Øverst på stolen – Bliv badmintondommer

At være badmintondommer kræver overblik, hurtig reaktion og godt kendskab til reglerne. På et vist niveau er dommeren en uundværlig del af en badmintonkamp, og der er altid brug for flere dommere.

 

Har du lyst til at komme endnu tættere på de gode badmintonkampe og samtidig dykke ned i den spændende verden af regler, turneringer og topbadminton, som dommergerningen tilbyder, så meld dig til et dommerkursus. Hvis du gerne vil være med i international topbadminton, venter der masser af gode og spændende oplevelser i dommerstolen.

Klik her for kontaktoplysninger om dommerkurser i din region

Bliv dommer og få en international karriere. Ligesom Danmark gennem årene har leveret spillere, som er blandt verdens bedste, har de danske badmintondommer også altid haft et højt niveau og bliver regnet blandt verdens bedste.

Siden badminton i 1992 blev en del af det olympiske program, har der været danske dommere med til OL, og hver gang har de været med til at dømme finalerne. Det er imponerende, og det ser heldigvis ud til at fortsætte.

Danske badmintondommere er til stadighed efterspurgte ved de store internationale turneringer som fx All England, OL og VM. Det er medvirkende til, at Badminton Danmark til stadighed kan uddanne nye internationale dommere, som er dygtige nok til at virke på det højeste plan. De har nogle fantastiske oplevelser at se frem til.

Du behøver ikke have et langt badmintonliv bag dig for at blive dommer. Du skal blot interesse dig for badmintonsporten og ønske at blive dommer.

Meld dig på et dommerkursus, så klarer vi resten!

Klik her for at læse ‘Bliv dommer’-brochuren, hvor du har mulighed for at printe den

 

Niveauer af dommeruddannelse

Herunder er vist de forskellige niveauer af dommeruddannelse. Der skal påregnes en periode på 1-3 år mellem de viste niveauer, hvor du skal fungere som dommer.

 

1. Dommer

Dommer kan dømme ungdomsturneringer, seniorturneringer til og med M-niveau og være turneringsdommer.

 

2. Kredsdommer

Kredsdommer kan dømme ligesom dommer samt alle kategorier af åbne turneringer, holdturneringen, Badmintonligaen og DM-kvalifikation.

 

3. National Forbundsdommer

National forbundsdommer kan dømme ligesom kredsdommer samt DM.

 

4. International Forbundsdommer

International forbundsdommer kan dømme ligesom national forbundsdommer samt VICTOR DENMARK OPEN og udenlandske åbne turneringer i Europa.

 

5. Badminton Europe Dommer (Uddannes i udlandet)

Badminton Europe og Badminton World Federation dommere kan dømme de største turneringer som All England, VM og OL.

 

6. Badminton World Federation Dommer (Uddannes i udlandet)

Badminton Europe og Badminton World Federation dommere kan dømme de største turneringer som All England, VM og OL.

 

Nedenfor finder du links til blandt andet Dommerhåndbogen, som indeholder spillereglerne, information om Dommerudvalg samt links til forskellige dokumenter, der er relevante for dommergerningen.

Dommerhåndbog: Klik her
Dommeroversigter: Klik her
Dommerdokumenter: Klik her