM 2020. Så dan dig et overblik her

Husk, at du kan følge med i Badminton Danmarks dækning af mesterskaberne på vores sociale medier, hvor vi løbende holder dig opdateret med nyheder, behind the scenes, interviews, konkurrencer og meget mere.

Facebook

Instagram

Twitter

YoutubeTags:
Kategori: , , , ,