Om ungdomslandsholdene

Badminton Danmark har tre ungdomslandshold: Et U15-landshold, et U17-landshold og et U19-landshold. Fælles for ungdomslandsholdene er, at Badminton Danmark gennem glæde, motivation og udvikling ønsker at fastholde spillerne livslangt i badmintonsporten – uanset hvilket spillerniveau de når.

 

Ungdomslandsholdene repræsenterer Danmark ved UVM (U19), UEM (U19 og U17), 6 Nations (U15 og U17) og 8 Nations (U19).

Danmark har en storartet historie, når det kommer til at præstere i ungdomsturneringer og -mesterskaber, og selvom konkurrencen bliver større og større på ungdomssiden, er det stadig ambitionen at hente medaljer og pokaler til det boomende pokalskab.

Klik her for at se et udpluk af resultaterne for ungdomslandsholdene

Til trods for ambitionen om fortsat at hente medaljer og pokaler, er missionen hos Badminton Danmark i højere grad at fremelske badmintonspillere i verdensklasse på seniorniveau. Derfor kommer ungdomsspillernes udvikling før resultaterne.

Udtagelseskriterierne for spillerne til Badminton Danmarks Ungdomselitegruppe er udviklingspotentiale set i et seniorperspektiv. Resultater og spilleniveau indgår naturligvis i denne vurdering, men det afgørende er Badminton Danmarks vurdering af spillerens mulighed for i sidste ende at vinde medaljer til Danmark som senior.

 

Den sportslige ledelse bag ungdomslandsholdene er:

Sportschef: Jens Meibom
Talentudviklingschef: Lars Uhre
U19-landstræner: Rune Ulsing, Lennart Engler og Frank Larsen
U17-landstrænere: Lennart Engler og Frank Larsen
U15-landstrænere: Thomas Nielsen og Steen Thomsen