Parabadminton – politiske målsætninger og strategi

Badminton Danmark ønsker, at parabadminton udbredes, og til det formål har forbundet opstillet flere forskellige målsætninger og fokusområder.

 

Parabadminton er en paralympisk sportsgren, som for første gang nogensinde er med på det paralympiske program i Tokyo 2020 som en officiel sport.

Badminton Danmark har et overordnet ønske om, at parabadminton udbredes til så mange som muligt. Håbet er, at der i 2020 er spillere nok i Danmark til et potentielt landshold.

 

Overordnet har Badminton Danmark følgende strategiske fokusområder inden for parabadminton:

Badminton Danmark vil:

  • finde og integrere paraspillere i badmintonklubber.
  • sørge for konkurrenceaktiviteter for alle parabadmintonspillere nationalt.
  • skabe grundlag internationalt for et dansk paralandshold og dansk deltagelse til PL (De Paralympiske Lege) i Tokyo i 2020.

 

Politik på parabadmintonområdet

Parabadminton er en sport for alle af begge køn, drenge og piger, mænd og kvinder, som har et fysisk handicap, en deformitet, en svækkelse eller anden funktionsnedsættelse.

Badminton er ifølge Badminton Danmark sporten for alle, på ethvert niveau hele livet, uagtet alder, niveau, handicap, køn m.m.

Det stemmer godt overens med Badminton World Federation, BWF’s, slogan ”One sport, one team, badminton and para-badminton together”.

Badminton Danmark er medlem af BWF, som er medlem af IPC (International Paralympic Comittee). IPC anerkender BWF som ”the world governing body of para-badminton”.

Badminton Danmark er overordnet ansvarlig for at varetage BWFs regulativer og for at sikre, at alle regler overholdes.