Rangliste

 

Badminton Danmark og DGI Badminton har en fælles rangliste for alle badmintonspillere i Danmark. Læs om tankerne bag den fælles rangliste og om reglementet her på siden.

Reglement for Rangliste 2024-2025

Vil du se den danske rangliste, kan du finde den her
Vil du se verdensranglisten, kan du finde den her

Ved eventuelle spørgsmål kan du finde svar på det meste i vores FAQ. Du finder vores FAQ her.
Hvis du ikke kan finde svaret på dit spørgsmål i FAQ’en, kan du kontakte os på tlf. +4570605076 eller på mail: faq@badminton.dk.

 

Ranglisten handler for Badminton Danmark og DGI Badminton om at
• Rangere alle konkurrence-badmintonspillere i forhold til hinanden, så alle kan indgå i den mest jævnbyrdige konkurrence.
• Et mål for Badminton Danmark og DGI Badminton er at få flest mulige badmintonspillere til at opleve glæde, udvikling og oplevelse ved at spille badminton, så vi fastholder dem i sporten og mindsker frafald. Det gør vi blandt andet ved at sikre, at spillerne føler sig som en del af et aktuelt fællesskab.
• Glæden ved at udvikle sig skal være i fokus, og vi ved erfaringsmæssigt, at det ofte tager lidt tid at flytte sig til et nyt niveau spillemæssigt og bide sig fast blandt nye tidligere meget bedre modstandere.

 

Vi vil meget gerne
• Fremme udvikling for den enkelte, så det ikke længere kun handler om at deltage meget, men også om at relatere sig selv til egne og andres præstationer.
• Man konkurrerer på niveau og i takt med, at man udvikler sig sportsligt mod jævnbyrdige modstandere, indtil man er klar til at tage næste skridt i ens udvikling og forsøge sig mod næste niveau af spillere, på tværs af alder etc. Badminton Danmarks Eliteafdeling er enig i muligheden for optimering af den personlige udvikling.
• Lette overgangen til senioraktivitet ved, at alle aldersrelevante ungdomsspillere allerede er indplaceret på deres aktuelle seniorniveau ved sammenligning af point omkring overgangsårene fra barn til voksen, inden disse faktisk bliver seniorspillere.

 

Fremtiden
• I fremtiden vil vi med ranglisten fremme muligheden for at opbygge aktiviteter med ligeværdig konkurrence.
• Den nye rangliste underbygger de kommende tre års udviklingstiltag til gavn for konkurrencebadminton på alle niveauer, og den giver alle en mulighed for at se sig selv på et givent niveau i sin badmintonudvikling sammenlignet med andre i fællesskabet, der dyrker konkurrencebadminton – og det uanset om man er ung eller gammel.