Allan Høgholm, Badminton Danmark - Fælles priser - DGI Badminton - Årets Badmintontræner - Træner - Klub - Badmintonklub - Ildjsæl - Ungdomsklub
Sidste års vinder af Årets Badmintonklub 2023, Sofie Rysholt og Mads Paulsen. Foto: Allan Høgholm, Badminton Danmark

De nominerede i kategorien Årets Badmintonklub er…

February 18, 2024 09:00 Skrevet af

Badminton Danmark og DGI Badminton kårer hvert år Årets Badmintonklub, og i år er de nominerede Svenstrup Badmintonklub, Ribe Badminton Club, BC37 – Badmintonklubben af 1937 Amager.

Årets Badmintonklub er prisen for en klub, der repræsenterer badmintonsportens værdier, der udvikler sig ved at have tilbud for nye målgrupper og bedre tilbud til medlemmer og som værner om klubbens position i lokalområdet.

I år er de tre nominerede i kategorien Årets Badmintonklub karakteriseret af, at der er set en stor vækst i medlemmer, der er et stort fokus på holdånd samt værdien om, at der skal være plads til alle.

Klik her for at se tidligere vindere af Årets Badmintonklub

De tre nominerede:

Svenstrup Badmintonklub

Svenstrup Badmintonklub er nomineret til prisen, da klubben danner ramme for et stort fællesskab for ung som gammel. Særligt har ungdomsspillerne opnået et helt særligt fællesskab og kammeratskab på tværs af køn og alder som følge af muligheden for at mødes i hallen – både til træning, frit spil og som tællere til seniorkampene. Derudover arrangerer klubben flere gode fælles arrangementer ligesom klubbens trænere tager med til flere stævner for at bakke spillerne op. Til stævnerne ses det også ofte at spillerne bakker hinanden op og coacher hinanden på tværs af alder og “niveau”.

Ribe Badminton Club

Ribe Badminton Club er nomineret til prisen, fordi den er i kæmpe udvikling og det er hele klubben med til. Der er en fantastisk støtte fra alle spillere, forældre, udvalg og bestyrelse. RBC har sørget for klubtur med overnatning, alt betalt, for sine spillere, og lejr med gæstetræner. Klubben har udvidet til endnu flere træninger denne sæson, så spillerne kan udvikle sig endnu mere, hvis de ønsker det. RBC er samtidig i gang med at etablere ældre badminton med morgenmad og hygge alle onsdage. Der har været en kæmpe udvikling over hele linjen med flere medlemmer, højere niveau og forlængelse og dygtiggørelse af trænere.

Læs også: Her er vinderne af Årets Badmintonklub, Årets Ungdomsklub, Årets Ildsjæl og Årets Badmintontræner 2023

BC37 – Badmintonklubben af 1937 Amager

BC37 er nomineret til prisen, da klubben I 2023 har gjort en stor indsats for at skabe mest mulig badminton for så mange mennesker som muligt, blandt andet igennem initiativer som “Tumleton” for de 1-3 årige, en fordobling af 60+ badminton om formiddagen, nye begynderhold til voksne, samt en forøgelse af forældre/barn-hold og begynderhold til børn. BC37 gør en stor indsats for trivslen, hvor vi fx har fokus på det hele menneske i vores kultur, og vi søger at skabe rum hvor vores medlemmer også kan samles før og efter træning om andre aktiviteter end kun badminton.

Kriterier for at vinde ”Årets Badmintonklub”

  • Repræsenterer badmintonsportens værdier (oplevelse, glæde, udvikling og fællesskab)
  • Oplever stor medlemsvækst
  • Udvikler sig ved for eksempel at have tilbud for nye målgrupper, bedre tilbud til medlemmer, uddannelse af trænere/ledere, rekruttering af medlemmer og frivillige
  • Har synlige og aktive ledere og frivillige
  • Er synlig i lokalområdet gennem markedsføring og aktiviteter
  • Værner om klubbens position i lokalområdet

Vinderne af Badminton Danmarks og DGI Badmintons fælles priser: Årets Badmintonklub, Årets Ildsjæl og Årets Badmintontræner bliver hyldet til Badmintonforum d. 2. marts 2024.

Stort tillykke til alle de nominerede.Tags: , ,
Kategori: , ,