Spilleregler for badminton

 

Var der fejl i serven? Må man tage bolden på modstanderens banehalvdel? Hvem har sidste ord, når der ingen dommer er?

 

I kampens hede når spillet kører på badmintonbanen, kan der nu og da opstå tvivlstilfælde om, hvad der er op og ned. Heldigvis er der råd for afklaring, for reglerne er nedfældet, og i det følgende vil du kunne finde svar på ethvert spørgsmål, som vedrører spillereglerne i badminton.

Spilleregler for badminton (Section 4.1.)

Spilleregler Appendiks 1 ”når der ikke er en dommer tilstede”

Alternative spilleregler for badminton – pointsystemer og serv (Section 4.1.4)

Spilleregler Appendiks “Coachingregler for ungdom”

Kort teknisk vejledning vedr. baneforhold, lys, sikkerhedsafstand m.v.

 

BadminPlay

BadminPlay er spillet, der på en sjov og legebetonet måde udvikler dine tekniske, taktiske og mentale kompetencer.
Du oplever en hurtigere udvikling, end hvis du spiller almindelige kampe – og du kan overføre 100 procent til “rigtig badminton”.

 

En BadminPlay-kamp består kort sagt af fire forskellige småspil, som hver især fokuserer på forskellige tekniske og taktiske elementer. Derfor arbejdes der med anderledes banestørrelser og -former i de fire forskellige spil, og i to af dem er nettet sænket med 10 cm i forhold til den almindelige nethøjde.

I BadminPlay vil spilleren automatisk udvikle sine kompetencer på det tekniske og taktiske plan gennem de fire spil til både træning og ved turneringer. Det sker på en sjov og legebetonet måde, meget hurtigere end almindelig badminton, og kompetencerne kan overføres direkte til almindelig fjer.

BadminPlay blev introduceret som turneringskoncept i U13 E-rækken i sæsonen 2016-17. På baggrund af erfaringerne fra den sæson, har Badminton Danmark siden foretaget nogle mindre ændringer i spillereglerne. Dem kan du læse om ved at klikke på disse links:

Læs mere om BadminPlay U13-rækken her

Læs mere om BadminPlay U15-rækken her

Du kan også blive klogere på BadminPlay via denne video:

Coachingregler for ungdom

Når det kommer til coaching og konkurrencekutyme, er der flere ting, som er gode at sætte sig ind i, og flere regler, som er gode at kende.

I coachingreglerne for ungdom finder du blandt andet svar på, hvornår i løbet af en kamp, det er tilladt at coache i hver enkelt årgang. Ligeledes kan du finde informationer om ophold, pauser og fairplay.

Klik her for nemt og overskueligt at få overblik over coachingreglerne for ungdom

Teknisk vejledning vedrørende baneforhold, lys, m.m.

Skal I have bygget ny badmintonhal, eller skal du være med til at bygge en? Så kan det være en rigtig god idé at have styr på, hvilke dimensioner en badmintonbane skal have, hvilken lofthøjde der anbefales og ligeledes med placering af lys.

Klik her og læs vores vejledning vedrørende baneforhold, lys og mere