Om træningscentrene

Badminton Danmark har træningscentre over hele landet, som vi i fællesskab med Team Danmark, klubber, og kommuner faciliterer, så vi kan udvikle de bedst mulige spillere fra Danmark. Her følger en oversigt over betydningen af de forskellige slags træningscentre.

 

Det Nationale Elite Træningscenter

Badminton Danmark og Team Danmark har etableret det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby, som er det nationale træningscenter for landsholdsspillere (spillere udtaget til Badminton Danmarks sportslige ledelse).

Det Nationale Elite Træningscenter ligger i Idrættens Hus, og spillerne træner i Brøndby Hallen under ledelse af landsholdstrænerne.

Derudover gennemfører spillerne fysisk træning i Team Danmarks styrkelokaler og modtager deres behandling i form af fysioterapi og massage hos Team Danmarks fysioterapeuter.

Landsholdsspillerne har, i prioriteret orden, adgang til Team Danmarks støtte gennem specialister i sportsmedicin, fysiologi, sportspsykologi, ernæring og præstationsanalyse.

Læs mere om det Nationale Elite Træningscenter her

 

Elitetalentcentre

Elitetalentcenter Aarhus, Elitetalentcenter Fyn og Elitetalentcenter Vestsjælland er Badminton Danmarks elitetalentcentre.

I elitetalentcentrene supplerer Badminton Danmark indsatsen i klubberne med yderligere træning og et indhold, der er afstemt med de aldersrelaterede træningsprincipper og de erfaringer, vi skaffer gennem den internationale konkurrence.

Elitetalentcentrene er for de spillere, som har potentialet til at tage det næste skridt, som er det Nationale Elite Trænings Center i Brøndby.

Læs mere om elitetalentcentrene her

 

Talentcentre

Badminton Danmark samarbejder med klubber og kommuner om talentcentre, hvor landets bedste ungdomsspillere med potentiale for at konkurrere på internationalt niveau kan træne i et miljø med støttefunktioner.

Alle Badminton Danmarks talentcentre er kernen i bestræbelserne på at udvikle de danske spillere til internationale medaljekandidater.

Badminton Danmark har talentcentre i Aalborg, Kolding og Slagelse.

Klik her for at læse mere om de enkelte talentcentre