Badmintonphoto

Thyrri stopper på landsholdet – giver ændringer i mixeddouble-kategorien

April 19, 2024 10:00 Skrevet af

Badminton Danmarks sportslige ledelse har besluttet, at Amalie Magelund og Jesper Toft bliver nyt mixeddoublepar.

 

Det venstrehåndede hårde smash fra Mathias Thyrri er fortid på landsholdstræningen. Mixeddoublespilleren stopper med omgående virkning sin landsholdskarriere og siger dermed farvel til badminton på topplan.

En beslutning, som han har truffet efter længere tids overvejelse.

– Det var en drengedrøm at blive optaget på landsholdet i 2022, og jeg vil gerne sige en stor tak til alle trænerne, fordi de troede på mig, og det er vigtigt for mig at pointere, at det hele slutter på en god måde. Jeg kan mærke, at motivationen og gnisten for træning ikke er der på samme måde mere, og derfor er det den rigtige beslutning. Jeg har behov for at komme lidt væk og få et pusterum fra træningen og det pres og forventninger, der medfører, siger Thyrri, som til jul bliver færdig med sin uddannelse i sports management.

Læs også: Skade til Mia Blichfeldt giver ændringer i Uber Cup-trup

Dermed er det slut med makkerskabet med Amalie Magelund. I hvert fald på banen. Uden for banen danner de to nemlig par, og det spillede også ind i Thyrris beslutning.

– Det har gjort, at jeg har haft dårlig samvittighed over for hende, fordi gnisten og gejsten har været dalende. Jeg glæder mig til at følge med fra sidelinjen, og det har betydet meget for mig i processen, at hun lander et godt sted og fortsætter med at forfølge sine drømme, pointerer Thyrri, som var med til at vinde EM for blandede hold i 2023.

Cheflandstræner Kenneth Jonassen takker Thyrri for den indsats, han har leveret gennem sin tid på træningen i Brøndby.

– Jeg er rigtig glad for, at vi i samarbejde med Mathias valgte at optage ham i jagten på at optimere hans potentiale. Det har været en interessant rejse med gode resultater. Når en spiller selv kommer og siger, det ikke er noget for dem mere, så er jeg stolt over, at de tør at melde så ærligt ud. Vi ønsker selvfølgelig Thyrri held og lykke i fremtiden, siger Danmarks cheflandstræner.

Magelund og Thyrris sidste turnering sammen blev det individuelle EM, hvor det blev til en bronzemedalje. I 2022 vandt de VICTOR DM, og sidste år blev det til finalepladser i Canada Open og US Open, mens de ved French Open formåede at slå de regerende verdensmestre ud i første runde.

– Det har været et super godt makkerskab med op- og nedture, som der er i alle makkerskaber. Vi har vist højt niveau og udfordret og slået nogle af de bedste. Jeg vidste godt, at EM ville være vores sidste turnering sammen, så jeg er glad for at slutte makkerskabet på den måde, siger Magelund.

Læs også: Dansk guldfeber og medaljehøst ved årets europamesterskaber for individuelle

Allerede fra dags dato har hun fået en ny makker mixeddouble. Den sportslige ledelse i Badminton Danmark har besluttet, at hun fremover skal spille sammen med Jesper Toft.

– Vi har valgt at sætte Toft og Magelund sammen, fordi vi vurderer, at de har potentiale til at blive kan være konkurrencedygtige på verdensklasseniveau i fremtiden. Vi synes, det er et sportsligt godt match, og deres spidskompetencer komplimenterer hinanden. Vi har effektueret skiftet med det samme for at give Jesper og Amalie de bedste muligheder for at kvalificere sig til VM 2025, når kvalifikation starter den 1. maj, begrunder Jonassen.

Toft og Magelund har allerede prøvet kræfter som mixeddoublepar, når de har spillet sammen i deres klub Højbjerg.

– Jeg tror, det kan blive rigtig godt, og jeg glæder mig til at komme i gang. Vi har begge nogle stærke forcer, og hvis de bliver sat ordentligt sammen, kan vi blive rigtig gode. Jeg håber, vi kan nå rigtig langt, siger Magelund og suppleres af sin klubkammerat.

– Amalie er en verdensklassespiller, og jeg synes allerede, vi har vist højt niveau i holdkampene. Vi har samme mindset og spillestil, og jeg er spændt på, hvad makkerskabet kan bringe. På sigt drømmer vi selvfølgelig om at være et af de bedste par i verden, fortæller Toft.

Læs også: Så er det nu: Billetsalget til VICTOR DENMARK OPEN 2024 er i gang

Med Magelund og Tofts nye makkerskab betyder det, at Clara Graversen lige nu står uden en makker i mixeddoublekategorien.

– Sammen med Clara skal vi nu finde ud af, hvilket makkerskab hun nu skal indgå i, som har potentiale til at udvikle sig til noget godt på sigt, siger Kenneth Jonassen.

Selvom Jesper Toft ser frem til at dele bane med Magelund, er han også vemodig over, at makkerskabet med Graversen slutter. I januar nåede de semifinalen ved Indonesia Masters, og måneden efter vandt de VICTOR DM sammen. Desuden er det også blevet til en titel i challengeturneringen Welsh Open i 2022.

– Det har været et godt og langt makkerskab sammen. Vi har haft nogle gode sejre, og det kulminerede med DM-titlen i februar. Jeg har dyb respekt for Clara, og jeg har kun positive ting at sige om hende, så jeg ønsker hende held og lykke med hendes videre færd i badmintonverden, siger Toft.Tags: , , , , ,
Kategori: , , , ,