Badmintonphoto

Optakt: Stort stjernetræf på semifinaledagen ved RSL DM 2020

februar 7, 2020 11:57 Skrevet af

Herre- og damesingle-tronen skal skifte ejermand. Nysammensatte par udfordrer de etablerede. Unge talenter står på spring, og nu skal semifinalerne i gang. Alt kan ske på fredagens semifinaledag ved RSL DM 2020.

 

De danske badmintonfans kan endnu engang se frem til et væld af spændingsfyldte kampe. Allerede onsdag startede udskillelsesløbet i RSL DM 2020, og her til fredagens kampe er feltet af badmintonspillere indsnævret betragteligt.

Se resultater, program og forventlige spilletidspunkter for semifinalerne ved RSL DM 2020

Et felt, hvori størstedelen af de tilbageværende spillere, er særdeles prominente navne. Publikum og seere bør derfor målrette blikfanget skarpt mod banerne i Ceres Arena, der kommer til at husere spillere som Viktor Axelsen, Mia Blichfeldt og Kim Astrup Sørensen/Anders Skaarup Rasmussen.

Fredag er der 10 kampe på programmet. Blandt disse er der kun tre spillere/par tilbage, som på forhånd ikke var seedet i turneringen.

Hør Badminton Danmarks spændende podcast på Spotify

Derfor skal det blive interessant at se, om Magnus Johannesen kan trække endnu en kanin op af hatten, når han møder den garvede Hans-Kristian Vittinghus. 18-årige Johannesen har flere gange vist prøver på sin eminente teknik. Den elegante nordjyde får dog brug for alle sine finurlige maskeringer, da Hans-Kristian Vittinghus igennem mange år har bevist, at han tilhører verdenstoppen, og Vittinghus har uomtvisteligt blikket rettet mod sin første DM-titel.

Udover den spirende Aalborg Triton-spiller, Magnus Johannesen, tæller turneringen fortsat det useedede og farverige par Mathias Christiansen/Anders Antonsen. Førstnævnte får rigeligt at se til, da han både er semifinaleklar i herredouble og mixeddouble.

Læs her hvordan det gik i kvartfinalerne ved RSL DM 2020 

Antonsen/Christiansen render ind i det topseedede par Kim Astrup/Anders Skaarup, og de to pønser formentligt på at vise Anders Antonsen, at herredouble ikke er en kategori, som en singlespiller blot kan spadsere ind at vinde.

Natalia Koch Rohde er den tredje useedede spiller, der stadigvæk er at finde i turneringen, og hun ramler ind i unge Line Christophersen. I den anden halvdel i damesinglerækken skal Mia Blichfeldt og Julie Dawall dyste om, hvem der skal have lov til at møde vinderen af det førstnævnte opgør.

Tredjedagen ved RSL DM 2020 indledes klokken 17, og kampene kan følges på TV2 Sport. Én blandt semifinalisterne, der ikke allerede er nævnt, er Mathias Bay-Smidt. Den dobbelt forsvarende DM-vinder har fortsat mulighed for at gentage sidste års mindeværdige bedrift, hvor han både vandt DM i herredouble og mixeddouble.

Klik her for at købe billet til RSL DM 2020

Bay-Smidt er dog langt fra den eneste, der skal kaldes op af stadionspeakeren hele to gange. Sara Thygesen, Alexandra Bøje, Amalie Magelund og Mathias Christiansen skal også i ilden to gange i løbet af fredag.

Viktor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen nøjes med at spille en enkelt kamp, men i den ene kamp bliver der med garanti smæk for skillingen. Begge spillere har tidligere smagt sejrens sødme ved DM. Jan Ø. Jørgensen har vundet seniorernes nationale mesterskaber tre gange, mens Viktor Axelsen har vundet turneringen en enkelt gang. Triumferne ligger immervæk mere end et par år tilbage, og de vil derfor øjensynligt være umådeligt opsatte på at spille sig i lørdagens finaler.

Husk, at du kan følge med i Badminton Danmarks dækning af mesterskaberne på vores sociale medier, hvor vi løbende holder dig opdateret med nyheder, behind the scenes, interviews, konkurrencer og meget mere.

Facebook

Instagram

Twitter

YoutubeTags:
Kategori: , , ,