Fire danske paraspillere debuterede i en international badmintonturnering, da de kæmpede for Danmark ved VICTOR DENMARK PARA BADMINTON presented by DANISA. Til trods for flotte præstationer formåede de desværre ikke at komme på podiet, men det gjorde vores mere erfarne SS6-spiller, Simone Meyer Larsen.

 

(Artiklen er skrevet med input og observationer fra Klavs Andreassen)

Sideløbende med DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR blev der afviklet en anden international badmintonturnering i Odense i uge 42 – VICTOR DENMARK PARA BADMINTON presented by DANISA.

Inden turneringen startede, var der mandag klassifikation af eventuelle nye paraspillere, og 11 ud af 12 blev klassificeret, heraf fire danske nye danske spillere. Det gav et tiltrængt dansk islæt i turneringen, da Danmarks paralympiske håb, Cathrine Rosengren, desværre ikke kunne stille op på grund af fortsatte problemer med sit knæ.

Klik her og se alle de danske resultater ved VICTOR DENMARK PARA BADMINTON presented by DANISA

Det var en hård debut for de unge paraspillere, som mødte modstandere, der kæmper for kvalifikation til de Paralympiske Lege. Bedst klarede Sebastian Rehling Møller (SL4) sig, da han blev nummer to i sin pulje og vandt sin 1/8-finale over en tysk modstander. Herefter spillede Rehling Møller lige op i første sæt med den franske verdensmester, Lucas Mazur, før kræfterne slap op, og han måtte se sig slået 17-21, 5-21.

Danmarks øvrige nye spillere blev også bemærket. I double kæmpede Gregers Meldhede/Nikolaj Nielsen (SS6) bravt og fik halvdelen af den stående hal til at heppe på sig.

Efter kampen prikkede en af de indiske spillere Gregers på skulderen og sagde: ”I’m your fan.” Tilsvarende gjorde vores yngste spiller, Terese Skoby (SL3), i single alt, hvad hun kunne for at nå sin erfarne modstanders bolde, men det er svært mod verdensranglistens nr. 1, Parmar fra Indien, som er 35 år ældre end Terese. De to spillere fulgtes ad hånd i hånd ud af hallen sammen med dommeren.

Det var alene Simone Meyer Larsen af vores allerede etablerede spillere, der spillede i turneringen, og hun opnåede en flot tredjeplads i single og en andenplads i damedouble i SS6. Rigtig godt gået af Meyer Larsen.

Klik her og se videoreportagen fra VICTOR DENMARK PARA BADMINTON presented by DANISA

To af dagene var der besøg af Antidoping Danmark, da BWF havde bedt dem om at teste otte udvalgte spillere. To fra turneringsledelsen fik derfor debut som chaperoner i forbindelse med dette.

VICTOR DENMARK PARA BADMINTON presented by DANISA blev spillet i Højby-hallerne. Hallerne lagde rammerne for en række af verdens bedste parabadmintonspillere, der kæmpede om æren og point til kvalifikationen til de Paralympiske Lege i Tokyo i 2020. I alt blev der spillet 445 kampe tirsdag til søndag på fem baner for stående spillere og tre baner for kørestolsbrugere.

Badminton Danmarks professionelle og frivillige eventfolk havde lavet et professionelt set-up i Højby-hallerne. Alle baner havde elektroniske scoreboards og TV-skærme bag banen. Der var lagt gulvtæpper og baner ud i begge haller, både udrulningsbaner, og så var der debut for vores nyindkøbte baner til kørestolsbrugere – disse baner kom i samlesæt og skal til maj næste år bruges til Air Badminton i forbindelse med Thomas & Uber Cup i Aarhus.

Læs mere om parabadminton i Danmark lige her

En turnering som denne kan heller ikke klares uden dommere og linjedommere, som alle ydede en stor indsats. Derfor skal der lyde en stor tak til alle dem, der gjorde det muligt at afholde VICTOR DENMARK PARA BADMINTON presented by DANISA med alt fra udkald, matchkontrol, koordinering af dommere/linjedommere, genstart af score-pads og TV-skærme, fejning og optørring på baner, reparation af banerne og linjer på kørestolsbanerne, påfyldning af vand og afvikling af præmieceremonie, osv.