Badmintonphoto

Damelandsholdet genvinder europamesterskabet

februar 16, 2020 15:16 Skrevet af

EM-guld til Danmark. Damelandsholdet overvinder en skidt start og slår Tyskland 3-1 i EM-finalen, ligesom det var tilfældet for to år siden: – Jeg er glad og lettet, siger landstræner Jesper Hovgaard umiddelbart efter sejren.

 

Det er ingen hemmelighed, at Danmark er en førende nation indenfor badmintonsporten. Søndag beviste det danske damelandshold atter engang, at der i europæisk sammenhæng ikke er nogen, der kan måle sig med dem.

Det danske damelandshold besejrede Tyskland 3-1 i EM-finalen, og det blev endda gjort uden prominente navne som Mia Blichfeldt og Sara Thygesen, der sad ude på siddelinjen på grund af skader.

Landstræner Jesper Hovgaard satte nogle ord på sejren efter kampen.

– Jeg er glad og lettet. Der var ekstremt mange nerver derinde i dag både fra vores og deres side. Jeg vil gerne være den første til at sige, at det ikke var super kønt badmintonspil i dag. Men som vi snakkede om i går, så handler det om at vinde, og så handler det om være cool, når det spidser til, og det var vi i dag. Jeg synes, at det er flot af pigerne det her, og det er bare rigtigt sejt, siger Jesper Hovgaard.

Læs også: Herrelandsholdet er i ottende EM-finale i træk: Det en fantastisk følelse at vinde den sidste bold

Maiken Fruergaard, der var den eneste genganger på det danske mandskab fra EM-finalen i 2018, afgjorde sammen med Amalie Magelund finalen, da de i tre sæt slog Stine Küspert/Kilasu Ostermeyer fra Tyskland.

Efter kampen udbrød euforien og alle de danske spillere kom stormende ind på banen for at fejre EM-titlen sammen med Fruergaard/Magelund. Hoppende og dansende fejrede danskerne sejren i en rundkreds, mens der blev råbt ’hvem var det, der vandt i dag. Det var dem fra Danmark af’.

Vil du se det danske herre- og kvindelandshold på hjemmebane mod verdens bedste? Så kan du allerede i dag købe billet til Thomas & Uber Cup 2020 i Aarhus

Det startede dog ikke med hoppen og dansen, da Danmark kom bagud 0-1, efter Julie Dawall tabte en tæt tresætter. Herfra så Danmark sig imidlertid ikke tilbage. Først udlignede Alexandra Bøje/Mette Poulsen til 1-1, da de vandt en enormt vigtig kamp i tre sæt.

Herefter satte Line Christophersen Danmark på sejrskurs, da hun i knusende sikker stil vandt anden damesingle, hvorefter Maiken Fruergaard/Amalie Magelund afgjorde EM-finalen, på trods af de tabte et tæt første sæt.

EM-titlen er Danmarks fjerde i streg på kvindesiden, og damelandsholdet har nu vundet seks af i alt otte EM-titler for hold.

Nu skal de danske herrer se, om de kan følge op på kvindernes flotte EM-titel. Herrernes jagt på EM-titlen kan følges på TV2 Sport lige nu. I finalen hedder modstanderen Holland.Tags:
Kategori: , , , ,