Dagens fornemme sejr på 5-0 mod Mexico sikrer videre avancement i Uber Cup for damelandsholdet.

 

Efter en 5-0 sejr over USA i går og 5-0 over Mexico i dag, har damelandsholdet fået en perfekt start på Uber Cup i Kina. Landstræner Jesper Hovgaard sætter ord på, hvad det betyder at have sikret en kvartfinaleplads allerede.

– Det betyder, at vi har opfyldt målsætningen, og det er vi rigtig glade for. Ærligt er det nok gået lidt lettere end forventet, og her tænker jeg ikke på kampen i dag, men primært på kampen i går. USA stillede ikke helt det hold, som de kan. Og i dag var det en modstander langt under vores samlede niveau, så i virkeligheden er det gået lidt nemmere end forventet, men der er stor glæde over at være i kvartfinalen.

Køb billetter til VICTOR Ligafinalen 2024 her

I Line Kjærsfeldts fravær var Line Christophersen rykket frem som første damesingle. Christophersen gjorde da også kort proces mod sin mexicanske modstander, Vanessa Maricela Garcia Contreras, da hun vandt i to sæt på bare 26 minutter.

Julie Dawall og Amalie Schulz, der spillede henholdvis anden og tredje damesingle, fulgte trop med sikre sejre i to sæt. De tre hurtige kampe afgjorde i realiteten holdkampen og sikrede, at damelandsholdet er videre efter gruppespillet.

– Jeg synes, at deres singler var lidt mere i stand til at byde vores singler op til kampe på et noget højere niveau, end de var i deres damedoubler, hvilket betød, at for vores singler var det rigtig værdigfuld tid derinde og noget, vi tror stiller dem bedre i den videre færd i turneringen. I doublerne var der meget fokus på at styre de ting, vi kunne styre, som at serve og returnere godt. Men det blev i mere låste situationer, hvor kvaliteten var i fokus, fortæller Hovgaard overordnet om dagens kampe.

Selvom holdkampen var afgjort skulle damedoublerne forsøge at holde momentum ved at forblive ubesejret.

Her stod Uber Cup-debutanten, Christine Busch, og Amalie Magelund for dagens korteste kamp, da de på bare 21 minutter tog sejren over Vanessa Maricela Garcia Contreras/Fatima Rio.

Maiken Fruergaard/Sara Thygesen afsluttede en flot dansk dag med en sejr i to sæt over Haramara Gaitan/Sabrina Solis.

Læs også: Så er det nu: Billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024 er i gang

I gruppefinalen tirsdag 03.30 dansk tid venter de forsvarende Uber Cup-vindere fra Sydkorea.

– Vi glæder os selvfølgelig. Worst case var, at vi skulle spille mod Sydkorea og have tabt til USA og best case er, at vi skal spille gruppefinalen og det glæder vi os til. Lige nu skal Rune (Rune Ulsing, red.) og jeg have lidt opsamling på spillerne inden vi skal finde ud af, hvor hårdt vi skal gå ind i den her kamp, for det er en vurdering af, hvor meget skal vi gå efter at prøve den lille chance der er for at vinde – og hvor meget skal vi gå efter at prøve andre konstellationer og hvile nogle spillere eller give nogle andre muligheden. Jeg vil godt være ærlig og sige, at lige nu tænker Rune og jeg over, hvordan vi kan stille en opstilling, som vi mener har størst chance for at vinde, afslutter Jesper Hovgaard.

Læs også: Bliv klogere på de danske landshold til Thomas & Uber Cup

Resultaterne i landskampen mod Mexico:

  • Line Christophersen vs. Vanessa Maricela Garcia Contreras: 21-4, 21-11
  • Julie Dawall vs. Haramara Gaitan: 21-13, 21-7
  • Amalie Schulz vs. Sabrina Solis: 21-17, 21-7
  • Christine Busch/Amalie Magelund vs. Vanessa Maricela Garcia Contreras/Fatima Rio: 21-6, 21-8
  • Maiken Fruergaard/Sara Thygesen vs. Haramara Gaitan/Sabrina Solis: 21-7, 21-8

Klik her for at se flere detaljer fra kampen

 

Fakta om turneringen

Thomas & Uber Cup, som er VM for herre- og damehold, spilles i Chengdu, Kina, fra 27. april til 5. maj. Det er fjerde gang, at mesterskabet afholdes i Kina. Sidst var i 2016, hvor de danske herrer vandt Thomas Cup.

Indien er regerende Thomas Cup-vindere. Det var første gang i historien, de kunne løfte Thomas Cup-trofæet. Indonesien er den mest vindende nation med 14 titler. Danmark har vundet mesterskabet en enkelt gang, som altså var i 2016. Derudover er det blevet til 5 sølvmedaljer og 14 bronzemedaljer.

Hos kvinderne er Korea regerende Uber Cup-vindere. Mest vindende nation er Kina, der har vundet 15 gange. Siden 1998 har kun Kina, Korea og Japan vundet mesterskabet, og det er i den tid kun lykkedes Kina at vinde to eller flere gange i træk. Danmark har aldrig vundet mesterskabet, men har vundet 3 sølv- og 5 bronzemedaljer ved Uber Cup – seneste medalje var af bronze og blev vundet i 2004.

 

Sådan ser gruppespillet ud for de danske kvinder:

  • Danmark vs. Korea (tirsdag d. 30. april kl. 03.30 dansk tid)

Sådan ser gruppespillet ud for de danske herrer:

  • Danmark vs. Malaysia (tirsdag d. 30. april kl. 11 dansk tid)