Øverst på stolen – Bliv badmintondommer

At være dommer kræver overblik, hurtig reaktion og et solidt kendskab til reglerne. Det er ganske uretfærdigt, men når en badmintondommer har ydet en god præstation, så er der måske ingen, der lægger mærke til det. Det skulle da lige være dommerkollegerne.

 

Personen i den høje dommerstol, med det bedste overblik over kampen, er en uundværlig del af badmintonkampe på et vist niveau. Der er derfor altid brug for flere dommere.

Har du lyst til at komme endnu tættere på de gode badmintonkampe og dykke ned i den spændende verden af regler, turneringer og topbadminton, som dommergerningen tilbyder, så meld dig til et dommerkursus.

Klik her for kontaktoplysninger dommerkurser i din region

 

For at blive badmintondommer er det ingenlunde et krav, at man har et langt badmintonliv bag sig. Også for unge mennesker, der gerne vil være med, hvor det sker i international topbadminton, venter der masser af gode oplevelser i dommerstolen.

Ligesom Danmark til stadighed har leveret topspillere gennem årene, som er blandt verdens bedste, har også de danske badmintondommere altid haft et højt niveau og regnes blandt verdens bedste.

Danske badmintondommere er til stadighed en efterspurgt vare ved de store internationale turneringer, som fx OL, VM henholdsvis individuelt og for hold, EM og ved de største World Tour-turneringer i verden.

De tiltag, som Badminton Danmark i de seneste år har gennemført for at gøre unge interesserede i dommergerningen, har båret frugt, og der er nye unge dommere på vej i næsten alle kredsene.

Det er medvirkende til, at Badminton Danmark fortsat kan uddanne nye internationale dommere, som er dygtige nok til at virke på det højeste plan.

 

Niveauer af dommeruddannelse

Vi har dommere på seks forskellige niveauer. Jo højere niveau, desto flere beføjelser har man, når det kommer til, hvilke turneringstyper man kan dømme.

Der skal påregnes en periode på 1-3 år mellem de nedenfor viste niveauer, hvor du skal fungere som dommer.

 

1. Dommer
Kan dømme ungdomsturneringer, seniorturneringer til og med M-niveau og være Turnerings- og Holdturneringsdommer.

 

2. Kredsdommer
Kan dømme i de samme turneringer som på niveau et og derudover alle kategorier af åbne turneringer, Holdturneringen og Badmintonligaen.

 

3. National Forbundsdommer
Kan dømme i de samme turneringer som på niveau to og derudover DM.

 

4. International Forbundsdommer

Kan dømme i de samme turneringer som på niveau 3 samt internationale turneringer.

 

5. Badminton Europe Dommer (Uddannes i udlandet)
Kan dømme i de samme turneringer som på niveau fire og derudover Denmark Open samt udenlandske åbne turneringer.

 

6. Badminton World Federation Dommer (Uddannes i udlandet)
Kan dømme i de samme turneringer som på niveau fem samt de største turneringer som All England, VM og OL.

 

Nedenfor finder du links til blandt andet Dommerhåndbogen, som indeholder spillereglerne, information om Dommerudvalg samt links til forskellige dokumenter, der er relevante for dommergerningen.

Dommerhåndbog: Klik her
Dommeroversigter: Klik her
Dommerdokumenter: Klik her