Flot medaljehøst ved U15 EM: – Det er gået langt bedre, end vi havde forventet og turdet håbe på

februar 16, 2020 22:23 Skrevet af

Det er ikke kun de danske seniorer, der forstår at samle medaljer. Søndag blev semifinale- og finaledagen afviklet ved det individuelle U15 EM, og her var Danmark særdeles godt repræsenteret. To guldmedaljer, en sølvmedalje og to bronzemedaljer formåede de unge danskere på imponerende vis at spille sig til.

 

Både dame- og herrelandsholdet vandt søndag EM-guld for hold. U15’ernes individuelle EM fandt dog også sted i Liévin i Frankrig, og her var der ligeledes flere danskere, der indtog hovedrollerne.

Særligt Robert Nebel og Anna-Sofie Nielsen var i fokus, eftersom de begge var i finalen i to kategorier.

I herredoublefinalen vandt Robert Nebel/William Bøgebjerg i overbevisende stil over et svensk par, og de kunne derfor lade sig hylde som vindere af EM. Ikke nok med det var vinderne i damedouble også fra Danmark.

Vil du se det danske herre- og kvindelandshold på hjemmebane mod verdens bedste? Så kan du allerede i dag købe billet til Thomas & Uber Cup 2020 i Aarhus

Anna-Sofie Nielsen/Maria Tommerup vandt EM-titlen i damedouble, efter de vandt en meget tæt kamp mod et fransk hjemmebanepar.

I mixeddouble formåede Robert Nebel/Anna-Sofie Nielsen at spille sig hele vejen til finalen, men her var to franskmænd akkurat for stærke for danskerkonstellationen, der tabte med 19-21, 18-21.

Slutteligt vandt Danmark to bronzemedaljer i henholdsvis herredouble og herresingle. Mads Andersson/Otto Reiler snuppede EM-bronze i herredouble, mens William Bøgebjerg snuppede tredjepladsen i herresingle.

Læs også: Damelandsholdet genvinder europamesterskabet

U15-landstræner Thomas Nielsen var derfor ovenud tilfreds med søndagens forløb.

– Det et gået langt bedre, end vi havde forventet og turdet håbe på. Det har været en rigtig god dag både resultatmæssigt og udviklingsmæssigt, og der en masse at bygge videre på. Det er meget tilfredsstillende at få fem medaljer med hjem her fra Frankrig. Det er god trup, der har været af sted, og folk har været gode til at bakke hinanden op, siger ungdomslandstræneren.

Se semifinale- og finaleresultaterne ved at klikke her

De danske spillere formåede sågar også langt hen ad vejen at holde sig til taktikken.

– Det er dejligt at se, at spillerne i store dele af kampene tør at spille frit og forsøge at tage initiativet. Der er nogle enkelte spillere, der bliver ramt af lidt nerver, men det er gode lærepenge, siger Thomas Nielsen.

Læs også: Danmark skriver historie: Herrelandsholdet knuser al modstand og vinder EM uden at afgive et sæt

Præmieceremonien for U15-spillerne lå efter Senior-EM, så de unge danske talenter havde mulighed for at støtte de danske seniorer, inden de selv skulle op at stå på præmieskamlen.

De flotte resultater lover godt for fremtiden. Men først og fremmest har holdet en kort flyvetur hjem til Danmark, der skal overstås. U15-landsholdet rejser sammen med seniorlandsholdene tilbage til Danmark mandag morgen.Tags:
Kategori: , , , ,