Badmintonphoto

Langt om længe står det fast, hvem vores danske OL-helte skal møde ved legene i Paris. Cheflandstræner Kenneth Jonassen ser positivt på den danske lodtrækning, men gruppespillet bliver ingen dans på roser for de danske medaljehåb. 

 

Der blev desværre ingen herredouble-lodtrækning i dag, den er udskudt til en for nu ukendt dato efter en høring ved CAS ovenpå, at det franske par Labar/Corvee havde succes med at bestride en afgørelse fra BWF. Parrets klage gik på, at BWF havde regnet parrets kvalifiktionspoint forkert, hvilket CAS gav dem medhold i, og parret er nu blevet tilføjet som et syttende par ved olympiaden. BWF vil melde ud snarrest muligt med ny dato og format for lodtrækning. Andenseedede Kim Astrup/Anders Skaarup må vente lidt endnu på deres første OL-modstandere ved årets olympiade.

Viktor Axelsen (2.): 

Vores forsvarende danske guldvinder fra legene i Tokyo har sat kursen mod den franske hovedstad med ambitionen om at generobre guldmedaljen. Før den ambition kan indfries skal han i gruppespillets Gruppe P forbi:

Nhat Nguyen (Irland)

Misha Zilberman (Israel)

Prince Dahal (Nepal)

En udemærket lodtrækning for vores forsvarende mester. Han møder verdens nummer 43 fra Irland, den israleske nummer 59 i verden og den nepalesiske nummer 172 på verdensranglisten.

– Overordnet for herresinglerne, så er begge lodtrækninger gode ikke kun med hensyn til puljer, men også at de er endt op i hver deres halvdel, og hvem de potentielt kan møde efter gruppespillet, sagde cheflandstræner Kenneth Jonassen om lodtrækningen for de to herresingler.

– Hvis vi kigger på Viktors gruppe, så er der en ukendt spiller i Prince Dahal fra Nepal, men både Misha og Nhat kender vi rigtig godt, og ikke mindst Nhat er en god test med det niveau han bringer. Det er også vigtigt at have modstand i en pulje, der gør, at man skal være helt skærpet. Misha er en fræk størrelse, og med det mener jeg, at han kan finde på alt, når han står derinde, sagde Jonassen om Axelsens gruppe.

Anders Antonsen (4.)

Antonsen har gang i en af karrierens allerstørste sæsoner, der allerede tæller Indonesia Masters titel, EM-guld og karrierens første Super 1000 titel ved Malaysia Open i januar. Nu venter sæsonens helt store mål i Paris, og det startede fornuftigt med en lodtrækning til Gruppe E, der sikrer, at Antonsen sidder over i andenrunde og går direkte i kvartfinalen, hvis han avancerer fra gruppespillet. Han skal først møde:

Ade Resky Dwichayo (Azerbaijan)

Collins Valentine Filimon (Østrig)

De to modstandere Antonsen skal forsøge at besejre i gruppespillet er forholdsvis ukendte i den brede befolkning, men skal som alle andre ved et OL tages alvorligt. Dwichayo ernummer 57 i verden og ikke ukendt i dansk badminton, han slog nemlig vores egen Magnus Johannesen ved EM i april, og har før spillet godt mod danske modstandere blandt andet mod Antonsen ved sidste OL. Filimon ligger på en 111.plads i verden.

– Ade er en god spiller at have i gruppespillet med hans gode niveau, og Filimon har også en aggresiv spillestil. Jeg synes, at ja Anders har fået en god lodtrækning i en gruppe med to aggresive spillere, som vi godt kender, og som kan få en det rette sted hen i forhold til mindset, og hvordan man skal gribe både dem og turneringen an, sagde Cheflandstræneren om Antonsens fornuftige lodtrækning.

Mia Blichfeldt: 

Blichfeldt står overfor sit andet OL i karrieren i en sæson, der har været præget af skader, men også i en sæson der tæller Super 300 titlen German Open, hvor hun leverede tårnhøjt niveau og slog flere dygtige modstandere. Det er ligeledes dygtig modstand Mia Blichfeldt møder i gruppespillet i Paris, hvor hun i Gruppe P skal møde:

Chen Yu Fei (2.) (Kina)

Yvonne Li (Tyskland)

Blichfeldt tørner sammen med den andenseedede forsvarende olympiske mester fra Kina og verdens nummer 36 fra Tyskland.

– Det er helt klart en rigtig stor størrelse for Mia. Vi vidste godt, at Mia ikke ville blive seedet til dette mesterskab, og så er det jo klart i damesingle, at hvis man trækker en af de første otte seedede, så ved man, at deres niveau er betydeligt højere end de resterende, og så er hun (Chen Yu Fei) ikke mindst den forsvarende olympiske mester, som er en absolut verdensklasse spiller. Mia har før spillet tætte kampe mod Chen Yu Fei, og jeg tænker, at det heller ikke er en drømmelodtrækning for Chen Yu Fei at have Mia i sin pulje, sagde Jonassen om Mias chancer mod verdensstjernen fra Kina. 

– Yvonne Li er en spiller man absolut skal tage seriøst. På hendes bedste dage er hun også en svær størrelse. Jeg synes som udgangspunkt, at det er en interessant pulje for Mia, men vi havde selvfølgelig håbet på en anden af de seedede spillere, sagde Kenneth Jonassen om Mia Blichfeldts gruppe.

 

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje:

Anden Olympiade som makkerpar venter for Christiansen/Bøje. Parret fik en god optakt til OL med en finaleplads i Super 500 turneringen Canada Open. Det er et topmotiveret par der rejser mod byernes by, og i Gruppe C møder de:

Yuta Watanabe/Arisa Higashino (4.) (Japan)

Ye Hong Wei/Lee Chia Hsin (Taiwan)

Tang Chun Man/Tse Ying Suet (Hong Kong)

Christiansen/Bøje er havnet i gruppe med udelukkende verdensklassepar. Det taiwanske par er nummer 10 i verden, parret fra Hong Kong indtager en 7.plads på verdensranglisten, og japanernes seeding matcher ranglisteplaceringen.

– Det er en dynamit pulje. Mindsettet bliver nødt til at være: alle kan slå hinanden i denne pulje, det vil sige, at kan man ikke vinde sin kamp på dagen, kan det være at sæt og point kan betyde noget, og det er måden at gribe det an på. De skal sige: okay, kan jeg rejse mig efter et nederlag og vinde dagen efter, så spiller jeg min chance større. Japanerne er stadigvæk favoritter, men jeg forestiller mig uden at kende den nøjagtige statistik, at vi har en god track record måde båd parret fra Hong Kong og Taiwan, sagde Jonassen om Christiansen/Bøjes lodtrækning.

Han har ret i parrets gode track record mod de to øvrige useedede par i puljen. Danskerne har to kampe mod det taiwanske par, hvor den står 1-1 indbyrdes, og fem kampe mod parret fra Hong Kong, hvor Christiansen/Bøje har vundet de fire af opgørerne. 

 

Sara Thygesen/Maiken Fruergaard:

Thygesen/Fruergaard var ligeledes ved OL 2021 i Tokyo, hvor det desværre blev til et gruppespils-exit efter tre kampe, en sejr og to nederlag. Det skal Danmarks skarpeste damedouble forsøge at revanchere i Paris. Thygesen/Fruergaard havnede i Gruppe D med:

Baek Ha Na/Lee So Hee (2.) (Korea)

Jongkolphan Kititharakul/Rawinda Prajongjai (Thailand)

Margot Lambert/Anne Tran (Frankrig)

Der er ingen nemme grupper ved et OL, og det er damedoublernes Gruppe D heller ikke. Koreanerne er nummer 2 i verden, thaierne er på en 10.plads, mens hjemmebanefavortitterne er at finde på verdensranglistens nummer 17, otte pladser over Thygesen/Fruergaard.

– Jeg synes, at det er en pulje, hvor der er rigtig mange, der kan slå hinanden på kryds og tværs. Der er ingen tvivl om, at Sara og Maiken skal spille op til deres allerbedste, men jeg kan egentlig godt lide, at der ikke bare er to kæmpe favoritter, hvor det er svært at se, at vi kan være konkurrencedygtige. Det er tre svære par alle tre, men samtidig synes jeg ikke, at det er umuligt, at vi kan slå et af parrene, og det kan være nok til at gå videre, hvis vi er dygtige nok til at tage sæt mod de andre, sagde cheflandstræneren om Thygesen/Fruergaards muligheder i Gruppe D. 

Overordnet set gør cheflandstræner Kenneth Jonassen status over en fornuftig lodtrækning for de danske spillere og par, men ærgerlsen over den manglende herredouble-lodtrækning er også at spore. 

– Det her er en vigtig dag, nu kan vi begynde at detaljeret planlægge modstanderspecifikt nede i hallen, når vi skal op mod verdensklasse som i mix, damesingle og damedouble, der kan vi allerede begynde at se ind i, hvordan vi skal planlægge vores træning ud fra, hvad vores modstander kommer med, og kigge på hvad vi skal ekstra med. Det er super ærgerligt med herredouble, at den ikke er på plads endnu, der må vi bare kigge undrende til, hvordan BWF har bearbejdet denne sag, det er under al kritik, sagde Kenneth Jonassen afslutningsvis.