Jesper Hovgaard - EM for damelandshold - EM - Damedouble - Damesingle - Danmark - Glæde - Oplevelser - Pokal - Triumf - Vinder - Europamesterskabet - Badmintonphoto - EM 2020
Badmintonphoto

Jesper Hovgaard overtager ansvaret for damesinglekategorien på det Nationale Elite Træningscenter

July 8, 2020 10:50 Skrevet af

Assisterende landstræner Jesper Hovgaard overtager ansvaret for damesinglekategorien efter landstræner Jakob Høi, som nu skal fokusere hundrede procent på de nye herredoublekonstellationer.

 

Det danske landstrænerteam rykker rundt på ansvarsopgaverne på baggrund af de nye og netop offentliggjorte herre- og mixeddoublekonstellationer.

Læs også: Badminton Danmark laver nye doublekonstellationer for fremtiden

Det betyder, at assisterende landstræner Jesper Hovgaard går ind og overtager ansvaret for den daglige træning i damesinglekategorien.

Landstræner Jakob Høi har indtil nu haft ansvaret damesinglespillerne, som har tilknytning til det Nationale Elite Træningscenter (NETC). Men på baggrund af de nye makkerpar i herredouble, skal han nu lægge al sin fokus på netop den kategori.

– Vi har i den sportslige ledelse drøftet, hvordan vi kan fastholde den høje kvalitet af træning og samtidig give plads til at fokusere på at få en god start med de nye doublekonstellationer. På den baggrund har vi vurderet, at det giver det bedste setup på NETC, at Jesper (Hovgaard, red.) overtager ansvaret for damesinglekategorien, og at Jakob fokuserer 100 procent på herredoublekategorien. Jesper var ansvarlig for vores damelandshold til EM for damelandshold i februar, og hans arbejde med gruppen har været særdeles positivt. Vi er overbeviste om, at Jesper kan gå ind og fortsætte den positive proces, som Jakob Høi har haft med damesinglerne, siger Badminton Danmarks Elite- og sportschef, Jens Meibom.

Jesper Hovgaard, der som hovedtræner for Danmark var med til at vinde EM for damelandshold, ser også frem til den nye ansvarsopgave.

– Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde med damesinglegruppen. Vi har nogle talentfulde og arbejdsivrige damesingler, som er inde i en positiv udvikling, og jeg ser frem til – sammen med pigerne – at fortsætte denne gode udvikling. Vi har en ung gruppe af dygtige piger (Mia Blichfeldt, Line Kjærsfeldt, Julie Dawall, Line Christophersen) med stort potentiale, og jeg synes, at der er nogle rigtigt spændende perspektiver i kategorien, siger Jesper Hovgaard.

Læs også: Damelandsholdet genvinder europamesterskabet

Hovgaard fortsætter med at have ansvaret for damedoublegruppen. Den øvrige fordeling mellem landstrænerne og kategorierne er følgende:

Cheflandstræner Kenneth Jonassen: Herresingle
Landstræner Jakob Høi: Herredouble
Assisterende landstræner Thomas Stavngaard: Mixeddouble
Assisterende landstræner Jesper Hovgaard: Damesingle og -doubleTags: , , , ,
Kategori: , ,