Højbjerg - Ligafinalen - Guld - Danmarksmester - Danmarksmesterskab - Holdbillede - Liga - Badmintonliga - Finale - Glæde - Fællesskab - VICTOR Ligafinalen 2024
Allan Høgholm, Badminton Danmark

Højbjerg/Via Biler vinder VICTOR Ligafinalen

May 7, 2024 22:07 Skrevet af

For første gang siden 1987 kan Højbjerg/Via Biler kalde sig danske mestre efter en 5-3 sejr over Skovshoved i VICTOR Ligafinalen. – Vi synes jo selv, at vi er den bedste klub i Danmark. Nu har vi også fået bevis for, at vi er det, så det er mega fedt, fortæller Michael Kjeldsen.

 

Højbjerg/Via Biler har sikret sig deres tredje danske mesterskab. Det er en realitet efter Anders Skaarup/Karan Rajan Rajarajan sikrede sejren i anden herredouble og dermed den endelige sejr på 5-3 over Skovshoved.

– Det betyder rigtig meget. Højbjerg er tilbage, hvor vi gerne vil være. Vi synes jo selv, at vi er den bedste klub i Danmark. Nu har vi også fået bevis for, at vi er det, så det er mega fedt, fortæller Sportschef for Senior og Ungdom i Højbjerg/Via Biler Michael Kjeldsen.

Cheftræner for Skovshoved, Kristoffer Knudsen, er ærgerlig over nederlaget, men er også tilfreds over holdets indsats.

– Jeg synes, det er pisse ærgerligt. Vi vidste godt, vi var “underdogs” fra start af og jeg synes mit hold bider fra sig rigtig mange steder. Benedicte (Sillassen, red.) overrasker og vi ryger ikke ned i sækken, selvom vi taber de to første mixeddoubler og kører bare på, fortæller Knudsen, der videre roser sit hold

– Gemke kæmper lidt i sin herresingle, men kommer pisse godt igen og ja, så står den og falder lidt på Line og Line og man kunne egentlig godt forestille sig, at vi knækkede derefter, men det er bare pisse fedt, at vi ikke gør det. Så kæmpe cadeau til mit hold, de har gjort det helt fantastisk.

Begge trænere havde inden udtalt, at de så Højbjerg/Via Biler som favoritter i de to første mixeddoublekampe. Og det levede de op til, da Jesper Toft/Amalie Magelund overbevisende vandt 21-13, 21-11 i 1. mixeddouble, hvor Mads Vestergaard/Selena Piek måtte ud i tre sæt for at sikre endnu et point til Højbjerg.

Læs også: Så er det nu: Billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024 er i gang

Herefter skulle singlespillerne i kamp. Først var det landsholdspilleren Mads Christophersen fra Skovshoved oppe imod det unge håb fra Højbjerg/Via Biler, nemlig Jakob Houe. Houe var foran det meste af første sæt, men rutinen tog over og Christophersen sikrede det første point i holdkampen til Skovshoved.

Så var det damesinglespillernes tur. Line Kjærsfeldt mod Line Christophersen i 1. damesingle og Amalie Schultz mod Benedicte Sillassen i 2. Efter en tresætter endte Sillassen i sidste ende med at tage sejren og vinde en nøglekamp for Skovshoved.

I den anden damesingle kom afgørelsen også efter en tresætter. I de to første sæt var der ikke så meget tvivl om udfaldet. Men tredje sæt bølgede længe frem og tilbage, hvor Line Kjærsfeldt, til Højbjerg/Via Bilers begejstring, trak sig sejrrigt ud af opgøret.

Skovshoved kom dog stærkt igen, da Ramus Gemke – efter træ sæt – besejrede Ygor Coelho. Det bragte balance i regnskabet. 3-3. Det betød, at der potentielt var to herredoubler og én damedouble tilbage. Selvom mesterskabet ikke var hjemme, sad Kjeldsen alligevel med en rolig følelse i trænerstolen.

– Så står vi med tre doubler til sidst, hvor vi ved, at vi er bedre end dem. Det bliver så meget tæt i den første herredouble, men jeg havde faktisk en rolig følelse, fordi vores damedouble også er god, så jeg synes det så godt ud.

Efter stillingen på 3-3, kunne Højbjerg/Via Biler altså med to sejre tage vandrepokalen med hjem. Og det var, som bekendt, hvad der skete.

Første herredouble udviklede sig til noget af et drama i tre intense sæt, hvor kampens udfald ikke var til at spå om. Jesper Toft/Mads Vestergaard holdt nerverne i ro og kunne med 22-20 i tredje sæt håbe, at anden herredouble fulgte trop.

Og blot fem minutter efter sejren i første herredouble, kunne anden herredouble – og de medrejsende fans – juble i Frederiksberg Hallerne. Første mesterskab til Højbjerg/Via Biler siden 1987 var en kendsgerning.

Højbjerg/Via Biler vs Skovshoved: 5-3

 

Holdkampens resultater (vinderen er skrevet først)

1. MD: Jesper Toft/Amalie Magelund vs Mikkel Mikkelsen/Sara Lundgaard: 21-13, 21-11

2. MD: Mads Vestergaard/Selena Piek vs Joel Eipe/Mette Poulsen: 21-14, 18-21, 21-13

2. HS: Mads Christophersen vs Jakob Houe: 21-19, 21-16

2. DS: Benedicte Sillassen vs Amalie Schultz Terp-Nielsen: 21-17, 17-21, 21-12

1. DS: Line Kjærsfeldt vs Line Christophersen: 21-14, 13-21, 21-18

1. HS: Rasmus Gemke vs Ygor Coelho: 18-21, 21-10, 21-12

1. HD: Jesper Toft/Mads Vestergaard vs Daniel Lundgaard/Joel Eipe: 22-20, 18-21, 22-20

2. HD: Anders Skaarup Rasmussen/Karan Rajan Rajarajan vs Mikkel Mikkelsen/Mads Christophersen: 21-16, 21-13Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , , ,