Efter et hårdt år med nedlukninger og restriktioner kan vi nu se fremad. Derfor kan du her få inspiration til, hvordan din klub gen- eller opstarter fællesskabet og aktiviteterne igen.
Sommerferien er slut, og vi kan endelig mødes i foreningsfællesskabet igen uden corona-restriktioner. Er din klub klædt på til at møde medlemmerne efter nedlukninger og sommerferie?
Vi har her samlet inspiration til, hvordan I kan komme godt fra start.
Åbent hus: Byd nye og eksisterende medlemmer velkommen
Det er ikke nytænkende at afholde åbent hus, men der kan være stor forskel på effekten af dem fra klub til klub.
Det kan derfor være en god ide at skele lidt til, hvad der virker godt for andre og plukke relevante elementer til jeres eget arrangement.
Grundstenen for succes er, at I husker at forholde jer til de tre faser, som er en del af ethvert arrangement:
- FØR – planlægningsfasen
Hvem gør hvad? Hvordan udbreder I kendskabet til arrangementet? Kan I gøre det let for eksisterende medlemmer at invitere venner med? Mv. - UNDER – afvikling af arrangementet
Hvem byder folk velkommen? Hvilke aktiviteter skal der være? Hvordan sikrer I, at alle går hjem med en succes og har lyst til at komme igen? - EFTER – opfølgning efter arrangementet
Hvordan holder I kontakt til deltagerne, så de kommer igen?
Bevæg dig for livet har udviklet en god skabelon for åbent hus-arrangementer, som netop tager udgangspunkt i ovennævnte tre faser – hent skabelonen HER
Læs også om erfaringerne fra tennis, som gik fra lavt fremmøde til deltagerantal på 150 personer, da de valgte at tænke ud af boksen: De flyttede ganske enkelt arrangementet hen, hvor der i forvejen var mennesker!
Hent yderligere inspiration til åbent hus-arrangementer fra en lang række forbund HER
Tips til nye medlemmer
Som supplement til at kickstarte sæsonen med et åbent hus-arrangement for eksisterende og nye medlemmer, kan det også være værd at overveje, hvordan I kan gøre opmærksom på jeres tilbud til potentielle medlemmer.
I den forbindelse bør I bl.a. tage stilling til følgende:
- Hvad tilbyder I?
Hvilken type hold eller idrætstilbud er på menuen? - Hvem er målgruppen?
For at ramme plet med de hold, I tilbyder, og sikre, at I sætter ind med jeres kommunikation de rigtige steder, skal I sætte jer ind i, hvem der er målgruppen.
Er det børn? Teenagere? Unge? Børnefamilier? Mænd, kvinder eller et mix? Seniorer? - Hvor finder I målgruppen – og hvordan fanger I deres opmærksomhed?
Jo bedre I sætter jer ind i målgruppen, jo bedre forudsætninger har I for at fange deres opmærksomhed.
Mulighederne er mange – lad jer inspirere af ideerne i DENNE ONEPAGER
Hvem gør hvad i klubben?
Sæsonstarten er også et oplagt tidspunkt at blive klar over roller, mandat og ansvar i forhold til klubbens mange opgaver.
Det kan derfor varmt anbefales, at klubbens ledelse får et møde i kalenderen op til eller umiddelbart efter den nye sæson er skudt i gang.
Her følger bud på punkter til dagsordenen for mødet:
- Klubbens årshjul – hvilke opgaver har vi brug for hjælp til?
Hold drøftelserne på projektniveau i første omgang og nedsæt først på et senere møde evt. arbejdsudvalg. Har I ikke allerede et årshjul, så overvej at tage et i brug – I kan fx benytte DENNE SKABELON - Opgavebeskrivelser
Beskriv opgaverne kort og præcist.- Bryd gerne opgaverne ned i ”spiselige størrelser”, så alle kan se, hvad opgaven indebærer og derved også vurdere, om de har tid, lyst og kompetencer til at bidrage.
- Forhold jer også gerne til det mandat, der følger med opgaven (Hvad skal der ske? Hvad må jeg bestemme, og hvad er mit ansvar i opgaven?)
- Overvej, om der kan tilknyttes em kontaktperson fra bestyrelsen, så der er tæt til en ”livline”
- Ræk ud til medlemmer, forældre og frivillige
Overvej at invitere alle medlemmer, forældre og frivillige til eftermiddags- eller aftenhygge, hvor I dels plejer fællesskabet og dels rækker ud og opfordrer alle til at byde ind på konkrete opgaver, som klubben har brug for hjælp til at løfte.
Forbered jeres opfordring til at byde ind på opgaver ved bl.a. at have styr på følgende:- Sørg for, at opgaven og mandatet er klart.
- Opfordr evt. til, at der dannes makkerpar, så man ikke står alene med en opgave.
- Gør det socialt og sørg for, at der sikres mad og drikke og de rette værktøjer til at løse opgaven.
- Følg op med en mail og/eller et opslag på klubbens Facebook.