Kursus. Styr økonomien i klubben
Kristian Boye

Kursus i klubøkonomi gav stort udbytte for deltagerne

January 30, 2023 14:32 Skrevet af

I samarbejde med Badminton Danmark har Steen Fladberg og Arne Buch i januar afholdt oplæg, hvor de har givet råd til at styrke økonomien i badmintonklubberne. De nye værktøjer har inspireret de deltagende klubber.

 

Med kurset ‘Styrk økonomien i din klub’ kunne klubberne få gode råd og inspiration til at udvikle økonomien og dermed de sportslige rammer for medlemmerne. Steen Fladberg og Arne Buch, der står bag kurset, trækker på egne erfaringer fra den kommercielle del af sportsverdenen.

Gennem oplægget præsenteres deltagerne for praktiske værktøjer til at styrke økonomien, de kan bruge hjemme i klubben. Undervejs sættes de i perspektiv gennem samtaler med deltagerne fra de andre klubber.

Kurserne blev afviklet to gange i januar i Aalborg og Gladsaxe. Flere klubber har benyttet sig af muligheden for at blive klogere på god klubøkonomi, og det har givet positive tilbagemeldinger.

Læs også: Nyt fra hovedbestyrelsen: I 2022 vil Badminton Danmark arbejde strategisk for at styrke klubbernes økonomi

Blandt deltagerne ved det seneste kursus i Gladsaxe var Jacob Eilersen og Lars Dalager fra Birkerød Badminton Klub. De tog en masse med sig hjem fra kurset, som de skal hjem og implementere i klubben.

– Det var absolut meget brugbart. Vi arbejdede i grupper med andre deltagere for at høre deres erfaringer. Vi skal hjem og finde ud af, hvem vi skal have med i sponsorudvalget i vores klub. Om vi har nogen i klubben, der kan hjælpe os, og som har et netværk.

Også Anne Pedersen og Marie Røpke fra Gentofte Badminton Klub fik stort udbytte af at deltage i kurset.

– Jeg synes, at det har været et rigtig godt kursus, hvor vi har fået meget praktisk viden, som vi kan tage med hjem til klubben og arbejde videre med. Vi har fået nogle praktiske værktøjer, så det er nemt at gå til, når vi kommer tilbage til vores klub, siger Anne Pedersen.

Klik her og læs mere om kurset

Den store gevinst hos deltagerne glæder økonomiansvarlig i Badminton Danmark, Kristian Boye Nielsen. Det er vigtigt, at klubberne får redskaber til at styrke økonomien, da det på sigt vil gavne badmintonsporten.

– Mit håb for fremtiden er, at vi kan være med til at understøtte, at vores klubber kan styrke deres indtægtsgrundlag og få en bedre økonomi. Det vil gavne træningsmiljøerne, så de kan lave flere aktiviteter for medlemmerne. Det er vigtigt for, at vi bliver ved med at være en god og stærk idrætsgren, siger Kristian Boye Nielsen.



Tags: , , , , ,
Kategori: , , ,