Badmintonphoto
Badmintonphoto

Optakt: Damelandsholdet møder de forsvarende mestre fra Korea i sidste gruppekamp

April 29, 2024 12:00 Skrevet af

Efter sejre over USA og Mexico skal Danmarks damelandshold nu spille sin tredje og sidste gruppespilskamp ved Uber Cup. Her venter en test i et hidtil ubetrådt niveau ved årets Uber Cup, når Danmark tørner sammen med de forsvarende mestre fra Korea.

 

De danske kvinder har lagt fornemt fra land ved Uber Cup 2024 med sejre over de to nabo-nationer USA og Mexico. USA blev fejet af banen på åbningsdagen med en dansk sejr på 5-0, mens Mexico dagen efter blev besejret med samme cifre.

Tirsdag morgen er der noget helt andet på menuen. Korea vandt i 2022 deres anden titel efter en intens finale mod Kina, som koreanerne kunne trække sig sejrrige ud af med 3-2.

Køb billetter til VICTOR Ligafinalen 2024 her

De danske kvinder skal forsøge at revanchere kvartfinalenederlaget til Korea fra 2022. Her blev de danske kvinder besejret med 0-3.

Du kan se kampen på TV2 Play fra kl.03.30 dansk tid.

Korea stiller med flere verdensstjerner, hvor den største af disse må siges at være den forsvarende individuelle verdensmester An Se-Young. Foruden verdensmesteren stille Korea blandt andre med de to dygtige doublepar Baek Ha Na/Lee So Hee og Kim So Yeong/Kong Hee Yong, som er henholdsvis nummer to og seks på verdensranglisten.

Læs også: Så er det nu: Billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024 er i gang

Koreas historik ved Uber Cup

Antal opgør mellem Danmark-Korea: 6 (1-5 til Korea)

Antal Uber Cup-titler: 2

Bedste resultat ved Uber Cup: Guld i 2022 og 2010.

Seneste resultat ved Uber Cup: Guld i 2022.

Du kan følge med i Danmarks kamp mod Korea her

Fakta om mesterskabet

Thomas & Uber Cup, som er VM for herre- og damehold, spilles i Chengdu, Kina, fra 27. april til 5. maj. Det er fjerde gang, at mesterskabet afholdes i Kina. Sidst var i 2016, hvor de danske herrer vandt Thomas Cup.

Indien er regerende Thomas Cup-vindere. Det var første gang i historien, de kunne løfte Thomas Cup-trofæet. Indonesien er den mest vindende nation med 14 titler. Danmark har vundet mesterskabet en enkelt gang, som altså var i 2016. Derudover er det blevet til 5 sølvmedaljer og 14 bronzemedaljer.

Hos kvinderne er Korea regerende Uber Cup-vindere. Mest vindende nation er Kina, der har vundet 15 gange. Siden 1998 har kun Kina, Korea og Japan vundet mesterskabet, og det er i den tid kun lykkedes Kina at vinde to eller flere gange i træk. Danmark har aldrig vundet mesterskabet, men har vundet 3 sølv- og 5 bronzemedaljer ved Uber Cup – seneste medalje var af bronze og blev vundet i 2004.

Læs også: Bliv klogere på de danske landshold til Thomas & Uber Cup

Sådan ser gruppespillet ud for de danske kvinder:

  • Danmark vs. Korea (tirsdag d. 30. april kl. 03.30 dansk tid)

Sådan ser gruppespillet ud for de danske herrer:

  • Danmark vs. Malaysia (tirsdag d. 30. april kl. 11 dansk tid)

Læs også: Damelandsholdet med ny overlegen sejr i gruppespillet

Du kan se alle Danmarks kampe på TV2 Sport og TV2 Play. Se sendeplanen her.

 



Tags: , , , ,
Kategori: , ,