Mathias Boe - Mads Conrad-Petersen - Indonesia Masters 2020 - Herredouble - Danisa - Yonex
Badmintonphoto

Herredoublekategorien har brug for en rebuild

maj 6, 2020 16:17 Skrevet af

Mathias Boe og Mads Conrad-Petersens karrierestop-udmeldinger har gjort, at herredoublekategorien står svagere end i mange år. Ifølge Elite- og Sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, har det længere udsigter at finde det næste toppar, men udviklingsvejen for de unge spillere kan optimeres. Det fortæller han i Badminton Danmark Podcast.

 

Tilbage i 2018 stod vi med hele tre top 10 par i herredouble.

Men efter at både Mathias Boe i forrige uge meldte ud, at han stopper karrieren, og Mads Conrad-Petersen tidligere på året fortalte, at han stopper sin flotte karriere efter det kommende Thomas Cup, står vi nu blot med et enkelt par i verdenstoppen i form af Kim Astrup og Anders Skaarup.

I seneste episode af Badminton Danmark Podcast fortæller Elite- og Sportschef Jens Meibom om, hvad det betyder for dansk badminton på den korte bane, og ikke mindst for herredoublekategorien, at vi mister to så prominente navne.

– Vi står i en situation, hvor herredoublekategorien har brug for en rebuild. Kim Astrup og Anders Skaarup har selvfølgelig stadig et højt niveau og viser i glimt, at de kan spille med mod nogle af de allerbedste. Og nu er opgaven så at få nogle af de næste frem i bussen og udvikle nogle til at blive et toppar, der helst kan placere sig i nærheden af top 10. Det er klart, at det er en opgave, der har lidt længere udsigter, siger Jens Meibom i Badminton Danmark Podcast.

Lyt her til podcastafsnittet ’herredoublesituationen, hvor Badminton Danmarks Elite- og Sportschef Jens Meibom fortæller om, hvor herredoublekategorien står nu efter både Boe og Conrads karrierestop.

Derudover giver Jens Meibom et indblik i den længerevarende proces, der nu finder sted i forsøget på at finde og udvikle det næste toppar i herredoublekategorien.

– Noget af det, jeg synes, vi kan være mere opmærksomme på i den fremadrettede proces, er, hvordan vi i højere grad får integreret nogle af de unge spillere på det Nationale Elite Træningscenter (NETC). Vi vil gerne mere proaktivt kigge på de unge spillere, der er i pipeline – måske tre til fire år før, de kommer på NETC, hvilket vil sige U19-spillere og andet års U17-spillere, som vi ser potentiale i, siger Jens Meibom, og fortsætter:

– Vi skal fokusere på, hvordan vi kan optimere deres træningsrammer, så vi på den måde kan skabe en mere optimal udviklingsvej for nogle af vores unge spillere tidligere.

Klik her og hør mere om, hvordan Jens Meibom ser på fremtiden for dansk herredoubleTags: , , , , ,
Kategori: , , ,