Frederik Søgaard - RSL - Udvikling
Badmintonphoto

Badminton Danmark laver nye doublekonstellationer for fremtiden

juli 7, 2020 10:01 Skrevet af

Badminton Danmarks sportslige ledelse har lavet fire nye doublekonstellationer, som skal understøtte næste generation af topspilleres udvikling. Det bliver samtidig et farvel til en af landets bedste herredoublespillere gennem tiden Carsten Mogensen.

 

Konkurrencen i verdenstoppen indenfor badminton er skærpet de seneste år, og hvis Danmark fortsat skal levere topresultater og -præstationer, er det afgørende at udvikle fremtidens spillere.

Derfor har Badminton Danmarks sportslige ledelse justeret på herre- og mixeddouble-kategorierne med sigte på fremtiden.

– Vi har en klar ambition og målsætning om at vinde medaljer til Danmark, og hvis vi skal fortsætte med at gøre det, er det selvsagt vigtigt at få fremtidens spillere med. Derfor har vi kigget på, hvordan vi kan lave nogle nye konstellationer som bedst muligt understøtter næste generation af topspillere i deres udvikling, siger Danmarks cheflandstræner Kenneth Jonassen.

De nye konstellationer er som følger

Herredouble:

Mads Kolding og Frederik Søgaard

Niclas Nøhr og Mathias Christiansen

 

Mixeddouble:

Niclas Nøhr og Amalie Magelund

Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby

 

Med Mads Kolding og Frederik Søgaard har Badminton Danmark valgt at prioritere sammensætningen af en rutineret og erfaren spiller med en ung og talentfuld spiller. Det betyder, at makkerskabet med Mads Kolding og Carsten Mogensen splittes op.

Badminton Danmark ønskede at gøre brug af Carsten Mogensen kompetencer i et nyt projekt, men det kunne den for nylige Badmintonliga-vinder ikke se sig selv i. Derfor stopper Carsten Mogensen på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby.

Læs også: Carsten Mogensen stopper på det Nationale Elite Træningscenter

De øvrige konstellationer er sat sammen ud fra følgende perspektiver.

Niclas Nøhr og Mathias Christiansen skal hver især fokusere primært på deres mixeddouble, men i herredouble skal de træne sammen og spille de turneringer, som de har mulighed for. Det er for at få begge spillere i gang i herredoublekategorien.

Hør også: Badminton Danmark Podcast: Zoomer ind på herredoublesituationen

Indtil nu har Niclas Nøhr spillet med Sara Thygesen i mixeddouble, mens Mikkel Mikkelsen og Amalie Magelund samt Mathias Bay-Smidt og Rikke Søby har spillet sammen.

Her har Badminton Danmarks sportslige ledelse valgt at bryde Niclas Nøhr og Sara Thygesen op for at Sara Thygesen kan fokusere på sin damedouble med Maiken Fruergaard frem mod OL i august 2021.

Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby sættes sammen i mixeddouble, mens Mathias Bay-Smidt på nuværende tidspunkt vil stå uden makker, da han skal gennemgå en hofteoperation, som vil holde ham væk fra badmintonbanen de næste 6-9 måneder.

Kim Astrup/Anders Skaarup og Mathias Christiansen/Alexander Bøje fortsætter i deres makkerskaber.

De nye konstellationer træder i kraft fra i dag, den 7. juli 2020.Tags: , , , , , , , , , , , ,
Kategori: ,