Forum Horsens lægger arena til det individuelle EM i 2025 og Thomas & Uber Cup i 2026.

 

De næste to år skal Europas og verdens bedste badmintonspillere kæmpe om guld, sølv og bronze på dansk grund.

På et møde som det internationale badmintonforbund, BWF, afholdt søndag i Kina blev det besluttet, at Danmark tildeles værtskabet til Thomas & Uber Cup, VM for herre- og damehold.

Læs også: Nu begynder billetsalget til VICTOR Ligafinalen

Det er blot tre år siden, at Danmark for første gang i historien afviklede Thomas & Uber Cup i Ceres Arena i Aarhus. I 2026 skal verdens bedste badmintonspillere til Horsens og spille på grønne baner i Forum Horsens.

Allerede i 2025 bliver arenaen testet badmintonmæssigt, da Danmark også har fået tildelt værtskabet for det individuelle EM. Det er fjerde gang i historien og første gang siden 2017, at Danmark skal stå for et individuelt EM.

– Det er en fantastisk totrinsraket af mesterskaber, vi har fået med først EM næste år og så et endnu større event i 2026 med Thomas & Uber Cup. Det passer godt ind i vores langsigtede ambitioner om at få endnu flere badmintonmesterskaber til Danmark. Efter VM i København og vores årlige VICTOR DENMARK OPEN i Odense er det dejligt, at vi kan præsentere Horsens som værtsby, så vi kommer endnu mere rundt i landet. Vi ser frem til at afvikle både EM og VM sammen med Horsens, som har betydelig erfaring med afvikling af meget store arrangementer, siger Badminton Danmarks formand, Kristian Pihl.

BWF-præsidenten Poul-Erik Høyer ser frem til, at Danmark atter skal afholde et Thomas & Uber Cup.

– Badminton Danmark har en lang tradition for at afvikle badmintonmesterskaber i verdensklasse, og vi har fuld tillid til, at de sammen med Horsens vil levere en turnering, der huskes. Horsens er kendt for sine kulturelle og underholdningsbegivenheder, og vi er glade for at bringe det prestigefyldte BWF Thomas & Uber Cup Finals 2026 til det badmintonelskende lokalsamfund, siger han.

Læs også: Charlotte Dew-Hattens får international post i BWF

Stor begejstring er der også at spore hos det europæiske badmintonforbund, Badminton Europe, over det kommende EM-værtskab.

– Vi er glade for at have tildelt Danmark værtsrettighederne til det individuelle EM. Danmark er en førende badmintonnation med en passioneret fanskare, og vi forventer en fantastisk opbakning fra publikum. Med Danmarks solide erfaring med at afholde store mesterskaber, som vi så ved verdensmesterskaberne i 2023 i København, er vi sikre på, at dette bliver et enormt vellykket arrangement, siger Sven Serré, præsident i Badminton Europe.

Det er første gang, at badmintonturneringer på det niveau skal holdes i Horsens, og begge mesterskaber afvikles i samarbejde med kulturnetværket Horsens & Friends, som glæder sig til at prøve kræfter med nye store internationale opgaver.

– Kultur har sjældent været vigtigere end netop lige nu, hvor vi har brug for kulturens evne til at styrke vores identitet og vores sammenhængsgrad i verden. Med VM for hold og EM i badminton knytter Horsens internationale sportslige bånd og kan give masser af energi og stolthed til den daglige sportskultur, der foregår på amatør og foreningsplan i lokalområdet, udtaler direktør for Horsens & Friends, Claus Visbye.

Udover Badminton Danmark og Horsens & Friends bliver de mesterskaber arrangeret i samarbejde med Sport Event Denmark.

– Det er noget af en fjer i hatten, at Danmark kan annoncere Horsens som vært for både EM i badminton og Thomas & Uber Cup. Badminton Danmark har en solid erfaring i at afvikle de store, internationale badmintonmesterskaber, og Horsens har en gedigen erfaring med især kulturelle events. Det glæder vi os i Sport Event Denmark til at blive en del af og også selv bidrage med vores erfaring, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Læs også: Bliv klogere på de danske landshold til Thomas & Uber Cup

Borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen, er utrolig glad for, at Horsens er valgt som værtsby for de to store badmintonmesterskaber.

– Det er en kæmpestor cadeau til Horsens, og vi glæder os til at tage imod tusindvis af gæster fra hele verden, som vil skabe masser af liv og aktivitet i hele kommunen. Det er fantastisk, at det er lykkedes Horsens & Friends at tiltrække to så store idrætsarrangementer. Horsens & Friends har hidtil været mest kendt som arrangør af megakoncerter med internationale verdensstjerner, men nu er man klar til at præsentere de første af forhåbentlig mange store internationale idrætsbegivenheder, siger Peter Sørensen.

Også i den lokale badmintonklub i Horsens er begejstringen stor.

– To så store mesterskaber i Horsens vil give badmintonsporten et kæmpe boost – ikke bare lokalt men i hele Danmark. Der bliver mulighed for – for første gang i Horsens – at opleve international badminton på højeste niveau og i nogle rammer, der repræsenterer sporten på fornemmeste vis, så der venter nogle fantastiske oplevelser. Der er ingen tvivl om, at de to kæmpestore turneringer vil skabe fornyet interesse for badminton og få endnu flere ud på banerne, siger formanden for Horsens Badminton Klub, Christian Jakobsen.

Billetsalget til det individuelle EM begynder i uge 42 i år i forbindelse med VICTOR DENMARK OPEN.

 

Fakta om Thomas & Uber Cup og individuelt EM:

Det er blot fjerde gang i Thomas & Uber Cups 75 år gamle historie, at mesterskabet skal afholdes i Europa. I 1949 og 1982 blev det afholdt i England, og Danmark fik det tildelt i 2020. På grund af covid-19, blev det flyttet til 2021. Thomas & Uber Cup bliver afholdt hvert andet år, og i år er det i den kinesiske by Chengdu, som også er venskabsby med Horsens.

Danmark har aldrig vundet Uber Cup (VM for damehold), mens Thomas Cup (VM for herrehold) blev vundet i 2016.

De første to gange Danmark afholdt individuelt EM var i Herning i 1996 og 2008. Det seneste individuelle EM på dansk grund var i Kolding i 2017.

Ved dette års EM for individuelle, som blev afholdt i den tyske by Saarbrücken, vandt Danmark otte medaljer. To af guld, to af sølv og fire af bronze.

 

For mere information kontakt:

  • Kristian Pihl, Badminton Danmarks formand: +45 61 20 44 03
  • Peter Sørensen, borgmester i Horsens: +45 40 62 68 83
  • Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark: +45 40 31 48 55