Allan Høgholm, Badminton Danmark - Fælles priser - DGI Badminton - Årets Badmintontræner - Træner - Klub - Badmintonklub - Ildjsæl - Ungdomsklub
Allan Høgholm, Badminton Danmark

Her er vinderne af Årets Badmintonklub, Årets Ungdomsklub, Årets Ildsjæl og Årets Badmintontræner 2023

April 1, 2023 16:38 Skrevet af

På dagens BadmintonForum blev fire store priser overrakt til de fortjente vindere. Der var tale om Badminton Danmark og DGI Badmintons fælles priser i form af Årets Badmintonklub, Årets Ungdomsklub, Årets Ildsjæl og Årets Badmintontræner. Se vinderne her.

 

Klik her for at sikre dig billet til VM 2023 i Royal Arena den 21.-27. august

Årets Badmintonklub: Lindholm BK (Nordjylland)

Den nordjyske klub Lindholm BK løb med titlen som Årets Badmintonklub 2023. En pris, som af gode grunde, betyder meget for klubben.

– Jeg er meget stolt over at være her og repræsentere Lindholm BK, for vi er en klub, som har rigtig mange frivillige som gør et stort stykke arbejde, og det er fedt, at det bliver set og hyldet, så det er dejligt, siger træner i Lindholm BK Sofie Rysholt.

– Det betyder ufatteligt meget. Der bliver gjort et enormt stykke arbejde på tværs i klubben, så det er stort at få den ros på tværs af klubben. Det er virkelig sejt, synes jeg, siger Mads Paulsen, der har flere funktioner i klubben, men gerne vil gå under ’alt-mulig-mand og humørspreder’.

Læs også: Ann Nielsen vinder Badminton Danmarks Talentpris 2023

Lindholm BK (LBK) inkluderer pt. 370 medlemmer fra 2-94 år. Målsætning i LBK er at skabe et rum, hvor der er plads til alle, fællesskab, engagement, glæde og udvikling. LBK ligger i et område præget af mange tosprogede familier. Gennem sporten forsøger LBK at integrere de tosprogede i den danske klub kultur.

Ligeledes har klubben et tilbud for fysisk og psykiske handicappede, som nu kører med succes for syvende år i træk, og de deltager i både nationale og internationale turneringer.

Derudover har de også formået at skabe et godt fællesskab i klubben, hvilket inkluderer en løbeklub, vinterbadeklub, gus-klub, gå-hold, madklub, yogahold for ukrainere i området og fitnesshold.

Opgaverne i klubben som fællesspisning, hjælp til stævner og meget mere har LBK sat i system, så alle voksne kan give et nap med, uden det forventes, at de skal indgå i noget udvalg.

Klubben har desuden fået uddannet 17 hjælpetrænere, da de tilbyder alle syvendeklasseselever og op efter en hjælpetræneruddannelse.

Stort tillykke til Lindholm BK med prisen som Årets Badmintonklub 2023.

Klik her for at se de tidligere vindere af Årets Badmintonklub

Allan Høgholm, Badminton Danmark - Fælles priser - DGI Badminton - Årets Badmintontræner - Træner - Klub - Badmintonklub - Ildjsæl - Ungdomsklub

 

Årets Ungdomsklub: Jernløse Badminton Klub (Sjælland)

– Det betyder meget. Det betyder, at vi bliver anerkendt for det kæmpe arbejde, som vi går og gør til daglig og har gjort gennem mange år efterhånden. Det giver lyst til mere, og sådan lidt for sjov har vi sagt til ungerne, at nu er vi blevet Danmarks bedste ungdomsklub, så næste konkurrence må være at blive Europas bedste, og til sidst skal vi være verdensmestre, siger formand for Jernløse Badminton Klub, Bjarne Næslev, med et stort smil.

Jernløse Badminton Klub vandt prisen på grund af klubbens særlige klubånd, der bygger på fællesskab, udvikling og badmintonglæde. Klubben skaber gejst og fællesskab blandt spillere, forældre, trænere og frivillige ved at afholde en lang række sociale arrangementer.

Blandt andet den årlige generalforsamling med efterfølgende spisning, julearrangement, træningslejr, klubtur til Bornholm og meget mere.

Samtidig er de fremsynede og påtager sig et stort ansvar for udviklingen af badminton – ikke bare i Jernløse, men helt generelt. De har for eksempel været en bærende kraft i det lokale netværk af badmintonklubber i forbindelse med planlægningen og afviklingen af LMU2023, og de har også kastet ressourcer ind i udviklingen af blandt andet PigePower-træningerne og holdturneringen.

De bidrager desuden til en positiv omtale af badmintonsporten – både i pressen og i hallerne, hvor deres spillere, forældre og trænere er kendt for at udvise fairplay og optræde anerkendende og inkluderende.

Tillykke med prisen som Årets Ungdomsklub 2023.

Klik her og se de tidligere vinder af Årets Ungdomsklub

Allan Høgholm, Badminton Danmark - Fælles priser - DGI Badminton - Årets Badmintontræner - Træner - Klub - Badmintonklub - Ildjsæl - Ungdomsklub

 

Årets Ildsjæl: Lars Christiansen (ASG Badminton, Bornholm)

– Jeg er faktisk meget beæret og stolt på Bornholms vegne. En ting er, at det er mig, der får prisen, men vi er jo starten lidt fra bunden af sammen på Bornholm, så jeg synes, at jeg står med prisen på Bornholms vegne som er et bevis på, at vi gør noget godt i øjeblikket, siger Lars Christiansen om at have vundet prisen.

Lars Christiansen er involveret i badminton hele vejen rundt. Han er spiller og træner i Allinge-Sandvig Gymnastikforening (ASG), formand for DGI’s badmintonudvalg samt badmintonforælder til landsholdsspilleren Mathias Christiansen.

Badminton er paradoksalt en af de eneste idrætsgrene, Lars aldrig selv dyrkede som ung. Vejen ind i badmintonmiljøet gik gennem sønnen, og her mange år efter er det fortsat en del af årsagen til hans store engagement – nemlig at give børn og unge glæden ved idræt og et frirum, men også at give sporten noget igen for alle de gode oplevelser, som den har givet hans søn.

Lars gør en forskel. Om det er i udvalg, i ASG og i det bornholmske badmintonmiljø generelt.

Lars var med til at starte, hvad der kaldes ”Badminton på Bornholm” efter sammenlægning af Badminton Bornholm og DGI Bornholm. Han gik forrest og fik samlet folk fra forskellige klubber og sikrede dermed, at der fortsat var badminton på øen.

Det er primært Lars der er idé- og bagmand for projektet Team Fjer Bornholm, der med fokus på værdierne fællesskab, udvikling og rekruttering har sat turbo på badmintonudviklingen på ø’en, hvor mange ”vinteridrætter” kæmper.

Lars har skaffet lokale midler til en 3-5-årig ansættelse af en badmintonkonsulent, som skal stå for udviklingen af badminton på øen. Der er fokus på trænerudvikling og spillerrekruttering, men også på at gøre den enkelte træning mere inspirerende.

Lars’ arbejde gør også, at der i 2022 kom gang i massevis af skoleforløb og Campus Bornholm har også fået glæde af Team Fjer Bornholm-satsningen.

Kort sagt er Lars en engageret, dygtig og velrespekteret ildsjæl med afgørende betydning for øen badmintonmiljø.

Stort tillykke med prisen som Årets Ildsjæl 2023, Lars Christiansen.

Klik her og se de tidligere vindere af Årets Ildsjæl

Lars Christiansen - Årets Ildsjæld - Allan Høgholm, Badminton Danmark - Fælles priser - DGI Badminton - Årets Badmintontræner - Træner - Klub - Badmintonklub - Ildjsæl - Ungdomsklub

 

Årets Badmintontræner: Malthe Johannsen og Isabella Andersen (Kullerup-Refsvindinge Idræts-Forening, Fyn)

Malthe Johannsen og Isabella Andersen har sammen vundet prisen som Årets Badmintontræner 2023.

For de to unge trænere er det en stor ære.

– Det er en kæmpe anerkendelse. At der er nogle, som sætter pris på det, vi laver, er jeg meget taknemmelig for, siger Malthe Johannsen, før han suppleres af Isabella.

– Jeg bliver helt rørt. Det er dejligt, at få den anerkendelse for at gøre et godt stykke arbejde, siger Isabella Andersen.

De begyndt begge to som hjælpetrænere i Kullerup-Refsvindinger Idræts-Forening (KRIF), og derfra har de udviklet sig gennem trænerkurser. I denne sæson deltager de i et trænerforløb, hvor de følges af en badmintontrænermentor.

I klub-regi er de meget vellidt på tværs af aldersgrupperne i hele ungdomsafdelingen. De formår at favne både nybegynderen samt de erfarne ungdomsturneringsspillere med stor empati og humor.

Både Malthe og Isabella er begge gode til at rumme hver enkelt spiller og tage udgangspunkt i spillerens niveau. Målet er, at alle spillere går hjem fra træningen med nyt i badmintonrygsækken samt med et smil på læben.

Selvom både Malthe og Isabella fortsat har deres egen badminton at fokusere på ved siden af deres uddannelse, tager de sig også tid til at komme ud og se ungdomsspillerne i aktion til både turneringskampe og holdkampe. Det giver dem en god mulighed for at observere, hvilke træningsmetoder, der kan/skal udvikles videre på ved den enkelte spiller.

Udover trænergerningen siger Malthe og Isabella sjældent nej til at give en frivillig hånd med ved afholdelse af stævner, sociale arrangementer som for eksempel natminton, opstartsweekend, klubmesterskaber eller deltagelse ved netværksmøder i DGI Badminton Fyn. De ved, at det hele er med til at skabe en god klubånd.

Stort tillykke, Malthe og Isabella, med prisen som Årets Badmintontræner 2023.

Klik her og se de tidligere vindere af Årets Badmintontræner

Allan Høgholm, Badminton Danmark - Fælles priser - DGI Badminton - Årets Badmintontræner - Træner - Klub - Badmintonklub - Ildjsæl - UngdomsklubTags: , , , , , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , , , ,