Thomas Nielsen, Badminton Danmark

Lutter sejre til Danmark på førstedagen ved U15 EM

februar 15, 2020 05:16 Skrevet af

Flot dansk start på U15 EM.  Alle kampe med dansk deltagelse udmøntede sig i en sejr i fredagens førsterundekampe. Spillernes indstilling var da også noget, der imponerede U15-landstræner Thomas Nielsen: – De spiller uden pres og spiller frit, så det er vi rigtig glade for, siger han.

 

Det er ikke kun de danske seniorlandshold, der spiller om EM-titlen i franske Liévin. Fredag startede de individuelle europæiske mesterskaber for U15. I den forbindelse var flere af de danske U15-talenter i aktion. For mange af de unge spillere var det første gang, at de optrådte på så stor en scene, som EM er.

Vil du se det danske herre- og kvindelandshold på hjemmebane mod verdens bedste? Så kan du allerede i dag købe billet til Thomas & Uber Cup 2020 i Aarhus

Det var dog ikke til at se, og U15-landstræner Thomas Nielsen var efter fredagens sidste kamp imponeret over spillernes tilgang til turneringen, og måden hvorpå de greb kampene an.

– De spiller uden pres og spiller frit, så det er vi rigtig glade for. Derudover går spillerne ind og arbejder med de ting, som vi har snakket om, der gør sig gældende i en stor hal, hvor der er noget vind, siger Thomas Nielsen.

Se resultater fra turneringen på her

Sådanne vindforhold har flere af de unge talenter ikke prøvet kræfter med før. Alligevel var det ikke noget, der slog danskerne ud af kurs.

– Til tider var der en del medvind, og det løste vi ved at spille med lidt mere højde på cleareslaget og tilmed bruge krydsclearen mere, og det fungerede godt i dag. For de fleste af spillerne er det første gang, at de spiller under sådanne forhold, så derfor er det positivt, at de håndterer det så godt. Det er ikke nemt at spille på en bane med vind, fordi banen pludselig bliver mindre, nu hvor man ikke tør at spille bolden helt ud til linjerne, så det kræver lidt tilvænning, fortæller landstræneren.

Læs også: Damelandsholdet veksler neglebidende start til stærk EM-kvartfinalesejr

Trods den manglende erfaring med vindfyldte haller åbnede Danmark mesterskabet på bedste vis. Fredag gjorde de danske U15-spillere rent bord, da samtlige kampe med dansk deltagelse blev vundet.

Lørdag starter kampene i anden runde klokken 10:10. Allerede klokken 10:20 spilles første kamp med dansk deltagelse, når Mads Andersson/Otto Reiler skal forsøge at holde fast i den danske dominans, når de går på banen i herredoublekategorien.

Planen for lørdagens kampe er klar.

– Succeskriteriet for lørdag er, at spillerne fortsætter med at turde at spille. Nu bliver modstanden også sværere. Alt andet lige har modstanden ikke været overvældende her på førstedagen. Vi har mødt overkommelige modstandere, som vi skal slå, men det har været dejligt, at spillerne har haft mulighed for at spille sig ind i hallen. Spillerne skal fortsætte med at have god variation i slagene, og så skal vi have den rette længde på vores slag. Derudover skal vi sørge for at holde tålmodigheden og bygge spillet rigtigt op, siger Thomas Nielsen.

Læs også: EM-semifinale klar: Herrelandsholdet tager ny sikker sejr

Foruden landtræner Thomas Nielsen består det danske team også af den assisterende landstræner Steen Thomsen samt holdleder Lars Jakobsen. Spillerne og staben omkring U15-landsholdet bor cirka en halv time fra hallen, hvor kampene udkæmpes. De bor på samme hotel som kvinde- og herreseniorlandsholdet, der begge spillede sig i EM-semifinalen for hold fredag eftermiddag.

Det er ifølge landstræneren noget, som de unge danske talenter nyder gavn af.

– Seniorspillerne har været gode til at sige hej og snakke med spillerne til morgenmad og middag, og hvor vi ellers har mødt dem. Så det har været rigtigt positivt. Det giver noget til spillerne at møde dem. Så det har været en rigtig god oplevelse for dem, siger han.

Læs også: U15-landsholdsspillere med fokus på udvikling: – De skal vise glæde og turde at spille

Selvom det resultatmæssige ikke er i højsædet for U15-spillerne, så er det ikke usandsynligt, at flere af de danskere talenter kan spille med om de sjove placeringer ved slutrunden.

– Vi ligger godt til i U15. Men man kan sige, at i den her årgang har vi ikke så meget fokus på resultaterne, men qua vi er så gode bevægelsesmæssigt og slagteknisk, så har vi gode muligheder i turneringen, afslutter Thomas Nielsen.Tags:
Kategori: , , ,