Dommer

At være dommer kræver overblik og godt kendskab til reglerne.

Det er ganske uretfærdigt, men når en badmintondommer har ydet en god præstation, så er der ingen, der lægger mærke til det. Det skulle da lige være dommerkollegerne? Personen i den høje dommerstol med det bedste overblik over kampen, er, overset eller ej, en uundværlig del af badmintonkampe på et vist niveau. Derfor er der altid brug for flere dommere. Så har du lyst til at komme endnu tættere på de gode badmintonkampe og dykke ned i den spændende verden af regler, turneringer og topbadminton, som dommere færdes i, så meld dig til et dommerkursus.

Som badmintondommer har du mulighed for at holde kontakt med din sportsgren, men man behøver ikke have et langt badmintonliv bag sig for at blive dommer. For unge mennesker der gerne vil være med, hvor det sker i international topbadminton, venter der masser af gode oplevelser i dommerstolen.

Bliv dommer og få en international karriere
Danmark har gennem årene til stadighed leveret spillere som er blandt verdens bedste.
Ligeledes har den danske badminton dommerstand altid haft et højt stade. Siden midten af 70’erne har vi haft dommere blandt verdens bedste, og da badminton kom på det olympiske program i 1992, har der været danske dommere med hver gang legene har været afholdt, med danske dommere i finalerne. Dette ser heldigvis ud til at fortsætte.

Danske badmintondommere holder fortsat den høje standard og er tilstadighed en efterspurgt vare ved de store internationale turneringer, som f. eks. De Olympiske Lege, Verdensmesterskaberne individuelt og for hold, Europamesterskaberne og den nye BWF ”Premier Super Series” hvor Denmark Open er en af i alt 5 turneringer.

De tiltag, som Badminton Danmark i de seneste år har gennemført, for at gøre unge interesseret i dommergerningen, har båret frugt, og der er nye unge dommere på vej i næsten alle kredsene.
 
Det er medvirkende til, at Badminton Danmark til stadighed kan ”producere” nye internationale dommere, som er dygtige nok til at virke på det højeste plan.
De har nogle fantastiske oplevelser, at se frem til.

I foråret 2010 måtte den ene af vore certificerede BWF dommere, Niels Holm Mortensen, stoppe p.g.a. at han ramte aldersgrænsen. Danmark er dog stadig eget fornemt repræsenteret blandt verdens bedste dommere, idet Christian Johannessen, Eik Erik Kirt og Jacob Syndberg alle er Certifierede BWF-dommere. Henrik Boas er Akkrediteret BWF-dommer, og mangler derfor kun det sidste trin på dommerstien. 

Begynd din dommerkarriere med at melde dig på et dommerkursus.

I menupunkterne på denne side kan du finde dommerhåndbogen, information om dommerudvalget, samt finde links til at downloade advarsler, matchjournal og dommerlog.

Nyt magasin på gaden


Yonex Denmark Open presented by Danisa

Få inspiration og gode råd


Sponsorer


Idrættens Hus
Brøndby Stadion 20
Dk-2605 Brøndby

Bank: 2217 8390133333
CVR: 1369 3315

Nyheder

29.03.2011
29.03.2011
28.03.2011
28.03.2011

Leder du efter?

Cookies