Allan Høgholm - Badminton Danmark - Logo - artikelbillede - Denmark Open 2017 - Badminton Danmark - BD - Logo - Lys
Allan Høgholm

Badminton Danmark boykotter Rusland og Belarus fuldstændig

March 1, 2022 17:32 Skrevet af

Badminton Danmarks hovedbestyrelse har mandag aften besluttet at boykotte Rusland og Belarus fuldstændig på alle niveauer: sportsligt, politisk og administrativt.

 

I dag, tirsdag, udsendte BWF en pressemeddelelse, hvori de aflyste alle BWF-turneringer i Rusland og Belarus. Ligeledes følger de IOC’s udmelding og suspenderer alle russiske og belarusiske atleter og stabsmedlemmer for deltagelse i BWF-turneringer.

Badminton Europe har sat Rusland og Belarus i ’Not in good standing’, hvilket betyder, at det russiske og belarusiske badmintonforbund ikke kan deltage på Badminton Europes kongres i april, ligesom de ikke vil være i stand til at søge om funding eller anden støtte hos Badminton Europe. Det forventes, at Badminton Europe lægger sig i forlængelse af BWF’s sanktioner.

Badminton Danmark bakker op om sanktionerne. Derudover har Badminton Danmarks hovedbestyrelse besluttet at boykotte Rusland og Belarus fuldstændig.

Det betyder, at

  • Ingen spillere, trænere, officials, managers med flere fra Rusland og Belarus, med bopæl udenfor Danmark, kan deltage i badmintonaktiviteter, hverken nationale eller internationale på dansk grund. Det gælder både på junior og senior niveau.
  • Badminton Danmark vil således ikke tillade deltagelse af spillere med flere fra disse to nationer i blandt andet DH-turneringen, Denmark Masters samt Denmark Open eller andre af Badminton Danmark faciliterede badmintonaktiviteter eller events.
  • Badminton Danmark vil heller ikke deltage i internationale møder eller arrangementer, hverken politisk eller administrativt, hvor der er repræsentanter fra Rusland og/eller Belarus til stede.
  • Til internationale mesterskaber, hvor Badminton Danmark udtager spillere til at repræsentere dansk badminton, vil vi ikke deltage i nogen form for kampe mod spillere og/eller landshold fra Rusland og Belarus på både junior og senior niveau.
  • Danske spillere, der deltager i internationale turneringer, vil ikke af Badminton Danmark blive forbudt at deltage i kamp mod spillere fra Rusland eller Belarus. Det er spillernes eget frie valg, men
    • Der vil ikke sidde danske landstrænere og coache danske spillere mod spillere fra Rusland og Belarus.
    • Vælger en dansk spiller at trække sig fra en kamp mod en spiller fra Rusland eller Belarus og efterfølgende bliver sanktioneret økonomisk af enten BWF eller Badminton Europe, så vil Badminton Danmark holde den enkelte spiller skadesløs.

Allerede fredag gjorde Badminton Danmark opmærksom på sin holdning til Ruslands invasion i Ukraine overfor BWF, og det blev fulgt op af at officielt brev søndag morgen.

Vi håber inderligt, at konflikten i Ukraine hurtigst muligt kan stoppes, så vi kan vende tilbage til en mere normal verden og således hæve den aktuelle boykot, som gælder på ubestemt tid.

Badminton Danmarks klubber vil i morgen blive orienteret om, hvad dette kan betyde for dem.Tags:
Kategori: , ,